Keskustelut Metsänomistus Ilmastonmuutos 2

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)
  • Ilmastonmuutos 2

    Aloitanpa uuden ketjun kun en entistä löytänyt. Samalla pistän tagit. Tympeää kun en löytänyt edes hakutoimintaa. Olen niin huono, niin huono.

    Ilmastonmuutos kusee pikkuhiljaa kannattajiensa kintuille. Vuosia kyllä kestää ennen kuin tunnustavat.

    Päivitetään vähän. Näyttää yhä enemmän siltä, että hiilidioksidin lisäys onkin siunaus. Vihreys lisääntyy kun kasvit saavat lisäpotkua. Yhteyttä ilmastonmuutokseen ei ole vieläkään todistettu.

    Täälläkin on keskusteltu ja ihmetelty metsien rehevöitymistä. Alkaa haista siltä, että syy onkin tuo hiilidioksidi. Vuosimiljoonien aikana mm. öljyksi ja kaasuiksi varastoitunut hiili on tullut takaisin kasvien ravinteeksi.

    Kannattaa kysyä kasvihuoneviljelijöiltä miksi kasvihuoneisiin lisätään hiilidioksidia.

    Ilmasto muuttuu. Ihan varmasti, niin se muuttunut ennenkin.

    HUOM: ei ole muuten muokattu kuin yritetty saada tagit näkymään.

  • hemputtaja

    Jatkanpa vielä.

    Silmäilin aamun avaukseksi juttua Tieteen Kuvalehdessä. Siinä olivat tonkineet Ameriikan puolella muinaisten viikinkien jälkiä. Totesivat ohimennen vertailuaineistoa löytyneen Grönlannista maatalosta, joka oli jäänyt jään alle joskus 1300 -luvulla.

    Että jäätynyt oli. Eikä ennen noita aikoja puhuta hirveistä tulvista mitään. Uutta/vanhaa tietoa kuitenkin varovasti tippuu, mutta ilmastotutkijat kusevat vain hiljaa sukkaansa.

    Ne kauheat tulevat tulvat, kun jäät sulaa. Mitenkähän lie.

    Meren pinta on pikkuhiljaa noussut, siis hiljaa, mutta mikä onkaan perimmäinen syy.

    On näkynyt kuiskailuita, että pääsyyllinen onkin huuhtoutuminen. Maa-ainesta painelee meriin pirunmoisia määriä ja jatkuvasti. Mannerjäätiköiden sulaminen on siinä leikissä kevyttä kauraa.

    Näin on ollut aina ja on jatkossakin. Maa valuu mereen pikkuhiljaa. Tietysti ihminen on hiukan syyllinen huuhtoutumisen lisääntymiseen. Ei siinä mitään.

    A.Jalkanen

    Maa-aineksen eroosio on luonnollinen ilmiö, vuorijonot kuluvat aina ennen pitkää, ja seuraava tulivuorenpurkaus tai maanjäristys järjestelee kuoren muodot uudelleen. En osaa laskea voisiko huuhtoutuminen olla syynä merenpinnan nousuun, ehkä hitusen, mutta kertaluokkaa vähemmän kuin jäiden sulaminen?

    Eikö hemputtajaa arveluta mahdolliset haitat, jos ilmasto sittenkin lämpenee: vesivarojen ehtyminen ja suurien maa-alueiden kuivuminen viljelykelvottomiksi, esim. ne jotka ovat riippuvaisia Himalajan jäätiköiden kastelusta? Meitä ei lämmitä kauan meidän saamamme hyödyt ilmaston muutoksesta, jos ne aiheuttavat pakolaisvirran elinkelvottomilta alueilta.

    hemputtaja

    Tuota noin. En enää löytänyt tuota huuhtoutumisen vaikutusta ”tutkivaa” juttua, mutta vakuutan sen olleen ihan yhtä pätevien tutkijoiden tekstiä kuin ilmastoilijoidenkin.

    Nuohan ovat yleensä ulkomaankielisiä, mutta pistänpä silti yhden linkin hiilestä.

    Suora linkki jutuuun.
    http://wattsupwiththat.com/2013/04/28/another-negative-climate-feedback-more-co2-more-plants-more-aerosols-cooling/”

    Tuossa on ollut suomalaisiakin mukana. Erot kasvien kasvussa ovat komeat ja siinähän sopiva ratkaisu mahdollisiin ruokaongelmiin.

    Huomautan myäs, että aina vain enemmän vihjaillaan ilmaston olevan kylmenemässä. Vihjailijat myös ovat tiedemiehiä vähintään siinä kuin äänekäs ilmastonmuutostutkjoiden porukkakin.

    Puun takaa

    Pohjoisen napa-alueen jääpeite suli viime vuonna huolestuttavaa vauhtia, varoitti YK:n sääjärjestö WMO torstaina.
    Maailman meteorologisen järjestön mukaan Pohjoista jäämerta peitti sulamiskauden aikana 3,4 miljoonan neliökilometrin jääpeite. Se oli lähes 20 prosenttia pienempi kuin vuonna 2007, jolloin se oli ennätysniukka.

    WMO:n pääsihteeri Michel Jarraud kuvaili tietoa järkyttäväksi merkiksi ilmastonmuutoksesta. Hän muistutti, että viime vuonna oli myös monia luonnon ääri-ilmiöitä, kuten kuivuutta ja trooppisia myrskyjä.
    Myrskyt aiheuttavat aiempaa enemmän tulvia rannikoille, koska merenpinnat ovat nousseet 20 senttimetriä vuodesta 1880.

    Keskimääräistä korkeampia lämpötiloja maaperässä havaittiin Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Euroopassa.
    Keskivertoa kylmempiä maaperän lämpötiloja mitattiin Alaskassa, Australiassa ja Keski-Aasiassa.
    STT-AFP

    jees h-valta

    Venäläiset tiedemiehet ovat tutkimuksissaan päätyneet pienoisjääkauden alkavan jo vuodesta 2040 eli ei kovin kaukana.
    Auringon taantuma-ajasta on lähinnä kyse. Aika realistiselta tuo kahdensadan vuoden viileä jakso kuullosti.

    Rane

    Todistaako nuo maaperän lämpötilat ilmaston lämpenemisestä vai kylmenemisestä?Alaska kylmenisi ja Pohjois Amerikka lämpenisi?

    Puun takaa

    Ilmasto ja sen muuttuminen on varmasti mominutkainen juttu. Pohjoisen napa-alueen jäätikön supistuminen on selkeätä faktaa, mutta sen vaikutukset merivirtoihin, tuuliin, lämpötiloihin, yms. onkin sitten hyvin monivaikutteinen. Sään ääri-ilmiöihin joudumme kyllä tottumaan ja niistä kärsimään.

    jees h-valta

    Niitä tulee ja niitä on ollut aiemminkin. Vaikea vetää näitä yhteen.
    Monilta osin säätila on viimevuosina esimerkiksi keväisin ollut vähemmän sahaava kuin aiemmin. Eli kun lämpeää niin takapakkeja ei tule enää niin rajuina. Helpompi puille esim.

    hemputtaja

    #### Pohjoisen napa-alueen jääpeite suli viime vuonna huolestuttavaa vauhtia, varoitti YK:n sääjärjestö WMO torstaina.
    Maailman meteorologisen järjestön mukaan Pohjoista jäämerta peitti sulamiskauden aikana 3,4 miljoonan neliökilometrin jääpeite. Se oli lähes 20 prosenttia pienempi kuin vuonna 2007, jolloin se oli ennätysniukka.

    WMO:n pääsihteeri Michel Jarraud kuvaili tietoa järkyttäväksi merkiksi ilmastonmuutoksesta. Hän muistutti, että viime vuonna oli myös monia luonnon ääri-ilmiöitä, kuten kuivuutta ja trooppisia myrskyjä.

    —snip—
    Lähetetty: 16 h, 17 min sitten
    Lähettäjä: Puun takaa ####

    No noinhan tuo taisi sanoa, mutta mistä lie johtuu, kun en järkyttynyt.

    Taisin mainita arkeologien löytäneen Grönlannista jään alta paljastuneen viikinkien maatalon. Oli jäänyt jään alle 1300 luvulla.

    Mitäpä tuo sitten todistaa. Ainakin sen, että jäätä on sulanut. Sopii myös epäillä, että taloa ei aikanaan rakennettu jään alle.

    Tuosta on aika lyhyt aika. Enpä tiedä löytyykö mainintoja meren pinnan laskusta, jota pikkujääkauden olisi pitänyt aiheuttaa.

    Jos noiden ilmastoennustajien hirmunäkymät pitävät paikkansa, pitäisi löytyä historiasta yhtä sun toista mainintaa. Ei taida kuitenkaan löytyä muuta kuin viitteitä kylmenemisestä.

    Esi-isämme (ja äidit kans) – tai ainakin osa heistä – tulivat Suomeen, jossa tammi menestyi Tampereen korkeudella. Yhtään ei häiritse, jos paranee olot alkuperäisiksi. Saa jäädä kauppatorikin Hesassa veden alle.

    Anneli (kuten nämä ilmastotietäjätkin) pelottelee kuivuuksilla, tulvilla, nälänhädillä, jne. Onhan noita nytkin ja mistä pirusta nuo tietävät muka. Ties vaikka Sahara alkaisi taas vihertää. Osa siitä oli aikanaan Rooman ruoka-aittaa ja silloin oli muuten menossa ns. lämmin kausi.

    A.Jalkanen

    No onneksi muutkin ovat huolissaan, en pelkästään minä. Ilmastonmuutos on hankala, menee se sitten kumpaan suuntaan tahansa. Olen agnostikko (senkin) asian suhteen. Hesari uutisoi tänään uusimmasta Maailman tila -raportista. Sitä kun lukee tulee jälleen johtopäätökseen, että suurin osa maapallon sairastamista ongelmista johtuu siitä että väkimäärä on liian iso. Pentti Linkola on oikealla asialla (joskin keinoista olen eri mieltä).

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)