Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 10,621 - 10,630 (kaikkiaan 12,521)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • A.Jalkanen

    Jaa Perko meinaat että tietoa jaetaan vain salaseuraan vihkiytyneille. Jos sillai toimii, jk jää kyllä marginaalin puuhasteluksi.

    Perko

    Jatkuvakasvatus metsätieto ei ole salaseura, vaan se on avointa ja kaikkien saatavilla olevaa tietoa metsästä ja sen hoidosta. On harmillista, että jotkut asettuvat ”aukonvartijoiksi” ja yrittävät estää tietoa ja kehitystä. Kaikilla pitäisi olla oikeus oppia ja kehittyä, eikä kenenkään pitäisi pyrkiä estämään sitä.

    On hyvä tuoda esille, että vanhat tavat ja käytännöt eivät välttämättä ole enää nykyaikaisia ja tehokkaita. Vertailemalla menneisyyttä ja nykyisyyttä voidaan nähdä, miten metsänhoidossa on tapahtunut kehitystä ja miten nykyiset menetelmät ovat usein parempia ja kestävämpiä.  RR .

    Tavoitteeni on arvioida ja analysoida erilaisia käytäntöjä ja löytää ne parhaat mahdolliset tavat hoitaa metsää ja lisätä sen tuottavuutta kestävällä tavalla. Emme saa antaa ”aukonvartijoiden” estää solvauksilla  kehitystä ja oppimista metsäalalla. Kaikilla tulisi olla mahdollisuus hyödyntää uusinta tietoa ja parhaita käytäntöjä metsänhoidossa.  Mielelläni  kerron toisten keksinnöistäkin mutta en tunge niitä julkaisemaan varsinkin kun tekijän oikeus on olemassa ja tekijälle pitää  maksaa käytöstä.  Kirjoja  myynnistä menee   osa  kirjan tekijälle , kirjastot maksaa noin  % 7  kirjastokovauksen tekijälle. Kopiointi on yleensä kielletty  julkaistavaksi.

    Visakallo

    Perko: ”Kaikilla tulisi olla mahdollisuus hyödyntää uusinta tietoa ja parhaita käytäntöjä metsänhoidossa.” 

    Kun kerran Perko olet tuota mieltä, niin miksi sivuutat kaiken kehityksen ja uusimman tiedon jaksollisen kasvatuksen puolelta?

    Perko

    Jaksollisen kasvatuksen puolelle  on oma sivusto ; Aukon tuottomenetelmät .

    Perko

    Kysymys ei liity  jk  tutkimuksiin.  Enkä ole  velvoitettu palvelemaan.

    Visakallo

    Mot!

    Puuki

    Nykyiset menetelmät on tosiaan entistä parempia ja tehokkaampia. Uudet maanmuokkausmenetelmät , pottiputkien ja taimipaakkujen käyttö avojuuristen sijaan on edistystä. Samoin entistä pidemmälle jalostetut metsäpuiden taimet.  Ne uudistukset auttavat tasaikäisen ylivoimaiseen voittoon tuotossa suhteessa harveikkokasvatustapaan.

    Mitään muuta kehuttavaa ei jk:ssa ole kuin maiseman peitteisenä pitäminen joissain siihen sopivassa kohteessa.  Kirjanpainajien , tähtikirjaajien ja juurilahon yleistyminen ei tue yhtään kuusikon kasvattamista pääpuulajina kuten jk:ssa väistämättä tapahtuu.

    Perko

    En tiedä mistä johtui mutta  ne aikaisemmat isoisäni  metsät  enne pakollista kuusi buumia olivat vahvasti  koivuvaltaisia  ja mäntyä.  Kuusija oli vain  suo kohteella mutta ei silläkään  pelkästään.

    Puukille metsänhoito on tärkeää ja on hienoa, että olet aktiivisesti huolehtinut omasta metsästäsi. Tärkeintä on löytää itselleen sopiva tapa hoitaa metsää ja varmistaa, että se tuottaa haluttua hyötyä, olipa se sitten rahallista tuottoa tai esimerkiksi hyvää fiilistä ja nautintoa metsässä liikkumisesta. Käytä harkintaa ja tee päätökset omien tavoitteidesi perusteella ja  niinhän sinä teet! Jatketaan hyvää työtä metsän hoidon parissa!

    Perko

    Noista  tuhon ennusteista   useimmat  poistuu  kun  siirtyy  sekametsään ja  jatkuvaan kasvatukseen.   Sinne pesiytyy  linnut syömään tuholaisia, taitaa olla ötököitä ja  lutikoita jotka syövät poraajatoukatkin.   Epävarmuutta tekee  jk -aloittajalla  ”aukkovahtien” metsätieteen   asuun puetut  keksityt selitykset.   Maailmassa on  herkästi  syntyvää täysin perätöntä hölynpölyä   ja  täällä  monille sen toisto on jäänyt krooniseksi   loppuelän tehtäväksi.   Metsäläistenoma lehtikin  liippasi läheltä disinformaatiota.  Siitä pitäis  päästä selkeästi irti ja etsiä fiilistä muualta. Vahingoilla ilakointi  on tosi typerää!

    Visakallo

    Sekö on Pekon mielestä disinformaatiota ja vahingoilla ilakointia, jos metsänomistaja itse kertoo, ettei hakkuun jälkeen asiat menneet ihan odotusten mukaan. Olisiko metsänomistaja pitänyt tässä tapauksessa vaientaa? Onko Perkon mielestä järjestelmä tärkeämpi kuin metsänomistaja?

Esillä 10 vastausta, 10,621 - 10,630 (kaikkiaan 12,521)