Keskustelut Metsänhoito Itse tehdyt kuviokartat?

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)
  • Itse tehdyt kuviokartat?

    Onkos porukassa sellaisia, jotka olisivat itse tehneet kuviokarttoja omien metsien hallintaan?
    Itsellä viimeisimmät kuviokartat 80-luvun puolivälistä, jolloin tiluksille on tehty metsätaloussuunnitelmat. Nyt kuviorajat on hakkuiden vuoksi muuttuneet ja olisi kiinnostavaa tehdä digitaaliset kartat, joista näkisi eri kuvioiden pinta-alat. Pystyisi myös seuraamaan eri kehitysluokkien suhteita.
    Ihan tulevaisuuden kannaltakin olisivat järkeviä, jotta metsiä seuraavaksi hoitavat ymmärtäisivät mitä on metsissä tehty, tai edes yritetty tehdä.

    Mitähän valmiita ohjelmia tuohon käyttöön löytyy, onkohan maatalouspuolella jotain sopivaa sovellusta?

  • raivuri

    En varmasti voi noista sitoumuksista sanoa, mutta itse selatessani ehdot läpi nopeasti ennen rekisteröitymistä, en löytänyt mitään suurempia

    Vielä tuli yksi ehdotus mieleen. Kun on asettanut joka kuviolle kehityskelpoisuuden itse, niin noista olisi hyvä saada tilakohtainen tilasto sekä teemakartta muiden karttatasojen rinnalle.

    kuusessa ollaan

    https://support.google.com/maps/answer/3045850?hl=fi

    Niinpä niin, taas ei ole kaikkea tullut liian läheltä tutkailtua.

    Tutkailin tuota Google Mapsin omien karttojen luontiohjelmaa. Sillä saa piirrettyä maastoon kuvioita, hyödyntäen ilmakuvaa – joka muutoin on päivitykseltään paljon ajantasaisempi kuin muut 🙂

    Ensin avasin tilalle oman sähköpostin, jonka pilvipalveluun kartat tallentuvat. Ensin karttaan silmämääräisesti paikkamerkintöinä rajapyykit ja tilan rajat omalle karttatasolleen. Sen jälkeen voi kuvioita piirtää rajausohjelmalla ja niihin voi määrittää tietoa. Lisäksi laskee kuvioiden pinta-alat näkyviin.

    Kartan voi tehdä esivalmiiksi kotikoneella ja päivittää läppärillä maastossa…tätä täytyy kokeilla…

    Kuitupuunkasvattaja

    Kokeilin pikaisesti Metsäpaikka.fi -palvelua sekä maastossa että pöydän ääressä. Lupaava palvelu! Raivurilla oli jo hyviä kysymyksiä, mutta pani mietityttämään tuo ilmaisuus ainakin toistaiseksi.

    Jos palvelusta ottaa hyödyn irti, kuviotiedot pitää päivittää, koska metsään.fi -tiedoissa on aika lailla virheitä. Mutta entäpä vuoden ja kolmen kuluttua? Onko palvelu ilmainen vai jatkuuko palvelu tulevaisuudessa maksullisena?

    Tietojen lataaminen oli helppoa, mutta jos muutaman vuoden kuluttua haluaa päivitetyt tiedot ulos, pystyykö ne saamaan xml-metsästandardimuodossa?

    Pitää tutkia ja kokeilla Metsäpaikkaa lisää.

    Tomi Järvinen

    Hei,

    Kiitokset keskustelussa esille tulleesta hyvästä palautteesta. Arvostamme sitä suuresti ja huomioimme kaiken saamamme palautteen palvelun kehittämisessä.

    Metsäpaikka.fi perusversio on ilmainen. Myöhemmin palveluun on tulossa myös maksullisia ominaisuuksia. Ne hinnoitellaan kuitenkin erikseen, eikä esimerkiksi pelkkä rekisteröityminen sido sellaisten ostamiseen.

    Keräämme myös innokkaita palvelun käyttäjiä ennakkotestaamaan uusia tulossa olevia ominaisuuksia. Jos kiinnostusta herää esimerkiksi tulossa olevan kuvion rajojen korjaamisen testaamiseen, niin minulle voi lähettää sähköpostia alta löytyvään osoitteeseen.

    Testaamisen tarkoituksena on kerätä palautetta suoraan palvelun käyttäjiltä ennen kehityksessä olevien ominaisuuksien julkaisua, jotta niistä saadaan paremmin metsänomistajan tarkoituksiin sopivia, helppokäyttöisiä ja mahdollisimman hyödyllisiä. Eikä se sido testikäyttäjää mihinkään.

    Vastaan myös mielelläni sähköpostitse muihin palvelun käyttöön tai kehittämiseen liittyviin kysymyksiin.

    Terveisin,
    MHG Systems Oy
    Tomi Järvinen
    tomi.jarvinen@mhgsystems.com

    raivuri

    Juu hyvin on edennyt palvelu. Uudet ominaisuudet toimii hyvin. Vielä muutamia juttuja tulee mieleen.

    -Tuo ”pomppu” kuvioita ja tietoja muokatessa koko tilan asentoon pitäisi ehdottomasti saada pois.

    -Sitten kun luot uuden kuvion vanhan sisälle tai reunaan, niin olisi hyvä, jos alkuperäisen kuvion rajat korjautuisivat automaattisesti. Nyt luodessani uuden kuvion vanhan sisään, se vanha jää entiselleensä.

    -Kuviotiedoissa ”Kuivatustila” on ennemminkin kasvupaikka ja ”Maastotyyppi” on maalaji

    Kuitenkin hyvää edistystä. Tästä tulee vielä loistava palvelu. Laitellaan lisää kun tulee mieleen.

    kuivakorpi

    Itsekkin kokeilin metsäpaikkaa ja huomio kiinittyi kuvioiden ja koko tilan puuston rahalliseen arvoon. Millähän kantohinnalla nuo on laskettu, koska puuston rahallinen arvo on suurempi kuin keskimääräisillä hankintahinniolla puhumattakaan pystyhinnoista?

    Teemu Saramäki

    Hei,

    kiitos kaikille palautteesta. Kuviorajojen muokkaaminen metsäpaikka.fi:ssä tuli tosiaan mahdolliseksi uusimmassa päivityksessä. Kuviorajat tulee toistaiseksi muokata kaikkien niiden kuvioiden osalta erikseen, joita muokattava raja koskee. Eli jos yhden kuvion rajaa siirtää, niin myös toisen kuvion raja pitää siirtää samaan kohtaan. Tutkitaan mahdollisuutta yksinkertaistaa tätä vielä.

    Palvelu käyttää tällä hetkellä Metlan/Luken viime vuoden keskikantohintoja puun hintojen esittämiseen. Myöhemmin puun hintatiedot on tarkoitus päivittää palveluun alueellisesti ja reaaliaikaisesti esim. kuukausitasolla, joten puuston arvon määrittäminen tarkentuu vielä. Edellytys tarkoille puuston arvon määrityksille on toki ajantasalla oleva metsävaratieto.

    Kiitos vielä kaikista kommenteista! Lisää otetaan vastaan joko täällä tai sitten palautetta voi lähettää suoraan palvelun kehitystiimille osoitteeseen tomi.jarvinen@mhgsystems.com.

    Teemu Saramäki
    MHG Systems Oy

    kuivakorpi

    Minulla ainakin kuitupuu on laskettu n. 30€ kantohintaan eli lähelle hankintahintaa. Olisikohan selvempää ja realistisempaa, jos laskennassa käytettäisiin keskimääräisiä pystyhintoja.

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)