Keskustelut Metsänhoito Ilmastonmuutokseen sopeutuminen metsätaloudessa

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 620)
  • Ilmastonmuutokseen sopeutuminen metsätaloudessa

    Merkitty: 

    Olin seminaarissa nimeltään ”Ilmastonmuutokseen sopeutumisen tila ja tutkimus”. Raporttia pukkaa myöhemmin. Sopeutumista tutkiskelleet asiantuntijaryhmät olivat tulleet siihen tulokseen, että metsiä koskevat ainakin mm. seuraavat näkökulmat:

    – Tuuli- ja lumituhoriski kasvaa talvien leudontuessa.

    – Alemman tieverkon kunto tulee kriittiseksi puuhuollon kannalta.

    – Huonot talvikorjuukelit yleistyvät lumi- ja routa-ajan lyhentyessä.

    – Hyönteistuhoriski kasvaa.

    – Ravinteita ja kiintoainetta voi huuhtoutua enemmän vesistöihin vuotuisen sadannan kasvaessa (nimenomaan talvella).

    – Sopeutumiskeinot. Riskipuita poistetaan jo nyt sähkölinjojen, ratojen ja teiden varsilta. Sekametsiä pitäisi suosia. Korjuukaluston kehittäminen tärkeää.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Valitettavasti yksi pääsky ei kesää tee. 99,9 % tutkijayhteisöstä on sillä kannalla, että hiilidioksidi (joka on lisääntynyt ilmakehässä esiteolliselta ajalta lähtien 330 ppm:stä 400 ppm:ään) on ilmaston lämpenemisen pääsyyllinen. Jos ilmasto kylmenee, meistä tulee ilmastopakolaisia. Jos se taas lämpenee, meille tulee ilmastopakolaisia. Kumpikin on huono juttu, joten muutosta pitää koettaa hillitä.

    Jos sitten tulee tulivuorenpurkaus tai asteroidi, niin sille emme voi mitään. Netissä on sivusto, jossa asteroideja seurataan; joskus niitä sujahtaa jopa kuun ja Maan välistä, kohtalaisen läheltä. Olisi hyvä, jos osaisimme ampua sellaisen pois kiertoradaltaan, mikäli uhkaa tulla osuma. Sen sijaan suurimmat panokset laitetaan toisten ihmisten hyökkäyksiin varautumiseen.

    hemputtaja

    Lainaus Gla:n vastauksesta, loppukaneetti: ”Joku oululainen tutkijaporukka… en muista… tietääkseni. Näillä näytöillä on hyvä kiistää vallitseva mielipide.”

    Odotettu vastaus muiltakin osin kuin lainaamassani pätkässä. Piti oikein rassata, että löysin mainitsemani tutkimuksen / Oulun Yliopisto. Sitä referoitiin Tiede -lehden nro:ssa 11/2016.  Se on fyysikko Ville Maliniemen väitöskirja, joka tarttui denialistiseen mieleeni.

    Siinä todetaan kylmien ja lumisten  talvien tulevan Suomeen ja Pohjolaan 3 – 4 vuoden päästä. Povaus johtuu aurinkotuulen laantumisesta.

    Tuo väitöskirja on tiedettä/tutkimusta siinä kuin muutkin ilmastoon liittyvät tutkimukset.

    Samalla huomautan, että vallitseva mielipide – johon vedotaan tuossa loppukaneetissakin – ei ole tutkimustulos eikä tiedettä.

    Samalla tässä varoitan tutustumasta tekstiin osoitteessa: ”http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2017/01/epatieteellinen-ipcc-tulisi-lakkauttaa.html”.

    Metsäaiheeseen liittyen osoitteessa: ”https://www.nasa.gov/feature/goddard/2016/carbon-dioxide-fertilization-greening-earth” NASA eli Yhdysvaltain avaruushallinto kertoo kuinka hiilidioksidi vihertää maaboltsia. Vahinko, että teksti on ulkomaan kieltä.

     

    Gla Gla

    Aurinkotuuli osasyy lämpimään talveen:

    Tulos aurinkotuulen yhteydestä NAO:oon ei sulje pois ilmastonmuutoksen vaikutusta talven lämpötilaan.

    ”Tuloksellamme ei toistaiseksi ole suoraa yhteyttä globaaliin lämpötilaan, vaan se osoittaa merkittävän kausittaisen vaikutuksen paikallisiin olosuhteisiin”, korostaa Maliniemi. Hän arvioi globaalin ilmastonmuutoksen suurimmaksi syyksi yleisesti esitetyn mukaisesti ihmiskunnan hiilidioksidipäästöt ilmakehään.

    http://www.oulu.fi/yliopisto/node/38406

    Asia olikin siis juuri päinvastoin kuin muistit (Oululainen tutkijaporukka julkaisi tulokset, joiden mukaan aurinko on pääsyyllinen lämpenemiseen.)

    Haluatko korjata aiempia kommenttejasi vai jatkatko mielipidettäsi tukevien perusteluiden etsintää jostain muualta?

    Puuki

    Suomen metsät on jo aloittaneetkin sopeutumisen ilmaston muutokseen ainakin kasvun osalta.  Kun vuosittainen kasvu on n. 105 milj. m³. niin hiiltä sitoutuu puuhun n. puolet puun massasta ja maahan karikkeena liki saman verran. Osa hiilestä jää pysyvästi maaperään.Luonnontilaiset suot kerää hiiltä 50- 200 kg/ha/a.  Myös puun rakennuskäyttö säilöö hiiltä pitkäksi aikaa.

    Kun Suomen hiilipäästöt on n. 55 milj.t/a , niin aika suuri osa siitä kuittaantuu jo luonnon oman toiminnan avulla.

    hemputtaja

    Gla:lta lainaus: ”Asia olikin siis juuri päinvastoin kuin muistit (Oululainen tutkijaporukka julkaisi tulokset, joiden mukaan aurinko on pääsyyllinen lämpenemiseen.)

    Haluatko korjata aiempia kommenttejasi vai jatkatko mielipidettäsi tukevien perusteluiden etsintää jostain muualta?

    No en halua. Miksi ihmeessä. Tottakai aurinko on pääsyyllinen lämpiämiseen ja tuon tutkimuksen mukaan myös kylmenemiseen.

    Saas nähdä kylmenevätkö talvet 3 – 4 vuoden päästä.

    Ja miksi etsisin perusteluja lisää. Teidän alarmistien kanssa se on loputon suo. Lisäksi alarmistien painostus on vahva. Ei montaa poikkeavaa tutkimusta löydy. Milläs julkaiset, jos rahat puuttuvat.

    Muutenkin tutkimuksessa pitää muistaa mainita ilmaston muutoksen hirveä uhka. Kuten esim. takavuosina pääsi lehtiin maininta lehtopöllön värimuunnoksesta. Tutkija pläjäytti sen johtuvan ilmaston muutoksesta. Epäilen taustalta löytyvän irvileukaisuutta.

     

    Gla Gla

    ”No en halua. Miksi ihmeessä.”

    Koska siteeraamasi tutkija on eri mieltä kuin sinä ilmiön vaikutuksesta ilmastonmuutokseen.

    hemputtaja

    Gla lainaus: ””No en halua. Miksi ihmeessä.”

    Koska siteeraamasi tutkija on eri mieltä kuin sinä ilmiön vaikutuksesta ilmastonmuutokseen”.

    Silti epäilee mahdolliseksi talvien kylmenemisen. En tunnusta. Ette te kauhistelijatkaan mitään tunnusta. Puhutte vain mahtavasta konsensuksesta.

     

    Gla Gla

    NAO-ilmiö, jota Ville tarkastelee, vaikuttaa Pohjoisen pallonpuoliskon säähän. Ilmastonmuutos vaikuttaa koko maapallolla. Auringon aktiivisuus vaikuttaa NAO-ilmiöön ja tällä hetkellä siten, että meillä on lauhaa, mutta vastaavasti Grönlannissa ja Pohjois-Amerikan koillisosissa kylmää.

    Kysy vaan rohkeasti, jos et vieläkään ymmärrä.

    Timppa

    Selvää on, että koko maapallon ilmasto on lämpenemässä.  Siitä kertoo mm molempien napa-alueiden jäiden sulamiset.

    Miten sitten Suomen tilanne kehittyy?  Epäilemättä varmaa on, että pohjoisen merien entistä suurempi jäättömyys vaikuttaa Suomen ilmastoon.  Maallikon mielestä näyttäisi siltä, matalapaineet ovat siirtyneet pohjoiseen, mikä aiheuttaa meillä lämpimiä lounaisvirtauksia, koska tuulet kiertävät matalapainetta vastapäivään.

    Epäilemättä on aika vaikeaa täsmällisesti erottaa auringon vaikutuksen vaihtelua kasvihuonekaasujen vaikutuksesta.  Eikä voi olla myöskään varmaa, etteikö jatkossakin koettaisi kylmiä talvia ja jossain toisaalla lämpimiä.  Nythän nähty sellaista, että meillä on ollut lämmintä, mutta joissain lämpimissä taasen tosi kylmää.  Voi, ehkä todeta, että säässä tulee tapahtumaan erilaisia yllätyksiä.  Esimerkiksi vuoden 1867 säitäkään ei kukaan olisi voinut edeltä käsin tietää.  Samanlaista voi sattua nytkin.  Onko syynä kasvihuoneilmiö tai sitten ei.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli
Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 620)