Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 10,871 - 10,880 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • A.Jalkanen

    En minä vaan tiedä onko se ongelma, sitä pitää kysyä puun käyttäjiltä!

    Visakallo

    Vaikuttaa vähän siltä, että jk-leirissä on jälleen kehitetty sellainen ongelma, jota ei todellisuudessa ole.

    Ammatti Raivooja

    Se mikä taloon menee listaa on ihan mitätöntä eli varmaan koko dusseldorf sai siitä rekallisesta listat taloihinsa. Ei männynvärinen samanlailla muodissa enää. Ikkunan karmit kaikki on valkoisia jatketusta tavarasta tehtyä mut mihin menee talossa on mäntyä niin terassit ja ulkorakentaminen kyllä menee räkämäntyä lautana ja lankkuna kun tehdään 50m2 terassia. Se vähän mitä lista-aihetta tarvitaan syntyy kyllä mutta volyymit on ihan muualla.

    Perko

    Aukon tyyli on ”lähinnä huonoa sirkusta”  klovnit suurissa kengissä tamppaa itkien hikipäässä!  sellaista se taiteilijan kohtalo.  Tirehtööri on luvannut  palkkion sitten  60 vuoden  eläkkeen lisäksi.   8 vuoden rytmiin on meillä hyvät perusteet kun kasvu on  maamme parhaissa rinteissä  MOT !   Taimettumisesta ei ole ongelmaa  omassa eikä naapurillakaan. Sanoi yli kymmentä puulajia  kasvavan ja  tukkipuuta on päällä  tuottamassa  ~800 € /v.. On  muutenkin hienon näköinen  mehtä .

     

    Visakallo

    Mitä ihmeellistä tuossa 8 vuodessa nyt on? Puulajista riippuen 7-12 vuoden väleinhän jaksollisessakin harvennetaan metsiä.

    Perko

    Käy ilmi , ettei laskeminen ole MJO n vahvin laji.     Ottaisitte edes jotenkin selvää miten  tulot ja menot  ovat muodostuneet ennen kuin tuputatte tänne.

    Visalta ei lipsahtele niitä euroja  numeroina muuta sontaa puskee.

    Visakallo

    Kuinkahan monta kertaa niitä numeroita pitää Perkolle esittää?

    No, tässä tällä kertaa uusin kylvömännikön 2. harvennus: 6 ha, Kylvövuosi 1989. (35v.) Tukkia 110 M3 (28%), kuitua 280 M3 (72%) yht. 390 M3. Rahaa 21 000 eur alv 0%, (3500 eur/ha) eli ei mikään kovin hyvä, mutta riittää tässä vaiheessa minulle. 3. harvennus 2036. (46v.) Päätehakkuu 2055. (65v.)

     

    Visakallo

    Seuraavaksi Perko kommentoi, että miksi kirjoitan tuota sontaani tänne jk-ketjuun, mutta minä vain vastasin Perkon kysymykseen, kuten hyviin tapoihin yleensä kuuluu.

    A.Jalkanen

    Onko Visakallo käyttänyt ”vippaskonsteja” eli istuttanut isoja taimia tai lannoittanut männikköään, vai onko melko hyvällä kasvupaikalla, kun on jo ehtinyt 2. harvennukseen 35 vuodessa?

    Visakallo

    Eihän tuossa mitään ihmeitä ole tehty. Kylvetty valiosiemenen ja metsikkökeräyssiemenen seoksella 1989.  Energiapuuharvennus tehty kaksikymppisenä, eli siitähän on jo 15 vuotta. Itseasiassa kysymyksessä on tilan karuimmat maapohjat. Kertymät ovat karulle männikölle melko tyypilliset, eli tukkiprosentti ei ollut vielä kovin suuri.

Esillä 10 vastausta, 10,871 - 10,880 (kaikkiaan 12,526)