Keskustelut Luonto Ilmastonmuutos

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 589)
  • Rane

    Ei muuten mitään uutta WWF:n varainkeräyksessä.

    https://yle.fi/uutiset/3-10490500

    Tikkula
    A.Jalkanen

    Tikkulan linkki on maksumuurin takana. Kirjoitin samasta asiasta 2.10. Kolumnissa puhuttiin Luken lustotutkimukseen perustuvasta artikkelista joka oli siis sillä kannalla, että ilmaston luontainen kehitys voikin johtaa viilenemiseen. Suomen Kuvalehden mielestä tällaista näkemystä ei voitu julkaista mutta Tiede-lehti julkaisi!

    kim1

    Toivottavasti ilmasto kerkiää vielä  2030 mennessä hieman lisää lämmetä ennen kuin mini jääkausi alkaa…,muutoinhan voi tulla holotna…..,mikäli on venäläisiin ja britti tiedemiehiin luottamista…,ja miksi emme luottaisi..,heh..

    Tikkula

    Lainausta kolumnista:

    kuinka ”konsultti <b>Hannu Oskala</b> (vihr.)” oli kysynyt, miksi Yleisradio pitää artikkelia yhä sivuillaan. ”Vanhoja sisällöltään virheelliseksi todettuja juttuja voi ja pitää poistaa”, oli Oskala kirjoittanut.

    Kaarenojan mukaan vaatimus oli ymmärrettävä, koska ”vanhat ja heppoisiin lähteisiin perustuvat jutut haastavat jopa mediapomojen medialukutaidon”. Lainaus loppuu.
    <div class=”article__spacer”>Tutkimus joka perustuu historialliseen faktaan pitää poistaa???</div>

    Rane

    Hiilen sitomisessa maatalousmaahan tutkijat ovat epätietoisia mitä pitäisi tehdä.

    Osa näyttäisi kannattavan nurmiviljelyä.Sen ongelma on että lihan ja maidon käytön vähentyminen vähentää myös nurmirehun tuottamiseen tarvittavaa alaa.Eli viherkesantoja pitäisi lisätä.

    Suorakylvö taas saattaa lisätä esim.fosforipäästöjä ja ei enää onnistu jos glyfosaatin käyttö kielletään.Korvaavaa valmistetta ei ainakaan vielä ole .

    Jotain valmista hiiltä kai pitäisi pellolle levittää vaan mistä semmoista löytää?

    https://yle.fi/uutiset/3-10998018

    Puuki

    Ennen ovat parantaneet peltoja hakkaamalla kuusenhavuja säpäleiksi ja levittämällä karjanlannan lisäksi niitä pelloille. Siinä se pellon vähentynyt hiivarastokin sai täydennystä.

    Luomuviljely toimii parhaiten mutta vaatii pitkän siirtymäajan.  Kerran oli jossain lehdessä (Maastullin liite?) amerikkalaisen luomuviljelijän haastattelu. Hän kertoi viljellensä ko tavalla jo 40 vuotta isoja peltoaloja kokeillen eri menetelmiä ja kasvilajeja. Satotasot oli parantuneet jatkuvasti peltojen rakenteen parantuessa ja viljelytaitojen karttuessa,  ja ne oli parempia kuin naapureiden ”tavallisen viljelyn” aloilla. Ja kaikki toimi ilman ylimääräisiä Monsanton kemikaaleja ja -siemeniä.

    A.Jalkanen

    Jos alue ei sovi suoraan kasvisruuan tuotantoon, niin sitä voi ihan hyvin käyttää nurmiviljelyssä. Vaihtoehtona on silloin lähinnä rehun tuotanto (?) tai metsitys. Luomuna laiduntavalle rotukarjan lihalle riittää varmaan kysyntää. Ei ole tarkoitus että kaikki ryhdymme vegaaneiksi vaan että vähennämme lihan kulutusta. Niin ja voisi kokeilla kauriiden tarhausta ja antaa niiden laitumen osittain metsittyä niin mukaan tulisi metsäkasveja.

    Outo tapaus se Suomen Kuvalehti. Olisi mielenkiintoista tietää miksi noin pillastuivat lustotutkimuksesta.

    Remie

    Olen havainnut kuusessa kuten männyssä oudon ilmiön. Talvi ja kesä kasvuraja ei ole kiinni toisissaan vaan puu on kuin virsikirja lehtevä. Tämä on jokin uusi ilmiö tai sitten en vain ole havainnut moista. Talvi kasvatus se tummempi osa on kuin ei olisi tervettä puuta vaan sitä lyly puuta joka on sairas. Kovaa haurasta eikä kuiturakennetta ole erotettavissa. Rikottaessa ei synny tikkuja vaan palasia. Olisiko syynä pakkasten puuttuminen kun maa ei metsässä jäädy lainkaan.

    hemputtaja

    A.Jalkanen: ”Outo tapaus se Suomen Kuvalehti. Olisi mielenkiintoista tietää miksi noin pillastuivat lustotutkimuksesta.

    No ei yllätä. Tilasin joskus lehteä kun luulin sitä asialliseksi. Lopetin tilauksen. Osoittautui omituisen asennevikaiseksi varsinkin metsäasioista. Muista aiheista en osaa vastaavaa sanoa.

    Suuren metsäkuoleman aikoihin 90 -luvun taitteessa se oli aivan mahdoton. Veteli sivukaupalla totena huuhaata metsäasioista.

    Tilaisuuden sattuessa olen välillä lehteä plarannut ja kyllä sama linja siellä näyttää jatkuvan.

    En oikein tahdo ymmärtää miksi asenne on tuollainen ja jatkunut kauan. Lisäksi sama vaiva löytyy kyllä Helsingin Sanomista ja Yle:stä. Pitääkö uskoa kun yksi viisas (?) taannoin luokitteli yhdeksän älykkyyden lajia ja yksi oli ”Luonnon ymmärtämisen kyky” eli ovat viisaampia kuin esim. lustotukijat.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 589)