Keskustelut Luonto Ilmastonmuutos

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 589)
  • Remie

    Voi Tolopainen yritä nyt edes. Osta saman hintainen Kiinalainen kirves kuin Jenkkilässä tehty Fiskars kirves.

    tamperelainen

    Ilmastouutisia muualta.Hollannissa vihervasemmisto väittää että 70% päästöistä tulee karjankasvatuksesta ja maataloudesta ja vaatii karjankasvatukseen 50% vähennystä

    -maanvijelijät lähtivät traktorimarssille ja Hollannin kaikkien aikojen pahimmat ruuhkat maanteille.Kuvissa näkyi yksi etunostolaitteilla varustettu Valtrakin

    https://yle.fi/uutiset/3-10999456

    Per Ä Reikäs

    Karjasta riippumatta kasvit mätänevät muutoinkin kuin niiden mahassa.

    Päästöjä tulee joka tapauksessa.

    A.Jalkanen

    Tekniikkaa jolla päästään eroon polttamisesta lämmöntuotannossa.

    https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/nain-suomi-voisi-luopua-kokonaan-fossiilisista-polttoaineista-kaukolammityksessa-mutta-riittaisiko-lampoa-hyisena-talviyona/3a4f1cc0-1e0d-30a5-967f-9b2e6fb8f17f

    Jos pieniläpimittaiselle puulle ei ole muuta käyttöä, se kannattaa polttaa lämpölaitoksessa. Kaliforniassa lopetettiin valtion metsien hoito ja kuinkas sitten kävikään? Metsäpalot harvensivat sitten metsät. Ettei vaan meillä sama perässä…

    https://www.forbes.com/sites/chuckdevore/2018/07/30/californias-devastat…

    ”In 2005 … trend started years earlier where both federal and state regulators were making it more and more difficult for them to do their jobs. As a result, timber industry employment gradually collapsed, falling in 2017 to half of what it was 20 years earlier, with imports from Canada, China, and other nations filling domestic need.”

    ”As timber harvesting permit fees went up and environmental challenges multiplied, the people who earned a living felling and planting trees looked for other lines of work. The combustible fuel load in the forest predictably soared. No longer were forest management professionals clearing brush and thinning trees.”

    ”As the Gold Rush remade modern California, timber was harvested and replanted. Fires were suppressed because they threatened homes as well as burned up a valuable resource. The landscape filled in with trees, but the trees were harvested every 30 to 50 years. In the 1990s, however, that cycle began to be disrupted with increasingly burdensome regulations. The timber harvest cycle slowed, and, in some areas, stopped completely, especially on the almost 60% of California forest land owned by the federal government. Federal lands have not been managed for decades, threatening adjacent private forests, while federal funds designated for forest maintenance have been ”borrowed” for fire suppression expenses.  The policies frequently reduce the economic value of the forest to zero. And, with no intrinsic worth remaining, interest in maintaining the forest declined, and with it, resources to reduce the fuel load.”

    What used to be burned safely in power generators is now burned in catastrophic fires. Including the growing capture and use of landfill methane as a fuel, California’s biomass energy generation last year was 22% lower than it was 25 years before.”

    A.Jalkanen

    Suomen Kuvalehdessä on ollut polemiikkia Metlan nyk. Luken lustoaikasarjoista. SK:n mielestä juttu vuodelta 2013 (linkki) on ”liian vanha”. ? Jos tuo olisi kriteeri niin valtaosa tieteestä pitäisi hylätä. Varsinainen nuivuuden syy on se, että ’lustomiesten’ loppupäätelmä ei osu yksiin yleisen käsityksen kanssa.

    Homman pointti on ilmeisesti se, että ilmaston luontaista vaihtelua ei vielä osata kunnolla sisällyttää käytössä oleviin ilmastomalleihin. Kun se saadaan mukaan, ennusteet muuttuvat ja tarkentuvat. Ihmisen osuus kehityksessä voi olla luultua pienempi. Toisaalta fossiileista pitää joka tapauksessa irtaantua, ja jos luontainen kehitys on viilenevä, se kumoaa ihmisen vaikutusta, ja saisimme enemmän aikaa puhtaiden teknologioiden käyttöönottoon.

    https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/muinaispuut_ennustavat_suomi_voi_viileta?

    A.Jalkanen

    Kiitos Per Ä Reikäs hyvästä linkistä: tässä on kootusti kaikki ihmiskunnan tulevaisuuden haasteet.

    Puuki

    Jos pieniläpimittaiselle puulle ei ole muuta käyttöä, se kannattaa polttaa lämpölaitoksessa. Kaliforniassa lopetettiin valtion metsien hoito ja kuinkas sitten kävikään? Metsäpalot harvensivat sitten metsät. 

    Metsien  tuotto meni siellä nollaan ja hiilipäästöt kohosi samalla huippuunsa.  Olisi aihetta miettiä uudelleen puun käytön mahdollisuuksia, metsän hoitamattomuuden seurauksia  ja verrata niitä kivihiilen käytön haittoihin.  Eikä metsäpalojen yleistyminen ole ainoa haitta hoitamattomuudesta ja lämpötilan kohoamisesta, myös ötökkätuhot lisääntyneet ja niitä vastaan auttaa metsien hyvä hoito ja sekametsien suosiminen. Myös työllistämisen kannalta olisi tärkeää käyttää kotimaisia uusiutuvia eikä ulkoa rahdattuja uusiutumattomia pahempia päästölähteitä.

    Tolopainen

    Nyt kun suometsiin on kehitetty  tuhkalannoite, joka muuten olisi kaatopaikalle vietävää jätettä. Itse ainakin alan tettää  metsälannoituksia tuolla tavaralla, jos sitä on saatavilla. Pitäisi  olla rakeistettua niin leviäisi  keskipakolevittimellä hyvin.

    Puuki

    Tuhkalannoitteesta on (ainakin kokeeksi)  kehitetty myös versio, jossa siihen on liitetty typpeä. Silloin käy hyvin myös kivennäismaille, kuusikoihin ja männiköihin.

    A.Jalkanen

    Edellä olevasta linkistä ote.

    Helen joutuu ostamaan muiden energiayhtiöiden tavoin oikeuden osalle päästämistään hiilidioksiditonneista. Kun oikeuksia jää kivihiilikiellon myötä käyttämättä, ne vapautuvat takaisin markkinoille. Toisin sanoen, vastaava määrä kivihiiltä voidaan käyttää muualla Euroopassa. Ja siellä sitä poltetaan paljon huonommalla hyötysuhteella. Suomalaisista, lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitoksista poiketen lämpö jätetään eurooppalaislaitoksissa kokonaan hyödyntämättä.

    – Kivihiilikiellolla ei ole vaikutusta hiilidioksidipäästöihin kuin paikallisesti, ellei Suomen hallitus sitoudu mitätöimään päästöoikeuksia, Rauhamäki arvostelee.

    Mutta miten päästökauppa muuttaa tosiasiaa, että ilmasto lämpenee ja fossiilisista polttoaineista on päästävä kiireesti eroon? IPCC:n raportin mukaan uudessa, 1,5 asteen turvarajassa pysyminen vaatii päästöjen nollaamista paljon aikaisemmin arvioitua nopeammin.

    – Kyllä mekin haluamme eroon kivihiilestä, Rauhamäki vastaa painokkaasti.

    Hänen mielestään poliittiset toimenpiteet pitäisi kuitenkin kohdistaa yksittäisten energiayhtiöiden sijaan EU:n päästökiintiön tiukentamiseen.

    – Vasta tällä olisi aidosti vaikutusta ilmastonmuutoksen torjuntaan.

    https://yle.fi/uutiset/3-10484921

    Metsien hakkuiden rajoittamisen kanssa verrannollinen juttu. Päästöjen ja nielujen kohtaanto-ongelma on globaali.

     

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 589)