Lupasivat lainata MG:ltä istutusputken ja boonuksilla voisi maksaa taimet. Vaadin kuitenkin laskun ja alvin tietenkin, siitäkin saa vähennyksen. Ilmaisia sorakuormia en ota vastaan, maksan ne laskulla.
Tollo vakuutti aikoinaan, että hän ei ole myynyt puuta, eikä myy. Toisinsanoen hän kuvittelee koko metsä-omaisuuden, sen kasvun, puukaupat, avohakkuut, raivaukset, istutukset – KAIKKI.
Luulenpa, että hän haaveilee emännästä ja konjakeista, samoin Tilhistä ja jopa henkilöautosta.
Ikinä hänellä ei ole niitä ollut, eikä tule olemaankaan.
Ei ne sorakuormatkaan ole oikeasti ilmaisia . Ne on maksettu jo yhteen kertaan puun hinnoittelussa.
Kuittikauppa ei ole sallittua, joten ei toimi se laskulle ottaminen ja alvien vähentäminen ilman laskun maksua vaikka kuinka olisi muuten mukava tapa keksiä pyörä uudestaan.
AJ: Huonosti riittää edunvalvontaan jos markkina loppuu. Markkina ei lisäänny rajoittamalla vaan lisäämällä markkinaa. Toki on eletty huonompiakin aikoja, on jopa lailla rajoitettu metsänomistajien (Mhy) puunvälitystä ja korjuuta. Markkina ei edisty tälläkään hetkellä rajoittamalla markkinaa.
Väittäisin, että energiapuumarkkinoillakin metsänomistajat ovat menettäneet enemmän mitä ovat saaneet. Teollisuus hoitaa senkin puolen.
Että maalaillaan vähän päinvastoin mikä on metsänomistajan etu. Kuitu ja energia olisivat kalustonkin osalta helppo rasti ja puukauppa ei siihen aseta rajoituksia.
Ei kun lisäämään kysyntää ja lisäämään markkinaa. On hyväkin vaihtoehto sille, että kituutetaan nykyisillä vähäisillä, etten sanoisi tappiollisilla resursseilla.
Jovain luulee, että rahaa on helposti saatavilla puunkorjuusta. Sehän ei pidä paikkaansa, en lähtisi investoimaan korjuukalustoon euroakaan. Pääoman tuotto on niissä paljon huonompi kuin käyttötilillä.
Jovainille. Paras tie eteenpäin on: kehittää loppukäyttäjien toivomia tuotteita ja toisaalta parantaa metsänkasvatuksen kannattavuutta. Ei taida valitettavasti mahtua tähän yhtälöön se, että omatoiminen hankintahakkaus kasvaisi ja sitä myötä tehokkuus kärsisi. Myöskään laskujen kanssa kikkailun en näe parantavan markkinaa.
Vaikea se tietenkin on myöntää tosiasioita. Metsänomistajien realitulojen huomattava heikentyminen monta vuosikymmentä on tosiasia. Paperinkulutuksen väheneminen pienentää jalostusarvoa ja metsäteollisuuden tulosta. Viime vuoden viimeinen kvartaali oli jo aika heikko. Sellubuumista ei ole enää mitään jäljellä ja sahateollisuus ajautuu seisokkeihin ja lamaan. Kohta ollaan taas piiput kaatuu tunnelmissa.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään