Keskustelut Metsänhoito Ilmastonmuutos ja maankäyttö

Esillä 4 vastausta, 121 - 124 (kaikkiaan 124)
  • Ilmastonmuutos ja maankäyttö

    Merkitty: 

    IPCC julkaisi eilen raportin, jonka mukaan 70 prosenttia maapallon maa-alasta on ihmisen käytössä, eli käytännössä melkein kaikki viljelykelpoinen ala. Maankäytöstä tulee neljännes kaikista ilmastonmuutosta nopeuttavista kasvihuonekaasupäästöistä. Helsingin Sanomien jutussa Ilmastopaneelin puheenjohtaja ekonomisti Markku Ollikainen esittää maankäyttöön liittyviä päästöjen vähennyskeinoja. Metsänhoidon asiantuntija Markku Remes kirjoittaa vieraskynäartikkelissa metsätalouden mahdollisuuksista ja huomauttaa, että soiden ennallistamisen kanssa pitää olla varovainen: se voi johtaa joissain tapauksissa päästöjen nousuun. Itse olisin positiivisen odottavalla kannalla: nykyhallitukselta on odotettavissa järkeviä esityksiä liittyen maankäyttöön. Yksi peltojen käyttöä ajava voima on maatalouden keskittyminen suurempiin yksiköihin: peltoa on toisaalla liikaa ja toisaalla liian vähän, joten peltojenkin raivaamiselle metsistä voi joissakin tapauksissa olla vielä tarvetta.

    Porkkanoita/hyviä kulutustapoja maankäytön päästöjen vähentämiseen tai hiilinielujen lisäämiseen olisivat esimerkiksi (korjattu versio):

    * Viljelystä poistuvien peltojen ja laitumien metsitystuki

    * Lannan biokaasutus ja kierrätys

    * Jatkuvan kasvatuksen lisääminen turvemaametsissä

    * Tuhkalannoitus turvemaametsissä

    * Lihantuotannon ja kulutuksen vähentäminen

  • Remie

    Ongelman luo klobaali ajattelu ja suuret yhdentymät ja kuljetuksien tukeminen . Rajat ovat periaatteessa poissa, sinne myydään vaikka tuhkat pesästä ja vaikka omat lapset jossa on rahaa ja ostovoimaa. Planeetta on alkanut syömään itseään tuhoon. Niin vähäistä tuotetta ei planeetalla valmisteta etteikö tuote valmisuttuaan olisi väärässä paikassa, aivan kaikkeen tarvitaan kuljetusta. Kuten Brasilia nyt, siellä pieni ryhmittymä hankkii itselleen elantoa , tuottaen elintarvikkeita alueelle jossa jo ennestään on ylituotantoa ja mässäilyä ja sohlaamista elintarvikkeilla aivan määrättömästi. Nyt säädetään ja määrätään alueilla erinäisiä pykäliä eikä paneuduta perus ongelmaan. Brasilia kyllä on ruokkinut itsensä ja ruokkii tulevaisuudessakin , Kehittyneemmät maat ovat sytyttäneet nuo metsäpalot ja heidän tulee tehdä konkreettisia toimia että planeetan tuhoaminen loppuu. Suuret ylikansoittuneet vauraat valtiot jotka eivät kykene ruokkimaan omia kansalaisisaan tehkööt tarvittavat toimet että tuotanto riittää heidän kansalleen . Elintarvikkeiden siirto rajojen ylitse tulee kieltää. Ainoa keino pelastaa planeetta.

    A.Jalkanen

    Mietin Remie tuota samaa ratkaisua, eli ruokakaupan rajoittamista ja maataloustukien poistamista. Kukin maa tuottaisi oman ruokansa. Tämä trumppilainen ”rajat kiinni” -ajattelu ei ole kuitenkaan hyvä ratkaisu, vaikka houkuttelevaltahan se tuntuu. Valtioiden rajat ovat veteen piirrettyjä keinotekoisia viivoja. Maapallon ongelmat ovat globaaleja ja olemme niiden suhteen samassa veneessä. Jos ilmastonmuutos, maatalousmaan heikkeneminen ja veden puute tekee maatalouden hankalaksi keskileveysasteilla, on selvää että ruokaa on tuotettava enemmän lähellä napoja. Eteläpuolella ei ole maata lähellä napoja, joten vastuu lankeaa meille pohjoispuoliskon asukkaille.

    A.Jalkanen

    Suomalainen ruoka on monin tavoin suositeltava vaihtoehto. Muun muassa maidon ja pihvilihan hiilijalanjälki on pieni.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/mielipide/artikkeli-1.498183

    Per Ä Reikäs

    Pidän tonnikalasta ja lukuisista muistakin elintarvikkeista jotka kyllä tulevat tuolta ulkomailta,miksi suomi muka joskus yli tuotanto tuotteillaan voisi avustaa nälkää näkeviä.

    Joka tapauksessa on hyvä pitää rajat auki ruualle,koska voi sattua mitä vain katastrofeja,milloin sitten autetaan toisiamme yli rajojen.

    Yllättävän paljon saksalaista sian lihaa tuotteissa,tosin viedäänhän sitä täältä sikaruton riivaamaan kiinaan.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.232381

    Putinin maa enää tarvitse täältä sopii vain toivoa jotteivat metsän hoidosta innostu siellä,mutta jäähän meille sitten pieneksi hetkeksi koneiden myynti kunnes kopioivat kaluston.

     

Esillä 4 vastausta, 121 - 124 (kaikkiaan 124)