Oliko sillä väliä, mistä se yhtiö sen korjuun alvin ottaa, kun se ei sitä ota omistaan eikä lopputuotteesta…
Puuki: Tottahan korjuun laskun saa vähentää, mutta ei se sitä tarkoita, että ostaja sen korjuun maksaa. Puusta maksetaan toimitushinta tienvarteen, se ei ole kantohinta, ei myöskään hankintahinta, sillä ns. hankintalisä tuppaa olemaan riittämätön. Oiskoon sopimushinta ja kauppakohtainen ja kustannukset saa vähentää.
Kyllä se on kaikkien sovellettavissa. Isännätön raha on miljardiluokan raha ja kaikki mitä kotiuttaa on kotia päin. Tottahan kollektiivi huolestuu jos kansallista etuutta uhataan.
Tuskin kukaan huolestuu Jovainin toistoautomaatin sepustuksesta. Pitääpä tässä samalla päivittää tuo koulukelpoisuusjuttukin kun tuo Jätkä mainitsi Tolopan erinomaisuuden kauppakoulupohjalta. Kauppakoulupohjainen epäili etten selviä kansakoulupohjalta tuosta yrittäjävalmennuskoulutuksesta. Nyt kuitenkin olen jo lähettänyt ennakkotarkasteluun lopputyöni eli liiketaloussuunnitelman ja sen talousosion. Liiketaloussuunnitelmasta lausunnot ovat pääosin myönteisiä eli pientä täydennystekstiä joihinkin osioihin vielä pyydeltiin. Kun palautus kuitenkin annettiin ymmärtää että riittää ihan loppupäivinä voi jo päätellä että tavallaan se on jo hyväksytty mutta korjaustekstit palvelevat seuraavia käyttöjä. Talousosioon ei ole tullut minkäänlaista korjausvaatimusta vaikka sekin on jo kiertänyt ainakin kaksi pääopettajaa taloushallinnon opetuksesta. Ja se kuitenkin haasteellisempi kuin tekstiosio. Etäopiskeluna on ollut haastava mutta myös antoisa koulutus. Näyttää vahvasti ettei Tolopan arvio aivan nyt toteudu. Mutta lopullisesti vahvistan jotain loppukuusta.
Ei tullut vielä valmista, korjuun kustannukset kelpaa jo metsänomistajan maksettavaksi, mutta korjuun alvi ei vielä kelpaa.
Se voi tuo lopputyö jäädä saamatta. Voihan siinä käydä niinkin, että tarkastajat eivät sitä tiedä, kun lopputyön tekijäkään ei sitä tiedä, sen paremmin kuin neuvon antajatkaan täällä. Tuntuu sen verran idioottejakin olevan?
Voi että Jovain. Oletko tosiaan niin tietämätön tuosta Alvista vai näytteletkö vain tyhmää?
Vielä kerran. Jos myyn yhtiölle 1000 eurolla puita, niin yhtiö maksaakin minulle myös ALV:n eli 240 euroa. Tililleni ilmestyykin 1240 euroa. Jos olen maksanut noiden puiden korjuusta 200 euroa, niin korjuu-urakoitsija laskuttaakin minulta ALV:n eli 48 euroa. Minun onkin maksettava hänelle 248 euroa.
Kun teen veroilmoituksen, niin puitteni ostaja ilmoittaa suoraan verottajalle tuon 1000 euroa puunmyyntituloa.
Kun sitten tulee vuoroni tilittää verottajalle ALV, niin maksan 240-48= 192 euroa. En nettoa enkä häviä senttiäkään.
Jos teen kotonani remonttia esim 2000 euron ALV 0-hintaisista laudoista, niin lautatarha veloittaa myös ALV:n eli 480 euroa. Joudunkin maksamaan 2480 euroa.
Uskon että jovain sen vielä jotenkin ymmärtää. Mutta ilmeistä on että se 240€ alvia jonka yhtiö maksaa niin se tuleekin jovainin mukaan puunmyyjän tilistä pienempänä kantohintana. Tätähän ei voi tietenkään missään todentaa että mistä rahoista ne 240€ maksetaan. Voihan se olla myös lopputuotteesta.
Nämä jovainin väitteet aina vähän muuttuvat tilanteen mukaan.
Timppa: Näin se menee hankintakaupassa. Metsuri motokuski on myös jäljillä, sillä erotuksella, että kantohinnasta (pystykauppa) miinustetaan 248 euroa, eli korjuun kustannukset ja korjuun alvi. Ei puualvia 240 euroa joka on läpimenoerä.
Koska olen myös pystykaupassa korjuun kustannusten maksaja, on saatava se kuitti, että saan tehdä sen vähennyksen verotuksessa.
Koska pystykaupassa sitä kuittia ei saa, korjuun kustannukset pystykaupassa peritään piiloperintänä puunhinnasta. Ja koska kysymyksessä on menettely, jota en ole hyväksynyt, olen pyytänyt korjuun laskulle.
Puunhinta on sitten tämän menettelytavan mukainen. Tiedä sitten, onhan tätä ihmetelty, näin kuitenkin olen toiminut.
Koska pystykaupassa korjuun kuittia ei saa, niin ainoa keino saada kuitti on tienvarsikauppa (tai toimituskauppa). Lopputulos on myyjän kannalta verotuksen jälkeen täsmälleen sama kuin pystykaupassa. Tai saahan siitä sen tj korvauksen yleensä lisäksi n. 2-3 euroa/motti , jos muuta tj:a ei ole tarvinnut ja (yl.) toimitus on tehtaalle tai sahalle asti. 2 kertaisten kuittien kirjoittelu olisi kuittikauppaan verrattavaa toimintaa.
Edit. Poikkeuksena on harvennushakkuu , jossa voi saada paremman lopputuloksen kuin pystykaupassa, koska harvennustukin kantohinta on niin pieni ja tv-hinta saattaa ylittää korjuukulujen jälkeen sen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään