Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 10,931 - 10,940 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Visakallo

    Perko: ”Mie käytän  4 mm sädekasvua,   sillä on ^2 vaikutus massan muutokseen. ”

    Kuinka suurella otannalla Perko olet tuohon 4 mm päätynyt, vai onko luku virtuaalinen?

    Jovain

    Toveria ei jätetä metsänhoidossakaan. Sitä se teettää kun ajetaan kaksilla rattailla (suositus) . Uusiutumattomat jk metsät hyytyvät jo yhdestä kierrosta ja kestävät korkeintaan muutaman kierron. Hyytymiseen ei ole aihetta, jos käytetään uusiutuvia jk metsiä. Metsää voidaan kasvattaa jatkuvana ja ainakin huomattavasti pidempiä aikoja. Jaksottaisen luontaiset vaihtoehdot kuuluvat tähän pakettiin?

    Perko

    Hyytymistä on havaittavissa kun eivät selviä siitä ensimmäisestä kolmekymppisen  kriisistä edes tappioitta.  Virtuaaliherra selvittele vaan omat otantasi.    Vielä kysellään  mihin laittais edelliset aukon kuvitellut  tulot kuten Timppa.  Niitä pitää jakaa kansantaloudelle niinhän olette hokeneet!

    Tolopaisen kysymys on paha, aiheuttaa pohtijoille tikkuja kynsien alle.  Veikkaukseni on kolme  ämpärillistä,  hyvässä paikkaa puoliämpärillistä päälle.

    Visakallo

    Perko: ”Hyytymistä on havaittavissa kun eivät selviä siitä ensimmäisestä kolmekymppisesen  kriisistä edes tappioitta.” 

    Taitaa olla Perko virtuaalimetsänomistaja, kun noin pehmoisia tänne kirjoittelee.

    Kaksikymppisenähän ensiharvennus tehdään ja ja kahdet kemerat/metkatkin on jo siinä vaiheessa saatu. Eipä kiusaa kovin paljoa verottajakaan. Mites siellä jk-puolella?

    A.Jalkanen

    Tolopainen: voit käyttää sitä laskuria joka oli esimerkissäni edellä. Laitat siihen 15 metriä pitkän ja haluamasi paksuisen puun ja saat tilavuuden. Sitten laitat vähän isomman puun mitat niin saat toisen tilavuuden. Näiden kahden tilavuuden erotus on kasvu.

    4 mm sädekasvu kuulostaa jo erikoisen rehevältä kasvupaikalta tai lannoitetulta metsältä. On toki mahdollinen myös tuoreen kankaan kuusikossa, kun latvus on tarpeeksi pitkä ja kasvusto harvahko?

    Myös korkolaskuri kannattaa opetella.

    Kiitos taas AR laatuhavainnoista. Kiva kuulla että ongelma ei ole yleinen. Yritetään muistaa kun joku taas mollaa höttöpuusta Hesarissa.

    Kurki

    Melko lähelle menee puun tilavuus, kun ensin laskee lieriön tilavuuden ja kertoo sen 0,5:llä.

    Tarkemin kuusen ja männyn tilavuus kaava 0,40 .. 0,46* 3,14* d*d/4*h, jossa kerroin 0,4 on kuuselle ja 0,46 on männylle, d= rinnan korkeudelta halkaisija ja h on puun pituus.

    Esimerkki: Männyn pituus on 22 m, d=0,35m kaavaan sijoitettuna =0,46*3,14*0,35*0,35/4*22= 0,97 m3 eli noin 1 m3 puu.

     

    Visakallo

    Voisihan Perko sen verran raottaa salaisuuden verhoa ja kertoa hieman jk-metsiesi puuston keskijäreydestä, mottimääristä/ha, ja runkoluvuista/ha. Tunnut olevan kovin varma, kun arvostelet jaksollisen metsän kasvattajien tiedon tasoa. Silloin toki mielellään kuulisi väitteillesi hieman perustelujakin. Ei se liene kohtuuton pyyntö?

    Perko

    ” kahdet kemerat/metkatkin on jo siinä vaiheessa saatu.” … ” arvostelet jaksollisen metsän kasvattajien tiedon tasoa” .  Tuloksen  tekijät ovat olleet  kemera ,,metka, kela…. jo  se   antaa tason.   Riittänee  perusteluksi  huikeasta   osaamisesta.

    Reima Muristo

    ”…Eipä kiusaa kovin paljoa verottajakaan. …”

    Siinä on sitten kerrottu tulot. Verottaja on siinä reilu että verottaa heitä joilla on tuloja. Tästä asiasta me muut olemmekin sitten samaa mieltä.

    Visakallo

    Verottaja on todellakin reilu, kun verottaa vain silloin, kun on mitä verottaa. Metsäkuvio tuottaa vähiten tuloja kahteenkymmeneen ikävuoteensa asti, mikä lienee suurimmalle osalle aivan luonnollinen asia. Juuri tämän takia yhteiskunta ja puunostajat ovat järjestäneet meille kemerat/metkat, verovähennysoikeudet, metsän uudistamiseen ja hoitoon käytettävät bonukset, sekä latvusmassan ja kantojen myyntitulot.  Jk-nisti ei jatkuvine huipputuloineen pääse näiden etujen piiriin, eihän siihen  mitään tarvetta olisikaan. Miksi tukea niitä, jotka kylpevät koko ajan rahassa!

Esillä 10 vastausta, 10,931 - 10,940 (kaikkiaan 12,526)