Keskustelut Luonto Iskeekö Suomeen ilmastokrapula jo vaalien jälkeen?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 134)
  • Iskeekö Suomeen ilmastokrapula jo vaalien jälkeen?

    Minun aikanani on kampanjoitu mm. kommunismin, maailmanrauhan, ydinaseriisunnan, nälänhädän torjunnan, liikakansoituksen estämisen, sademetsien ja Lapin metsien puolesta, ja nyt vielä maapallon ilmastonkin puolesta. Aina on näiden kampanjoiden epäilijät  leimattu mitään ymmärtämättömiksi kehityksen vastustajiksi. Vähitellen kampanjat ovat hiipuneet  ja jotain uutta on tullut tilalle. Niin käy varmasti nytkin. Ensin kuitenkin tulee ilmastokrapula, mutta mitä sen jälkeen?

  • Tolopainen

    Hiilineuraalisuudesta on paljon helpompi puhua ilman hintalappua. Mutta sen hintaa ei ole vielä kukaan uskaltanut edes laskea. Onko helsinkiläisella cityvihreällä varaa lopettaa kivihiilen poltto, jos sähkölasku ja kaukolämpö kallistuvat kymmeniä prosentteja. Hakkuiden hiilinielujen rakentelu maksaa, teollisuuden energiatukien lopetus näkyy työttömyytenä Suomessa, onko parempi vaihtoehto. Kaikki vaihtoehdot nykyisille tavoille toimia maksavat ja se lasku on niin iso, että saattaa sen nelihnkisen perheen etelänmatkat myös olla uhattuina. Demarien veronkorotuslista, jota esittävät vaaliohjelmassaan, tulee vähentämään tuloja aika monelta ja aiheuttamaan työttömyyttä, kun yrityspuolelle laitetaan lisää kuormaa kannettavaksi. Valitettavasti Suomen parhaat yritykset on myyty ulkomaille ja vuosittain täältä viedään kymmenen miljardia euroa rahaa pois oisnkoina. Pieni lohtu tietenkin on että tuo raha on suurimmaksi osaksi ansaittu ulkomailta. Nykyajan koululaisten on helppo osoittaa mieltä ilmastonsuojelusta, kun on ruokaa yllinkyllin ja lämpimät asunnot ja vaatteeet, tällainen toiminta on mahdollista vain hyvinvointivaltiossa. Pitäisi kerätä koululaisilta kännykät ja tabletit pois ja lopettaa ilmainen  koulutus ja kouluruokailu, lapslisätkin pitäisi lopettaa ne aiheuttavat päästöjä, kun niillä ostetaan ylimääräistä tavaraa tai lihaa ja maitoa.

    Suomesta uhkaa tulla iso konkurssipesä jos kuljetuskustannukset ja energian hinta nousevat runsaasti, monen velkaisen kiinteistön arvot romahtavat, kasvuksekusten ulkopuolella ja jopa niiden sisällä. Edessä on nimittäin elintason lasku. Sitä on turha enää epäillä, siinä vain pettää itseään, että voimme jotenkin sen vältää, että palaisimme entiseen energiapolitikkaan enää tulevaisuudessa. Nyt on niin isot voimat jo lähteneet liikkeelle, että tämä liike ei enää pysähdy, vaikka eteneminen on hidasta.

    A.Jalkanen

    On synkkä ja ikävä Tolopaisen Suomi. Onhan hiilineutraaliudesta etuakin: ainakin vaihtotase paranee, kun siirrytään enenevästi kotimaisiin uusiutuviin energioihin. Olen Tolopaisen kanssa siitä samaa mieltä, että pienemmälläkin elintasolla pärjätään eli meillä on varaa kaikkeen oleelliseen. Jo minun lapsuudessani 1960-luvulla peruskoulu, kouluruoka ja koulukyyti oli ilmainen. Tuosta ei kannata luopua missään tapauksessa – se antaa tasaiset eväät kaikille lapsille perhetaustasta riippumatta.

    Ympäristömyötäisyydestä ’ennen ja nyt’ video.

    https://www.facebook.com/Jaatama.fi/videos/1959489367628574/UzpfSTEwMDAxMTkyOTk4NjA0Mzo1NDEwNjU1OTk2MzQ0MzU/?id=100011929986043

    arto

    Tuosta videosta, Olisiko paluu 60v taaksepäin ratkaisu kaikkeen, En itse usko niin. Varmaan silloin luonto kuormittui paljon enemmän kuin nykyisin.

    A.Jalkanen

    Totta arto, kuormittui se luonto: jätehuolto oli heikko ellei olematon, vesistöt saastuivat kaikkialla ja myrkkyjä käytettiin huolettomammin. Yksittäisen suomalaisen kuluttajan kulutustaso eli ’jalanjälki’ oli varmaan alhaisempi, mutta samalla kokonaisvaltainen ympäristöajattelu puuttui. Siinä kuvitteellinen kassaneiti oli oikeassa. Jospa ympäristöajattelu johtaa siihen loppupäätelmään, että varovaisuusperiaate vaatii meitä alentamaan hieman kulutustamme, jotta jälkipolville ei jää elinkelvoton planeetta.

    pikkutukki

    Taitaa olla parempi laittaa kaikki media kiinni ja elää tätä omaa onnellista elämää . Nykyaikana tietoa ja tietona markkinoitua asiaa , vääryyksiä , onnettomuuksia ja maailmantuhoa tulee monesta tuutista . Unohtuu välillä , miten hyvin meidän asiat on .

    jees h-valta

    Kunhan vain pidetään ne hyvin ettei lähdetä mihinkään viherkaahotukseen mukaan. Juuri tämän aamun Satakunnan Kansan mielipiteissä paikallisia poliitikkoja edustava päätteli että vihreät hyökkäävät viljelijän ja metsätalouden kimppuun koska ovat edelleen saman taistolaiskommunismin ihanteiden jalanjäljillä. kaikki yksityinen maa-ja metsätalous ovat heille aatteen vastaista toimintaa. Toki vaalien alla jutut jyrkkenee mutta eipä tuosta kovin paljon erimieltäkään voi olla kun heidän maa-ja metsätaluden alasajovaateita lueskelee.

    hemputtaja

    Ilmastonmuutoksen hengessä kannatan kivihiilen käytön lopettamista. Sen voisi korvata kokonaan turpeella.

    Kun kyseiset lämpö/sähkölaitokset ovat tiensä päässä voidaan lämmöntuotto korvata pienillä ydinvoimaloilla.

    Toivon myös, että ilmasto lämpenee. On tässä paleltu jo ihan riittävästi.

    Rane2

    Pieni ydinvoimala on hyvä kunhan se on vähän isompi kuin naapurilla.

    Metsäkupsa

    Venäjällä on kaikki suurta,nyt tekevät maailman suurinta kaatopaikkaa Argangeliin.Ei pitäisi nyt moskovalaisten heti joutua kaatopaikan laidalle,kun 1000 km junamatkaa jätteille tulee.Sellainen uudelleen käsittelylaitos heillä,sopineekohan tähän ilmastokrapulaan.

    Puuki

    Isoja sähkösyöppöjä on nykyään IT-järjestelmät ja niihin liittyvät konekeskukset, googlet,nsa- vakoilukeskukset ja venäläisillä ja kiinalaisilla tietysti omansa. Tiedon keruu ja käsittely yleensä vaatii paljon energiaa.

    Muutakin haittaa siitä on , kun Suomessakin on kuulemma tehty jo päätös sallia yksityisten tietojen käyttö kolmansille osapuolille  . (L: US,  tietojen käs. asiantuntijan kommentin mukaan). Tiedot on siis jo käytännössä kauppatavaraa (tai ainakin  jo lähitulevaisuudessa) vaikka oikeastaan se on laitonta hommaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 134)