Keskustelut Metsänhoito Ilmastonmuutokseen sopeutuminen metsätaloudessa

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 620)
  • Ilmastonmuutokseen sopeutuminen metsätaloudessa

    Merkitty: 

    Olin seminaarissa nimeltään ”Ilmastonmuutokseen sopeutumisen tila ja tutkimus”. Raporttia pukkaa myöhemmin. Sopeutumista tutkiskelleet asiantuntijaryhmät olivat tulleet siihen tulokseen, että metsiä koskevat ainakin mm. seuraavat näkökulmat:

    – Tuuli- ja lumituhoriski kasvaa talvien leudontuessa.

    – Alemman tieverkon kunto tulee kriittiseksi puuhuollon kannalta.

    – Huonot talvikorjuukelit yleistyvät lumi- ja routa-ajan lyhentyessä.

    – Hyönteistuhoriski kasvaa.

    – Ravinteita ja kiintoainetta voi huuhtoutua enemmän vesistöihin vuotuisen sadannan kasvaessa (nimenomaan talvella).

    – Sopeutumiskeinot. Riskipuita poistetaan jo nyt sähkölinjojen, ratojen ja teiden varsilta. Sekametsiä pitäisi suosia. Korjuukaluston kehittäminen tärkeää.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eljas Pohtila ja moni muukin on taitanut sanoa, että ’kun tutkimus loppuu, soveltaminenkin loppuu’. Tuosta olen samaa mieltä, että tuotekehitykseen pitää panostaa.

    sitolkka

    Kenen palveluksessa metsäntutkimus oikeastaan on. Suurten monikansallisten metsäyhtiöiden? Onko tässäkin niin, että voitot viedään maailmalle, mutta tutkimuskulut sosialisoidaan veronmaksajien kontolle.

    Tolopainen Tolopainen

    Kun Suomessa ei juuri mitään valmisteta, miksi täällä pitäisi valtavasti olla porukkaa tutkimassa ja tekemässä tuotekehitystä ei mitään varten. Meiltä puuttuu kulutustavarateollisuus, ei sitä sellusta tehtyä kangastakaan täällä mihinkään käytetä, jos siitä vaatteita tehdään, ne tehdään halpamaissa.

    Vihreät puhuvat panostamisesta koulutukseen, mutta mitä varten, kun heidän mielestään kaikki teollisuus pitäisi lopettaa. Ei silloin tarvita koulutettua työvoimaa, jos mitään tehdasta ei saa pitää käynnissä. Meillä koulutetaan ilmaiseksi valtavasti porukkaa, mutta ei tiedetä kuka ne työllistää. Yritystoiminta nähdään veronkiertona, josta yrittäjän ei saisi saada voittoa, kuka viitsii uhrata aikaansa sellaiseen toimintaan, josta ei ansaistse mitään. Vain yhteiskunnan rahoilla työskeneteleminen on kunniallista tai istuminen pelkkänä nollana eduskunnassa veronmaksajien rahoilla vuosikymmeniä, kuten äärivasemmistolaiset työnvieroksujat.

    hemputtaja

    Eipä tuo Tolopainen taida ihan väärässä olla. Aika paljon tehdään tyhjää nykysuomessa.

    Siitä huolimatta. Ei tuo metsäntutkimus ole kovin kallista hommaa. Vertaa vaikka insinööritieteelliseen tutkimukseen kuusikoloruuvin nousukierteen vaikutuksesta kiintolenkin varren taipumaan. Ei ole taittu vielä kyllä tuollaista tutkimusta tehdä, mutta jos tehtäisiin – hintaa kertyisi.

    Metsäntutkimusta on viime vuosikymmeninä vatkattu ja potkittu. Hetkittäin on silti tullut epäilys, että se on turvonnut liikaa. Silloin olisi pitänyt olla rankka mietinnän paikka kun eivät enää täällä Etelässä mahtuneet Metsätaloon. Joensuun metsäyliopistokin on yksi poliitikkojen munauksia. Tutkimusasemat ovat kyllä hyvä ratkaisu, mutta miksi piti Helsinkiinkin kasvattaa melkoinen patti.

    Vatkauksesta huolimatta sivulta ”https://www.luke.fi/category/metsa/?post_type=julkaisu” löytyy uusimpia metsätutkimuksia ja ihan jokaiseen makuun. Löytyy sieltä muutakin ja paljon.

    harrastelija harrastelija

    Tolopainen: @ Kun Suomessa ei juuri mitään valmisteta, miksi täällä pitäisi valtavasti olla porukkaa tutkimassa ja tekemässä tuotekehitystä ei mitään varten. Meiltä puuttuu kulutustavarateollisuus, ei sitä sellusta tehtyä kangastakaan täällä mihinkään käytetä, jos siitä vaatteita tehdään, ne tehdään halpamaissa. @

    Tolopainen on nyt kyllä nukkunut tai muuten on silmät ja korvat kiinni nykyisyydestä! Suomen pienuuteen verrattuna täällä on tapahtunut lähimenneisyydessä ja nykyisyydessä todella paljon!

    * Nokia, Autoteollisuus, Laivateollisuus, Pelit, Biotalous, Kemian teollisuus, yleensä elektroniikkateollisuus … ja mitä kaikkea muutakin on työnnetty maailmalle. Tuosta kuiduttamisestakin ollaan kovasti yhteistyössä kiinalaisten kanssa.

    Entäpä Lapin matkailu ja esim. Vuokatin Urheilukeskus?!

    * Kaida on suunnittelemassa Kemissä biolaitosta. * Lisäksi syntyi Kiinankeisarin käynnin yhteydessä yhteistyösopimus Kemijärven biolaitoksen rakentamisesta. * Vasti’ikään Paltamoom suunnitteilla olevaan Kaisell’in kanssa on aiemmin aiesopimus kiinalaisen yrityksen kanssa ja sitä juuri vahvistettiin.

    Tuosta yrittämisen polkemisesta olen samaa mieltä: Suomessa kolm3n oppositiopuolueen mielestä yrittäminen on riistoa ja varsinkin pääministeri on erityisen suuri roisto, kun on menestynyt niin hyvin. Ja nyt yrittää työllistää työttömätkin!

    Timppa

    Suomalaisen koneteollisuuden menestystarinaa olen ihmetellyt.   Harrastelijan mainitsemien lisäksi kannattaa muistaa, että mm nosturien, hissien ja laivamoottorien valmistuksessa ja markkinaosuuksissa ollaan maailman huippuja.  Ulkolaisten firmojen merkittäviä tytäryhtiöitä johdetaan täällä suomalaisin voimin.  Mm ABB, Valtran traktorit moottoreineen.  Ei Suomella ole syytä huoleen, jos asioita hoidetaan oikein.

    Rane2

    Pääministerin toiminta on aiheuttanut uuden kriisin.Varsinaissuomen alueella tarvitaan 5-vuoden sisällä 15000-20000 uutta työntekijää.

    Kriisi on siinä että suurtyöttömyydestä huolimatta niitä ei meinaa löytyä.

    Koulutukseen on myönnetty uutta rahaa josta on jotain apua.Puolassa olisi laivanrakentajia mutta sielläkin on täystyöllisyys.

    Ansiosidonnaisen lyhentäminen lisäisi nopeasti työvoiman tarjontaa.

    Pääkaupunkiseudulla olisi työttömiä mutta ei työ/muuttohaluja.Ehdotus yhden työpaikan hakemisesta viikossa on aiheuttanut hirmuisen kohun.

    Työlkii ellää mut kortistos viihtyy.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eipäs unohdeta metsäklusterin menestyjiä: puun polttokattilat, paperikoneet ja metsäkoneet. Juuri joku työtön kirjoitti mielipidekirjoituksen että mitenkä sitä voi hakea mitään työtä kun kaikkiin paikkoihin vaaditaan alan koulutus. Antaisin kepin sijasta porkkanaa: työn vastaanottaminen on tehtävä kaikissa tilanteissa kannattavaksi ja heikosti työllistyvien ja kokemattomien – erityisesti nuorten – työn hintaa on ainakin aluksi alennettava. Toisin sanoen on tuettava työnantajaa, ei kuitenkaan niin että työnantajat saavat vapaasti riistää työvoimaa nollatuntisopimuksilla ja palkattomilla harjoittelujaksoilla!

    Puuki

    Vaikuttaa että työn tekeminen on mennyt jotenkin päälaelleen Suomessa nykyään.

    Jossain päin maailmaa voi päästä työnoppimispaikkaan, jossa ammattilainen opastaa aloittelijaa työhön. Mutta työssä oppiminen ei ole ole ilmaista; opettelija  joutuu maksamaan oppisopimuksesta työnantajalle kunnes on oppinut ammatin.   Sama käytäntö ei ihan sovi tänne, mutta jotain vastaavaa oppisopimusjuttua voisi olla hyvä kehittää. Palkattomat harjoittelujaksot ilman oppisopimusta ja opetusta voi helposti johtaa hyväksikäyttöönkin.

    Tolopainen Tolopainen

    Niin Suomessa ei valmisteta enää juuri mitään kulutustavaroita, otetaan vaikka muutama yhtiö, joita täällä mainostetaan.

    Kone, ei mitään tuotantoa Suomessa, malliesimerkki siitä miten kaikki on siirtetty Aasiaan 95% työntekijöistä on ulkomailla, on hyvä että voi tulouttaa voittonsa Suomeen ja maksaa veronsa vielä tänne. Eli valtava verotulojen menetys niille maille, joissa varsinainen tuotanto on.

    Nokia, vain nimellisesti suomalainen, ei mitään tuotantoa täällä henkilöstöstä 20% Suomessa pääasiassa suunnittelutyötä, joka sinänsä on hyvä asia.

    Konepajateollisuus, lähes kaikki tuotanto siirretty täältä pois esim. Wärtsilä.

    Kemianteollisuus, ulkomaisessa omistuksessa, täällä ei ole raaka-aineita kaikki tuontitavaraa, ainoastaa foforia saadaan Siilinjärveltä.

    Autoteollisuus: tehdään alihankintana mersun osista, jotka tulevat tänne ulkomailta konteissa..

    Elektroniikkateollisuus, jota täällä on ollut on ollut robottien tekeemää kokonpanoa ulkomaisita osista, vain kuoret puhelimiin tehtiin täällä. Nokian puhelinvalmistuskin oli suurimmaksi osaksi ulkomailla.

    Telakat: Ulkomaisessa omistuksessa ja laivat tehdään pääasiassa tappiolla.

    Rautaruuki: Kaikki raaka-aineet tulee ulkomailta ja omistuskin siirtynyt Ruotsiin.

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 620)