Keskustelut Luonto Ilmastonmuutos

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 589)
  • Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Kymmenen vuoden kuluttua ei ole enää tarvetta yhdellekään ydinvoimalalle”. 

    Mihinköhän tuo näkemys mahtaa perustua, kun Olkiluoto 3:kin tuotanto on jo varattu uusien palvelinkeskusten käyttöön? Suomessa on jatkossakin 6 kk talvikausi, jolloin ydinenergia on välttämätöntä.

    jees h-valta

    Visan linjoilla. Mihkähän tuo tosiaan Toloppa perustuu? Jos nyt tulevan kolmoslaitoksenkin häiriötilanteessa pitää teollisuuden nopeasti ajaa kulutus alas. Ei aivan suurista reservitehoista lie missään haisua. Nytkään.

    Puuki

    Vihreillä ”selvät sävelet” .  Suomela eduskunnassa : ” Hiilineutraalius on saavutettava ja köyhyys poistettava . Suomesta ensimmäinen hiilineutraali hyvinvointivaltio.   Päästöjä ei saa olla enempää kuin metsät ja suot pystyvät sitomaan”.

    Yhtä utopistista kannanottoa kyllä harvoin kuulee eduskunnassa.   Turpeen nostaminen piti vihreiden mukaan lopettaa.  Se vaatisi n. 25 milj. mottia/v  energiapuuta lisää uusiutuvan energian tuottamiseksi.   Siihen kun lisätään metsien suojelun lisääminen ( 100 milj. € lisä- rahaa siihen tulossa ) ja kotimaisen puun käytön vähentäminen , ilmaston suojelun nimissä, niin saadaan yhtälö joka ei voi mitenkään toimia.   Museoimalla metsiä ei saada hiilinielua lisättyä.   Muutenkin menee hakoteille, kun luullaan että täällä korjaamatta jätetty puu toisi automaattisesti jotain hyötyä ilmaston suojeluun maailmanlaajuisesti. Tilanne kun on hyvin tod. näk.  käytännössä juuri päin vastoin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuulivoimakaan ei tässä auta, koska pakkasilla yleensä ei tuule. Turvevoimaa kannattaisi pitää varalla ydinvoiman häiriöitä varten.

    Tolopainen Tolopainen

    Nuo teollisuuslaitokset ovat sattumalta kaikki paprutehtaita, joita ei ole enää kymmenen vuoden päästä, mm. Enskan tehtaat, joilla on lomautusvaroitus päällä, eli pysäytellään kuitenkin, vaikka sähköä olisi. Sähkönkulutus on Pohjoismaissa vähentynyt jo lähes 20v, Suomesta on poistunut yhden ydinvoimalan  tarve. Palvelinkeskuksiin ei ydinsähköä varata, Kuukkeli on jo mukana uusissa tuulipuistoissa ja siirtyy kokonaan uusiutuvaan sähköön lähivuosina. Kaikki kehitys teollisuudessa tähtää energiankulutuksen vähenemiseen, kyllä se tulee vaikuttamaan sähkön kysyntään, älkää epäilkö. Hiilineutraali Suomi ei tarvitse ydinvoimaloitakaan, niin menee hiljaiseksi.

    Tolopainen Tolopainen

    Eikö AJ ole kuullut kasvihuoneilmiöstä, joka poistaa pakkastalvet. Vesivoimaa on silloin runsaasti tarjolla ympäri vuoden. Suomeen voidaan tuoda sähkötehoa lähes 5000Mw, ei täällä kovinpaljoa  tarvittaisi omaa kallista sähköä. Öljykin on kokonaan tuontitavaraa, joten ei energian tarvitse olla enää itse tuotettua.

    Puuki

    Suomihan on pitkälti tuontisähkön varassa suuren osan vuotta.  Enson muutokset paperin tuotannosta kartonkiin  ei paljon sähkön kulutusta laske.  Sähköautoille pitää kohta rakentaa 170000 tolppaa pakolla. Se ei tietenkään takaa sitä, että niille olisi käyttöä tulevaisuudessa mutta suunnitelmat on siihen suuntaan. Joku sähköautoilulobbari/sähkötarvikemyyjä konsultti on saanut vain jalkansa hallituksen ovenväliin.  Biokaasu- ja muut biopolttoaine-käyttöiset sopisi Suomen olosuhteisiin  paremmin kuin ylihintaiset ja viherpestyt sähköakkuautot.

    Tuontisähkön varassa liiaksi oleminen on riskaabelia . Ihan samoin kuin jos ollaan liiaksi tuontiruoan varassa.  Jos/kun tulee toimitusongelmia kriisin tai jonkin muun asian vuoksi, niin ensin lakkaa vienti (tässä tapauksessa tuonti Suomeen) tai hinta nousee kohtuuttomasti.

    Remie

    OL3 on kuin mopediin laitettaisiin henkilöauton moottori. Aika optomistinen  näkökulma jos laitos vikaantuu. Pitäisi puhua tässä vaiheessa Jos OL3 saadaan käyntiin ja kun se viat tulevat ilmi niin tehtaiden sähköt katkeaa. Onkohan silloin enää mitään tietoliikenneyhteyksiä kun sähköt ovat poikki tai haittaohjelma , virus, tai ohjelmointivirhe estää koko toimituksen. Kaikki järjestlmät tehdään sietämään mahdollisia häiriöitä ja nyt aiotaan tehdä järjestelmä joka ylittää nuo varmuustoiminnot. Vaikuttaa jotenkin rauhoittavalta puheelta kuin todellisuudelta. Ei tuo tuotantolaitosten alasajo voi maksutonta olla kun koneet jäävät holtittomasti suurien massojen pyörittämäksi, joten tehtaatkin on varustettava erityisin varavoimaloin, jotka käyvät kaiken aikaa , ja vain siksi että kun OL3 vikaantuu. Sanoisin monimutkaieksi ja vika-altiiksi systeemiksi jollaisella on taipumusta olla vikatilassa kaiken aikaa. Olisin paljon luottavaisempi jos aasialaiset olisivat rakentaneet tuon laitoksen. Nyt on vielä pattitilanne saada tuo hirmu tuottamaan sähköä vaikka tunniksi , hankehan on kerta kaikkiaan naurettava hulluuden tiivistymä. Koko yhteiskunta on polvillaan tuon suden maksujen kanssa. En näe muuta selitystä ettei rahat riitä enää mihinkään. Haluan olla väärässä OL3 suhteen ja toivon että osaavat tehdä mahdottomia.

    Tolopainen Tolopainen

    Tietenkin sähköä tuodaan koko ajan, kun sitä saa halvalla ostaa ja myydään sitten tupla hinnalla Suomessa kuluttajille. Ei Suomessa  käytetä koko tuotantokapasiteettia kuin vajaa kymmenen päivää vuodessa huippupakkasilla. Voidaan sanoa, että olemme sähköntuonnista riippuvaisia, vaikka emme oikeasti ole, tuo on pelkkää keinottelua. Todellista tarvetta sähkön tuontiin olisi vajaa kuukausi vuodesta, jos koko tuotantokapasiteetti otetaan käyttöön, mutta ei se tietenkään kannata. Lähes kaikki hiililauhdevoima on purettu pois, kun sille ei ole enää tarvetta.

    Puuki

    Ei se tuontisähkökään ole aina halpaa, kun esim. talvella heikon tuulen aikaan tulee tuulivoimaloihin seisokkeja tai jos sateita tulee vähän.  Ja talvien lauhtuminenkaan ei ole mitenkään varmaa .  Ketjussa jossa oli puhetta lustotutkimuksesta, oli linkissä juttua kuinka monet asiantuntijat on sitä mieltä, että hyvinkin voi Suomessa käydä niin, että talvet kylmenee ja kesät lämpenee. Esim. 9 vuotta sitten kun piti olla jo lämpeneminen vauhdissa, olikin yllättäen talvella pitkä kylmä jakso , n. kk oli jatkuvasti yli 20 c-ast. pakkasta .

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 589)