Silti on puhtaasta hankintakaupasta kyse jos verottajaa ajatellaan. Vaikka kone kulkisi viimeisellä vekselillä on akseli silti joko pysty tai hankinta.
Jees: 2 C lomakkeella korjuun kustannus kohtaan 7.3 muut vuosimenot ja korjuun alvit arvonlisäveroilmoituksella kohtaan verovuoden vähennettävät verot.
Ei sovi, että korjuun kustannus peritään loppukäyttäjältä, koska pystykaupassa korjuun kustannus peritään puunmyyjältä.
Puukaupoissani ostajat ovat puuta jalostavia puutavarayhtiöitä ja urakoitsijat tunnettuja. Ei ole tarvinnut erikseen sopimusta.
”Puukaupoissani ostajat ovat puuta jalostavia puutavarayhtiöitä ja urakoitsijat tunnettuja. Ei ole tarvinnut erikseen sopimusta.”
Kyllä siinä ainakin suullinen sopimus täytyy olla (tuskin kukaan uskaltaa mennä toisen metsään ilman sopimusta) ja vaikka ei olisikaan, vastuut menevät joka tapauksessa kuvaamallani tavalla. Miten korjuun kilpailuttaminen ”menee”, jos ei tee ”voittajan” kanssa sopimusta?
Jovain on täydellinen idiootti. Arvostelee järjestelmää, joka on erittäin hyvä suomalaisille pienmetsän omistajille. Heidän ei tarvitse muuta kuin laittaa nimi paperiin ja hakkuu hoituu sovitulla hinnalla.
Jovain: ”Puukaupoissani ostajat ovat puuta jalostavia puutavarayhtiöitä ja urakoitsijat tunnettuja.”
Vähän aikaa sitten Jovain antoi ymmärtää tekevänsä puukauppaa pienemmän sahan kanssa. Olisiko Jovainilta ylivoimaista kertoa, kuinka suuri merkitys puunmyynnillä on hänen taloudessaan? Väkisinkin tahtoo tulla sellainen tunne, ettei Jovain tee itse puukauppaa ollenkaan, vaan jostain syystä vain vedättää meitä. Numeroesimerkki edes ohjeellisilla luvuilla puukaupan maksuista selventäisi kyllä asiaa meille.
Alkaa olla tämä aihe taputeltu. Mitään isännätöntä rahaa ei ole löytynyt. Jovain voit edelleen tehdä marginaalissa erikoisia puukauppojasi, ellet harhauta verottajaa, mutta mielellään älä pakota meitä muita siihen, kun olemme tyytyväisiä nykyisiin vaihtoehtoihin.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään