Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 10,491 - 10,500 (kaikkiaan 14,352)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • mehtäukko

    ”…pilalle harsittuihin metsiin. Onhan sieltä puustopääomat saatu nousemaan tuplaten jopa monin kertaisesti..”  Jaksollisesti.  No mikä tässä on vielä epäselvää?

    Timppa

    Ei ole todellakaan huono vertaus.   Oli harsittu ja muutos tapahtui, kun systeemiä muutettiin.  Olen katsellut aivan tarpeeksi noita harsittuja metsiä joten kyllä niistä näkee mikä on mahdollista ja mikä ei.  Olen lukuisdia kertoja kirjoittanut siitäkin, että meidän jaksollisen metsät kasvavat paljon paremmin kuin Suomen parhaiden asiantuntijoiden kasvattama jatkuvan kasvatuksen metsä.   Minä en arvaile.  Luotan vain mitattuun tietoon.  En Arvometsän mainoksiin, joissa kasvaa kauniita lehtipuita.

    Jos siis haluaa kasvattaa lahovikaista kasvussaan taantuvaa kuusikkoa, joka joko tuhoutuu jossain katastrofissa tai lopulta kuitenkin harventuu niin paljon, että tyhminkin ymmärtää, että se on uudistettava, niin jatkuva kasvatus on paras vaihtoehto.

    Minä kasvatan monenlaisia metsiä maapohjan ja olosuhteiden mukaan, koivikoita, männiköitä, kuusikoita tai sekametsiä.  Tilanne on hallinnassa.  Porukkaa saa tarpeen mukaan töihin.

    Nämä jk-uskovat ovat kyllä oma uskontolahko, mihin mikään fakta ei tehoa.

    Perko

    Maksimi sijoitus joka  tuhoaa pitkäaikaisen istutus puuntuotannon avohakkuulla, 60 vuoden kuluttua kun korko on 5 %   –?    Mie  kysyin  varmuuveksi  avustajalta  onko laskuni oikein  niin  se vaan on oikein..   172,73€ ~  180.oo € / ha.

    Tämä tarkoittaa, että maksimi sijoitus, joka tuhoaa pitkäaikaisen alku puuntuotannon avohakkuulla, on 180,00 euroa. Jos sijoitit enemmän, et tulisi saamaan tuottoa sijoituksellesi takaisin 60 vuoden aikana nykyhinnalla.   Juttu kuuluisi olla  siellä  aukontuottomenetelmissä  mutta en sitä löytänyt.     Tällä ketjulla kun on hyvä  päivystys niin  julkaisen  aherrukseni täällä..   ystävällisenä tekona.

    Puuki

    <p><p>Bullshittiä on Perkon todistelut.</p></p><p>Jk vaatii yhtä lailla taimikonhoidon tekemistä, joskus täydennysistutustakin.   Esim . istutuskuusikon tulos muuttuu ratkaisevasti (vaikka ei otettasikaan huomioon päätehakkuun tuloeroa), kun lasketaan uusilla e-puun ja kuitupuun hinnoilla.</p>

    Visakallo Visakallo

    Laskepas aikasi kuluksi Perko, miten minulle on käynyt, kun en ole saanut sijoitettua aukon uudistamiseen ja taimikon hoitoon euroakaan, vaan päinvastoin puunostaja on tyrkyttänyt vielä kulujen lisäksi vielä muutaman tonnin verran uudistamis- ja hoitopalkkaakin joka hehtaarille.

    Perko

    Puuki on joutunut  tallin puolelle,  muistatko M A  Nummisen:  Hevosen puhdistu!

    Tässä sanat jos olet unohtanut,  tahtilaji on jenkkaa;

    Ensin puhdistetaan kaula sitten ryntäät vartalo jalat. Sitten puhdistetaan hevosen oikea puoli samassa järjestyksessä. Puhdistuksen kestäessä on hevosen kaikki ruumiinosat huolellisesti tarkastettava. Puhdistuksen kestäessä on  hevosen kaikki ruumiinosat huolellisesti tarkastettava.

    Hinnoilla  on eroja saman verran kuin on härän- ja hevonpaskalla  tai  siinä kananpaskassa  mustalla  ja valkoisella  sehän on sitä sammaa  paskaa!  tämä, että ei kukaan  tuntisi  syrjityksi ilmaisuistaan.

    Kun  palaat palstalle niin huomaat, en  vertaillut laskelmaani muihin hakkumuotoihin.

    Perko

    Oletko  Visa  ostanut Tolopaiselta taimikkoa?

    Visakallo Visakallo

    En ole ostanut taimikkoa Tolopaiselta enkä muiltakaan. On sukupolvenvaihdos käynnissä nuoremman polven hyväksi. Jos jotain ostan, se tapahtuu Douro-joen seutuvilta.

    Perko

    Joku ahertaja  visan  lisäksi  kysyi miten on  mehtämaan hinnat?  Mie avustajaltani   sain urkittua , että  keskimäärin suomalaisten metsämaiden hinta on liikkunut noin 2000-2023 vuosina noin 2000-5000 euroa hehtaarilta. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi aukeaksi hakatun metsämaan hinta voi olla välittäjistä ja alueesta riippuen noin 2000-5000 euroa hehtaarilta.  Länsi rannikolta  on varmaa tietoa  noin kaksinkertaisesta arvosta. Siitä vaan ostamaan, hyvät kaupat tehdään äksysti!

    Jovain Jovain

    Sos.dem puolueena ja vasemmisto, siitä vastustus ja myllytys, mitä täällä käydään. On yleistä puhetta ilmaiseksi tuottaminen; luonto tuottaa, järjestelmä tuottaa ja paljon on ”lainattua”. Ottaa logistiikan haltuun ja ”alkuperäistuottajalle” jää mitä jää. Standardien ja markkinoiden haltuunotolla ohjataan alkutuotantoa, ei vaan metsätaloutta. Voit saada omiasi takaisin, siinä usein onnistut, mutta ”takiaiset” ovat kimpussa. Metsätalous (puujalka) on standardeilla ohjattua ja toteutetaan markkinoiden ja logistiikan haltuun otolla.

Esillä 10 vastausta, 10,491 - 10,500 (kaikkiaan 14,352)