Keskustelut Luonto Ilmastonmuutos

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 83)
  • Ilmastonmuutos

    Alfa Studiossa on muutama ilmastonmuutokseen liittyvä ohjelma jotka saattavat kiinnostaa Metsälehden lukijoita.

    ”Ilmasto puhuttaa”, haastateltavina Ilmastofoorumin puheenjohtaja, emeritusprofessori ja karjankasvattaja.

    http://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=64292360

    ”Suomen ilmastopolitiikan mahdollisuudet ja haasteet”, mukana ympäristöneuvos, tietokirjailija ja poliitikko.

    http://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=59469458

    ”Lisää metsänhakkuita vai suojelua”, mukana Metsähallituksen pääjohtaja, Metsäteollisuus ry:n johtaja ja yksi Luken johtajista.

    http://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=56790861

    Jaksossa ”Ilmasto puhuttaa” väitettiin muun muassa että:

    * Vielä ei voida sanoa, mikä on ihmisen osuus ilmastonmuutoksesta.

    * Muun muassa auringon aktiivisuutta, merivirtoja ja merten lämmön sidonnan ja luovutuksen syklisyyttä ei vielä osata ottaa huomioon ilmastomalleissa.

    * Maatalousmaan humifikaatio (humuksen tuotannon kiihdyttäminen) tekee viljelymaasta hiilinielun.

    * Metsien kasvun kiihtymisen syyt ovat: 2/3 johtuu rakenteen ja metsien hoidon muutoksista ja 1/3 ympäristömuutoksesta kuten typpilaskeuma ja lämpeneminen. Hiilidioksidin lisäys ilmassa ei siis ilmeisesti näy puiden kasvussa.

     

     

  • Tolopainen Tolopainen

    Miten niin ei tule tarpeeksi, auringosta tulee 10min aikana niin suuri energia määrä kuin maapallolla kulutetaan sähköä vuodessa. Maapallolla ei ole mitään niin paljon ylimäärin kuin energiaa.

     

     

     

     

    Visakallo Visakallo

    Tarkoitin Suomessa Tolopainen.

    Tolopainen Tolopainen

    Tuodaan vaikka Pohjoismaista tai Venäjältä. Suomen mitättömät  sähkön tuontitarpeet hoituu kyllä. Ylimääräiset paperitehtaat, kun ajetaan alas, sähköä säästyy satoja Mw.

    Haba Haba

    Palstan ajatuspoliisi saanut näköjään uutta virtaa tai uudet paristot.

    Suuntautumisvaihtoehtoja on siten totuus tai vaihtoehtoinen totuus, kas siinä pulma.

    Puuki

    Pystysiipisillä (vertikaalisilla myllyillä )  pientuulimyllyillä saadaan jo melko pienissä tuulissa tuulienergiaa talteen.   Kovin isoja myllyjä ei yksityisten kannata pystyttää; ei tule koskaan ne kustannukset takasin  koska ei sitä hommaa tueta kuten isoja tuulimyllyfirmoja  on tuettu sähkön takuuhinnalla.    Talvella tuulee usein vaikka  rinko ei paistakaan.  Aurinkoenergian varaaminen tuottohuippujen aikaan isoon vesisäiliöön tai akustoon voisi olla eräs mahdollinen tapa (joskin ehkä liian kallis toteuttaa)  yksityisen sähköenergiaomavaraisuuden saavuttamiseksi.  Mutta yhdistettynä esim. puulämmitykseen ja di/löpö-varageneraattorin käyttöön voisi onnistua .  ”Akustona” voi nykyään toimia aurinkopaneelien ylijäämäsähköä ostava yhtiökin mutta siinä sopimuksessa saattaa tuottaja jäädä heikoille.   Parempi olisi pystyä varastoimaan ylijäämäsähkö jotenkin muuten.  Kaapeli naapurille (joka taisi olla jo mainittukin) voisi toimia.

    Tolopainen Tolopainen

    Aika harvalla isollakaan tehtaalla on omaa sähköntuotantoa, koska se ei kannata suurten investointikulujen takia. Aika turhaa näperrellä omaa sähköntuotantoa, ei sillä mitään säästä. Parempiakin sijoituskohteita rahalle löytyy.

    Scientist Scientist

    Tuulivoimaloita tulisi mieluimmin sijoittaa vanhoille teollisuualueille, tällöin maisema ja ympäristömeluhaitta ei olisi niin suuri. Näin on tehty esim Uudessakaupungissa Yaran alueella.

    Puuki

    Tehtaat saa sähkönsä edullisemmin kuin yksityiset.   Mutta riippuu tapauksesta olisiko oma ”sähkölaitos” hyvin toimiva vaihtoehto vai ei.  Olisi siinä omat lisätyönsä mutta siirtohinnat on nousseet niin paljon, että lisäkustannuksia tulee jatkuvasti  ostosähköstäkin.

    Laskin  5%:n korkokannalla . Nyky sähkönkulutuksella jos sijoittaisi n. 20 k€ (+ 3 k€ kuluihin, p-aine yms. ) aurinkopaneeleihin ja muihin vermeisiin, niin 10 vuodessa olisi tasapeli sähköfirmoille menevien maksujen kanssa, jos sähkön ja siirron hinnat pysyisi ennallaan. Sen jälkeen sähkö olisi siis ”ilmaista”.

    Visakallo Visakallo

    Haba: ”Suuntautumisvaihtoehtoja on siten totuus tai vaihtoehtoinen totuus, kas siinä pulma.”

    Kumpaa vaihtoehtoa Haba itse sanot edustavasi?

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Vanha tunnettu tapa lisätä maan kasvua on johtaa koneen pakokaasut suoraan maahan. Ehkäpä pakokaasut (hiilidioksidit) pitäisikin ottaa talteen, ja kaasuttaa maahan. Pakokaasun ”terveelliset”, ”ravinnerikkaat” hiukkaset parantavat myös maan kuohkeutta. Maasta sinä olet tullut, maaksi pitää sinun jälleen tuleman…

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 83)