Keskustelut Metsänhoito Ilmastonmuutokseen sopeutuminen metsätaloudessa

Esillä 10 vastausta, 481 - 490 (kaikkiaan 620)
  • Ilmastonmuutokseen sopeutuminen metsätaloudessa

    Merkitty: 

    Olin seminaarissa nimeltään ”Ilmastonmuutokseen sopeutumisen tila ja tutkimus”. Raporttia pukkaa myöhemmin. Sopeutumista tutkiskelleet asiantuntijaryhmät olivat tulleet siihen tulokseen, että metsiä koskevat ainakin mm. seuraavat näkökulmat:

    – Tuuli- ja lumituhoriski kasvaa talvien leudontuessa.

    – Alemman tieverkon kunto tulee kriittiseksi puuhuollon kannalta.

    – Huonot talvikorjuukelit yleistyvät lumi- ja routa-ajan lyhentyessä.

    – Hyönteistuhoriski kasvaa.

    – Ravinteita ja kiintoainetta voi huuhtoutua enemmän vesistöihin vuotuisen sadannan kasvaessa (nimenomaan talvella).

    – Sopeutumiskeinot. Riskipuita poistetaan jo nyt sähkölinjojen, ratojen ja teiden varsilta. Sekametsiä pitäisi suosia. Korjuukaluston kehittäminen tärkeää.

  • Puuki

    Ei kai nykyaikana juuri missään tehdä tuotteita esim. malminlouhinnasta lähtien valmiiksi tuotteiksi samassa maassa ?

    Nokiakin  valmistaa kai edelleen tukiasemia Suomessa. Ainakin  suunnittelee niitä täällä.

    Kulutustavaroita valmistetaan yleensä siellä missä valmistus on edullisinta. Mutta totta on että paljon on myyty infraa ulkomaalaisten omistukseen  syystä tai toisesta.

    Tolopainen Tolopainen

    Suomi työllistää nykyisin eniten virkamiehiä. Täällä kannattaa vain pitkälle automatisoitu teollisuus jotenkuten. Metsäteollisuuskin kannattaa huomattavsti paremmin muualla kuin täällä, eikä sitä tänne enää edes rakennettaisi, jos sitä ei täällä olisi jo ennestään. Olemassa oleva infra ja osaaminen ovat kilpailuvaltti, lisäksi halpa raaka-aine ja Venäjän suuret metsävarat lähietäisyydellä.

    Suomessa työnhinta on nostettu liian korkeaksi ja se on johtanut massatyöttömyyteen eikä ole toiveitakaan, että työllistävä teollisuus tänne enää koskaan palaisi. Ei se palaa jenkiläänkään, vaikka siellä Trump pääsi köyhälistön äänilla presidentiksi lupaamalla heille töitä, jätti vain sanomatta, että palkka on taala tunnissa.

    harrastelija harrastelija

    AJ:n ajatus ihan hyvä samoin tuo Saksassa yleisesti käytetty oppipoikasysteemi. Olin jossakin vaiheessa oppisopimustarkastajana ja siinä on kovasti hyviä puolia. Siinä valtio maksoi jonkinlaista korvaus työnantajalle työhön harjaannuttamisesta. Jostakin syystä tapa ei oikein kantanut. Nythän OPS sisältää kyllä enemmän työssäoppimista verrattuna aikaisempaan.

    Nuo ammattitaidottomien pienemmät korvaukset = maksetaan työpanoksesta taitojen ja osaamisen mukaan on AY-liikkeen myötä ainakin tähän saakka tyssätty totaalisesti! Aikaisemminkin olen todennut, että AY-liike on Suomessa suurin työttömyyden aiheuttaja.

    harrastelija harrastelija

    Tolopaisen lasi tuntuu olevan lähes tyhjä! Optimistilla se on melkein täysi!

    Timppa

    EI se työn hinta Suomessa ole liian korkea.  Viedäänhän meiltä vaikka mitä.  Työttömyys johtuu paljolti siitä, ettei osa porukasta kertakaikkiaan pysty normaaleihin töihin, osalle riittää sosiaaliturva ja asuu siellä mistä työtä ei ole tarjolla ja ei halua  muuttaa kotoaan pois.

    Sosiaalituet ohjaavat paljolti ihmisten käyttäytymistä.  Tunnen pari nuorehkoa miestä, jotka eivät ole päässeet koskaan työmarkkinoille ja ovat nyt jollain työmarkkinatuella ja tietysti myös vanhempiensa elätettävänä.  Tunnen myös lappilaisen timpurin, joka oli ahkerasti töissä lomakeskuksia rakentamassa.  Kun sai tarpeeksi rahaa, rakensi omakotitalon Utsjoelle ja jäi käytännössä työttömäksi ja0  siis työttömyysturvan  ja vaimon tuloilla eläväksi.

    sitolkka

    Kyllä se suomalainen työ on vain liian kallista. Sama peli kuin raaka-ainemarkkinoilla on työssäkin. Globaalissa maailmassa työn hinta pyrkii lähelle koko maailman keskiarvoa ja siitä täällä suomessa ollaan huimasti yli. Suomessa ei ole enää mitään sellaista osaamista tai tietotaitoa mitä muualla halvemmissa maissa ei ole. Siksi ei työn hintakaan täällä voi olla kalliimpi jos meinaa menestyä.

    Jätkä

    Herrat täällä itkevät suomalaisen työn kalleutta. Kuitenkaan monikaan teistä ei olisi vapaaehtoinen alkamaan alle kympin tuntipalkalla töihin.

    Periaatteessa palkka on liian pieni, jos sillä ei pärjää ja suomessakin on satojatuhansia ihmisiä niin vähäisillä tuloilla, että toimeentulotukea ja vuokratukea ym joutuvat hakemaan.

    Käytännössä kaikki, joiden kuukausitulot on yli 5000 euroa, pitäisi verotuksella niistää yli menevä osa pois ja loppuja verottaa kuten nyt verotetaan.

    Tolopainen Tolopainen

    Minusta lomarahat pitäisi poistaa kaikilta, julkisellasektorilla palkanedestä ei tehdä töitä. Palkat voisivat olla nykyistä korkeammat, nykyisin  kolmannes palkasta palkasta tulee tekemättömästä työstä, ei ne palkat julkisella puolella voi kovin korkeat ollakaan, kun palkan edestä tarvitsee tehdä vain 70% töitä

    suorittava porras suorittava porras

    Lomaraha on palkan osa , joka maksetaan tehdystä työstä loman yhteydessä . Sitä voisi verrata vaikka korottomaan lainaan työnantajalle siihen saakka , kun työntekijä lähtee lomalle .

    Jätkä

    Tollon mieleen varmaan olisi, jos työviikot venäytetttäisiin seitsenpäiväisiksi, eikä vapaita olisi muina, kuin kirkollisina juhlapyhinä ja omiin hautajaisiin.

    Vuosilomaa ei olisi lainkaan ja työpäivän pituus 12 tuntia.

    Eilen juttelin naapurin konepajayrittäjän kanssa ja hän tuli sanoneeksi, että huvän työntekijän palkka ei ole lainkaan kova. Viitosella sanoi voisi ihan hyvin korottaa tuntipalkkaa, eikä se näkyisi vielä missään.

    Ei kuitenkaan korota, koska ei tarvitse. Työvoimaa saa hyvin ja koeajan avulla voi valkata huonot / laiskat pois.

    Tuollaiset Tollon ja Jeessin tapaiset työntekijät pistäisi heti pois, jotka työaikanakin vain netissä kärkkyy.

Esillä 10 vastausta, 481 - 490 (kaikkiaan 620)