Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 10,691 - 10,700 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Onko jokin tavoite  A.  Jalkasella  kun vaadit esittelyjä ja julkaisuja?

    Miksi  metsiä  ja maailmaamaa nähnyt koulutettu  ei löydä  Tohmajärvelle  tai  monen muuhun  kuutostienvarren kohteeseen joihin voi  perehtyä vapaasti.   Valittavana on  Kajanista  Loviisaan    lukuisia kohteita tienvarret täynnään.

    A.Jalkanen

    On se tavoite, että jk saisi lisää uskottavuutta taakseen. Nyt vaikuttaa että se ei ole hääppöinen palstan kommentoijien parissa.

    MJO

    Jos jk on niin niin hyvin tuottavaa ja vähätöistä, niin miksi sitä pitää meille muille koko ajan tyrkyttää? Hyvästä liikeideasta katoaa äkkiä maku, jos kaikki tarttuvat siihen.

    Katsos Suomen teollisuus tukehtuu valtavaan puuntarjontaan.  jk-metsät puskevat niin paljon enemmän puuta ja varsinkin laatutukkia markkinoille. Puunhintahan romahtaisi.

    MJO

    Rohkenen siis epäillä, etteivät kaikki toisenlaisiin oloihin sopeutuneet puut täällä menesty vaikka vuoden keskilämpötila nousisikin.

    Minäkin uskon, että päivän pituudella on merkitystä.

    MJO

    Timpalla  on vertailtua faktaa yli  40 vuoden takkaa!

    Mulla on 1960 -2015. Voin sanoa, että parin hakkuun jälkeen kasvu tyrehtyi todella huonoksi. Eikä se ollut kovinkaan suurta alussakaan. Päätin uudistaa metsän, eikä todellakaan kaduta. Varmasti lopputulos olisi ollut parempi jo 60-luvulla, mutta sijainti olisi ollut haastava. Tie on rakennettu myöhemmin.

    Perko

    Ei ole mitään syytä sada jk   etenkin tämän palstan   hörhöille  hehän ovat  omistaneet  sielusakin paljaanmaan hoivaamiseen,  ei ole  jk heille sopivaa,  jatkavat uupumatta tamppaustaan.  Arvuutelkaa  ihan keskenänne  miten paljasmaa tuottaa. Siihen on  toinen palsta avattu.  Levittäkää omat mittauslistat ja saadut tulot ihan sieltä pankin kopiona.

    Mojon  tukitkin meni ehkä polttoon  johtuiko  nykyisestä  puutteesta vai  laatuvioista? niin onhan  se hyvä jos edes jotenkin yritetään  kohentaa laatua.

    MJO

    Ei tarvi hermota Perko. Jos ei kasvanut, niin ei kasvanut. 50v meni hukkaan.

    Talousmetsän pelkkä päätehakkuu tuottaa enemmän kuin jk-metsä samassa ajassa. Ihan sama vaikka kaataisi kaikki harvennukset maahan lahoamaan.

    Jovain

    Ei ole metsänhoidolle vahingoksi, jos vanhan ajan vauriot on paikkailtu. Hyviä tuloksia niistä on saatu, mutta niitä sen aikaisia harsinnalla pilattuja metsiä ei ollut joka paikassa. Oli suuria vesistöalueita, joissa toteutettiin jo siihen aikaan edistyksellistä metsänhoitoa. Ei myöskään pidä tuudittautua siihen käsitykseen, että metsät tulivat hoidetuiksi ja ovat hyvässä kunnossa tällä hetkellä. Eivät ole ja siihen on voinut vaikuttaa tapa, jolla metsänhoidon korjausliike toteutettiin. Jk metsänhoito laitettiin sulkuun 50 vuoden ajaksi ja sen seurauksena tällä hetkellä ollaan uusien haasteiden edessä. Valitettavasti suhtautuminen tähän muutokseen näyttää olevan poskettomat väittämät metsänhoidosta. On aivan turha kuvitella, että viljelymetsätalous ainoastaan on se tapa, jolla metsänhoito tullaan toteuttamaan. Vielä vähemmän, että niistä asioista päätetään näissä pöydissä.

    Puuki

    Tehkää omissa metsissänne mitä huvittaa mutta mikä pakko se on tuputtaa jatkuvasti väärää ”laskentatapaa”  tänne.  Joku alottelija voi vielä uskoa teitä satusetiä ja saada itselleen vahinkoa.

    Visakallo

    En halua olla jk-ihmisille ilonpilaaja, mutta haluan kertoa omista jk-kokemuksistani puhtaasti numeroiden valossa, sillä minulla on useampia samalla maapohjalla ja samalla hoidon tasolla olevia mielenkiintoisia ja katsottavissa olevia jk/jaksollinen -vertailukohteita.

    jk-kuvio:

    Puuston keski-ikä 34 v, keskiläpimitta 15 cm, pituus 12 m, 120 M3/ha. Tehty yksi harvennus, yht. 35 M3 /ha. Hoito: Täydennysistutus ja kolme raivausta.

    Jaksollinen kuvio:

    Puuston ikä 34 v, keskiläpimitta 26 cm, pituus 24 m, 220 M3/ha. Tehty kolme harvennusta, yht. 110 M3/ha. Hoito: Istutus ja kaksi raivausta.

Esillä 10 vastausta, 10,691 - 10,700 (kaikkiaan 12,526)