Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus ja tykkytuho

Esillä 5 vastausta, 111 - 115 (kaikkiaan 115)
  • Jatkuva kasvatus ja tykkytuho

    Merkitty: 

    Kävin tänään katselemassa  tykkytuhoja tasaikäiskasvatuksen metsässä. Semmoinen ajatus siellä tuli, että on melko turhaa jättää pari metriä jälkeenjääneitä puita etes aukkopaikkoihin. Tykky pätkii ne kuitenkin jossain vaiheessa vuosien saatossa.

    Paljonko niihin uusmuodikkaisiin jatkuvan kasvatuksen metsiin on ajateltu kasvavan riukupuita valtapuiden varjostaessa ja onko kasvatusohjeissa tätä tykkyasiaa huomioitu?

  • mehtäukko

    Säätilan muutoksen ennustaja-eukkojen mukaan tällainen lisääntyisi tulevaisuudessa.

    No mitenkä jk valinneet voivat siihen ennakolta varautua?

    Konstit on vähissä.

    A.Jalkanen

    Jk-metsä pitää olla niin harva, että taimet eivät ’honteloidu’. Harvennukset pitää tehdä ajoissa, ja samoin tasaikäismetsässä. Tykkyalueilla voisi ajatella, että mänty- ja koivuvaltaiset metsiköt pidettäisiin normaaleja suosituksia harvempina. Metsiä ei saisi lannoittaa heti harvennuksen jälkeen, vaan pitää muutaman vuoden tauon välissä.

    mehtäukko

    Eikö siinä kasvatusmallissa ole väkisinkin toispuoleisia kylespuita ja monen kerroksen väkeä? Honteloita mä ja ko jotka kurkottavat valoon, on väistämättä?!

    A.Jalkanen

    Minulla ei ole käytännön kokemusta jk:sta, mutta ainakaan sellaista tutkimustietoa en ole nähnyt että toispuoleisia tulisi. Asia lienee hoidettavissa niin, että harvennetaan pois heikkolaatuiset yksilöt?

    mehtäukko

    Ei ole mullakaan jk :sta, tasa-ikäisestä variaatioin neljättäkymmentä.

    Ne kuvat, joita silloin tällöin jk:sta putkahtavat, eivät vakuuta.Mielikuvituskaan ei riitä.

Esillä 5 vastausta, 111 - 115 (kaikkiaan 115)