Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 10,841 - 10,850 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Ammatti Raivooja

    Perko, nykyään kuka tahansa tunnistaa boorinpuutoksen kuusista. Ja se on helppo hoitaa ja bonuksilla ilmaista. Onko mitään järkeä ottaa näitä taka-askeleita metsänkasvatuksessa ja demonisoida lannoitusta vippaskonstiksi? Tai voithan sinä runoillakkin.

    A.Jalkanen

    Ei turvemaan lannoitus puutuhkalla ole myöskään vippaskonsti vaan järkevää taloudenpitoa.

    Tolopainen

    Onko kokemusta, miten tuhkan levitys onnistuu rakeistamattomana ja mihin hintaan/ha. Sehän on aika mukavasti tuettua metkassa, jos vaadittu puumäärä täyttyy.

    Timppa

    Onko Timpan metsän vuosituottavuus kohentunut kuinka paljon ?

    Noista harsintavuosista luokkaa 70-80 %.  Nyt metsän luontainen uudistuminen on typpilaskeutumasta johtuen entistä vaikeampaa.  Jos siirryttäisiin jatkuvaan kasvatukseen, niin hakattaisiin nykyisiä puita niin kauan, kun ne loppuisivat.  Uusia kunnon puita syntyisi vain erittäin vähän.

    Perko

    Jälkipelissä kamppailu ja perusasioita kunnostellen kasvupaikkoja ja   tekemistä ( tekijöitä) olisi tarvinnut opettaa jo enne  hommaan ryhtymistä.

    Jovain

    AJ: ”Jk:n poimintahakkuun lisäksi on muutakin luontaista uudistamista, eli ne eivät ole sama asia”. Poimintahakkuisiin luetaan myös pienaukot. Ei todellakaan ole sama asia. Poimintahakkuilta ei vaadita edes uudistamisvelvollisuutta ja toteutuneella ohjauksella jatkuva kasvatus ohjataan sivuraiteelle. Luontainen metsänhoito hyväksytään, mutta se hyväksytään jaksottaisen metsänhoidon hyväksi ja agendaksi. Tämä on pahemman luokan ”valehtelua”, on viety sellaisenaan lakiin ja sillä turvataan luontaisen metsänhoidon eriyttäminen. Metsänhoitoa voidaan toteuttaa myös hoitomuotoja yhdistämällä.

    Ammatti Raivooja

    Kasvupaikkoja  olisi tarvinnut opettaa  jo enne  hommaan ryhtymistä.” On opetettu kaskiviljelyllä. Perko, kerrotko konkreettisesti mitä tarkoittaa tämä kasvupaikan opettaminen e.  boorin puutosalueilla ja e. Kaskiviljelyalueilta Itä-Suomessa?

     

    Perko

    Korjasin tekstiä edellisestä  jotta  paremmin nostaisi   fiilistä.

    Jovain

    Aika hölmöä on tarjoilla uusiutumattomia mahoja uudistusaloja jk metsiksi. Kelvollisiakin kohteita riittää, siitä vaan selvittelemään sotkujanne, laki suosittelee.

    Visakallo

    Eiköhän ne asiattomuudet ole tulleet enempi sieltä jk-leiristä, -vai miltä kuulostaa määritelmät jaksollisesta kasvatuksesta: ”60 vuotta ensimmäiseen rahantuloon” (Aika on tosin viime aikoina lyhentynyt 40 vuoteen. Luku oli jossain vaiheessa peräti 100 vuotta!) Suoraan sanottuna edelleenkin täyttä potaskaa. Jos jk-nistien on ihan pakko muunnella totuutta, niin tehkää se vain omissa jk-jutuissanne, mutta pysykää jaksollisella puolella totuudessa!

Esillä 10 vastausta, 10,841 - 10,850 (kaikkiaan 12,526)