Keskustelut Puukauppa Isännätön raha.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 548)
  • Isännätön raha.

    Jatkoa keskustelulle, viimeksi ketjussa motolistat.

  • Metsuri motokuski

    Sinä jovain olet tuon saman todennut aiemminkin. Sen mukaan mitään ongelmaa ei olekkaan. Korjuun voi laskuttaa erikseen kuten haluat. Metsänomistajan tuloahan se ei lisää.

    Väitän että viimeistään kolmen viikon sisällä putkahtaa taas johonkin ketjuun sanat ” isännätön raha”.

    Visakallo Visakallo

    Jovain: ”En ole millään muotoa väittänytkään, että lisää metsätalouden tuloa, tai että alvit ovat metsätalouden tuloa. ”

    Jovainin olisi kyllä jo syytä päättää, mitä mieltä tästä asiasta on. Me kaikki muut se jo tiedetäänkin.

    Kuitupuunkasvattaja

    Lähtisin siitä, että korjuun alvin kanssa vääntäminen ei tuo mo:lle lisää rahaa. Sen sijaan siinä saa omalla pienellä osallaan näpäyttää kollektiivia ja harvojen puunostajien synnyttämää epäsuhtaista markkinaa.

    Ottamalla raakapuun toimitusketju oikeasti omiin käsiin, yrityksen käsiin, yhteenliittymän käsiin jne on aivan jotain muuta. Siinä saattaa jäädä toimijoille huomattavasti enemmän. Mutta mikä bisnes se on sitten antaa metsänomistajalle yhtään enempää? Jos mo ei ole mukana aidosti toiminnassa, ottaa tämä välittävä organisaatio kaiken ylimääräisen.

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Eikö se ole hyvä, että verottaja ei ihan kaikkea tiedäkään. Aika harva säilyttää kuitteja yli 15v, minulla ei ole ainuttakaan kuittia 90-luvulta.”

    Tässä tapauksessa verottajan tietämättömyys olisi maksanut minulle yli 940 euron aiheetonta kiinteistöveroa vuosittain. Kysymys ei ollut kuitista vaan verottajalle aikoinaan toimitetusta sopimusasiakirjasta. Lainhuuto oli aikoinaan hoidettu asianmukaisesti, eli siitä ei ollut tässä kysymys.

    Metsuri motokuski

    En usko että mikään teollisuus laitos voi hyväksyä sen että puutoimitus tehtaille olisi metsänomistajien varassa kuitupuunkasvattajan esimerkin mukaan. Raaka-aine virrat olisivat niin epätasaiset että mikään tehdas ei voisi toimia niillä toimituksilla.

    Nytkin urakoitsijat saavat kuukausikohtaiset toimitusmäärät joista saa poiketa enintään kymmenkunta prosenttia. Mikä metsänomistajan yhteenliittymä voi vuodesta toiseen sitoutua noinkin tarkkoihin toimitusmääriin ?

    mehtäukko

    Mehtäukko ei ole uskonut sellaisiin teorioihin alun perinkään.

    Jos sellainen jostain syystä olisi kehkeytynyt, ei se ilman työnjohtajia ja neuvotteluita voi toimia. Heitä olisi monta linja-autolastillista. Ja sekö ei maksaisi?

    jees h-valta

    KYLLÄ olet väittänyt Jovain ja useasti jo. Jos et tiedä itsekkään muutamaa kirjoitustasi taaksepäin niin hommaa älypuhelin ja ota valokuva sepustuksestasi joka kerta. Sitten vain kopioit tänne alkupäästä ja taas alvi ja korjuu ja isännätön koira juoksee.

    Kuitupuunkasvattaja

    Tälläkin hetkellä suomalais- ja ruotsalaisyhtiöt ostavat toimituspuuta. Myyjinä on tietenkin yritykset. Osassa on mukana metsänomistajia tai muita yrittäjiä ja osa voi olla vaikkapa sahayhtiöitä. Se että suomalaisyhtiöiden toimituspuu saattaa tulla muualta kuin Suomesta on jo sitten toinen juttu.

    Metsuri motokuski

    Toimituspuun määrä on niin mitätön määrä että sillä ei ole suurtakaan merkitystä tehtaiden puuhuollossa. Metsänomistajien toimituspuu on niin riskialtis tehtaille että se ei voi olla merkittävässä asemassa tehtaiden puuhuollossa.

    Jovain Jovain

    Metsuri motokuski: Puuntoimituksia ei ole tarkoitettukaan metsänomistajien varaan, vaan metsänomistajat osaksi puuntoimittajia. Kuitupuunkasvattajan esimerkin mukaan kyllä ja toimii myös metsänomistajien omassa toiminnassa jo tienvarsikauppana. Aktiivinen pitää olla ja tuotot ovat aivan muuta. Korjuun alvin palautus tuo suoraan seteleitä ja korjuun lasku vähennyksenä merkittävää etua sekin.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 548)