Keskustelut Puukauppa Isännätön raha.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 548)
  • Isännätön raha.

    Jatkoa keskustelulle, viimeksi ketjussa motolistat.

  • Tolopainen

    Joko se Harjavalta kohta pääsee sisätöihin tekemään rahaa. Köyhät joutuu sateella tekemään metsähommia.

    Jovain

    Nökkösten kerääminen sateessa on aika rankkaa. kun siitä joutuu vielä maksamaan.

    AJ: Hintaesimerkissä kysymys ei ole tavanomaisesta pystykaupasta, koska korjuun palvelu maksetaan laskulla. Ei myöskään perinteisestä hankintakaupasta, koska korjuuta ei tehdä omana työnä. Ja hankintalisää  maksetaan korjuun laskun vastineena.

    Hintaesimerkissä korjuun lasku + alv ovat verotuksessa vähennettäviä ja ovat metsätalouden tuloa.

    Kiintoisaa olisi tietää, paljonko pystykaupassa korjuun lasku + alvi vähennyksenä tuottaisi metsänomistajille.

    Per Ä Reikäs

    Onneksi sentään omissa hommissa voi säänsä valita&isännätön raha löytää kotii.

    Tolopainen

    No niin taas olemme eilistä hämmästyneempiä, Jovainin kirjanpidossa laskut ovatkin metsätalouden tuloa. Ei ihme, että on vaatimassa laskuja joka käänteessä. Niinhän se Vaarakin laskelmissaan esitti alv vähennysten olevan tuloa. Ei ole opetuslapsikaan kauaksi puusta pudonnut. Miten nuo Jovainin kirjailut oikein menee metsäverotuksessa, kun siellä ei ole kuin kaksi kauppatapaa, joko hankinta- tai pystykauppa. Mutta tuskin mitään ongelmia, kun kauppoja ei ole ollut.

    mehtäukko

    Kaikenlaista soopaa osaakin Jovain pudotella! Kehukoon itselleen, mutta typeryyttä tuo vänkäys ja toisten hyväksynnän vaatiminen.

    Visakallo

    Jovain on vain keksinyt pyörän uudelleen. Onhan noita urakoitsijoilla teetettyjä hankintakauppoja tehty maailman sivu. Joillain alueilla Suomea se on jopa yleisin kauppatapa. Hyvin tästä on juttua riittänyt vuodesta toiseen!

    MaalaisSeppo

    Kaikki joukolla väsäämään Jovainille laskuja.

    jees h-valta

    Edellisten linjoilla. Jovain, olet aivan suotta esittämässä ihmeiden löytäjää. Hankintaa on kyllä teetetty ulkopuolisen koneurakoijan tekemänä varmasti lähes kaikilla hankintaa yleensäkin tehneillä. Se ei ole uusi keksintö eikä edes kovin mullistava. Tuo sensijaan on kuten Toloppa ja muutkin jo huomasivat että sinulla Jovain tuntuu jopa metsätalouden kulut olevan tuloa jota on aika vaikea ymmärtää. Laskujen vaatiminen toki tuossa valossa kovin ymmärrettävää mutta ei verottaja niitä sinun laskujasi tuloiksi kyllä muuta. Eikä ala sinulle arvonlisäverojakaan lahjoitella. Tuleppa Harjavaltaan, järjestän sinut vielä mukaan Winnovan yrittäjäkurssille. Siellä ymmärretään että opiminen on elämän mittaista puuhaa ja pääset varmasti mukaan tiimiin. Varmasti yksi paikka saadaan vielä järjestymään koska vasta viikko takana ja saattaa tulla pakollinen paussi koronan takia muutenkin. Arvonlisäveroasiakin on vielä edessäpäin kurssiohjelmassa. Kerkeät hyvin vielä kirimään mukaan.

    Puuki

    Tuo Jovainin esittämä malli olisi toki ihan hyvä, mutta verottaja ei sitä hyväksy.  Kun tehdään tienvarsikauppa , niin siihen ei voi koplata hankintalisää (työn verotonta osuutta) ellei itse tee vähintään hakkuuta tai metsäajoa.  Muuten se ei todellakaan ole muuta kuin  uudelleen keksitty pyörä..

    Jovain

    Tiedä mistä Tolopainen tuon viisautensa ammentaa. Huomaamatta jää, että korjuun alvi  ja korjuun lasku ovat metsätalouden tuloa, ovat verotuksessa vähennettäviä ja ovat niiltä osin metsätalouden tuloa.

    Noudattamani menettelytapa ei ole perinteistä hankintakauppaa, pidän sitä mieluummin toimituskauppana. Pyrin ainakin omassa toiminnassani kotiuttamaan isännättömän rahan, kuin myös korjuun vähennyksen.

    Onhan tämä jo huolestuttavaa, jos ja niin kuin Kuitupuunkasvattaja tuolla aiemmin toteaa: ”Metsätalous on enää pieni osa toiminnasta ja pääosa on joko puunjalostusta tai raakapuun tukkukauppaa”.

    Ainakaan vapaaehtoisesti en suostu kollektiivin rahastettavaksi. Tavalla tai toisella metsänomistajan on päästävä osalliseksi puun toimittajana.

    Puuki: Verottaja kyllä hyväksyy ja en ole koplaamassa työn verotonta osuutta.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 548)