Keskustelut Metsänhoito Ilmaston muutos

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 130)
  • Ilmaston muutos

    Ilmastonmuutoksella voi perustella monta asiaa.
    Joensuun yliopistolta on tullut pari väitöstä.
    1. Ilmastonmuutos aiheuttaa lumisia talvia. Kun maa ei jäädy ja puissa on runsas lumikuorma, metsiä tulee kaatumaan kovalla tuulella.
    2.Ilmastonmuutos aiheuttaa vähälumisia talvia, jolloin maa jäätyy syvälle aiheuttaen puiden tyviin halkeamia.

    Pari artikkelia tältä vuodelta
    1. Kirjoittaja oli huolissaan runsaista kuusen istutuksista. Hänen mukaansa ilmastonmuutos aiheuttaa kuivia kesiä, jolloin kuusia tulee kuivumaan runsaasti.
    2. Toinen kirjoittaja puolestaan väittää, että ilmastonmuutos tulee aiheuttamaan runsaita sateita ja tulvia.
    Jussi P.

  • Timppa

    Sitä ei varmaankaan todella voi tietää, että lisääkö kasvihuoneilmiö kasvullisuutta vai ei, koska ilmasto-olot muuttuvat. Aika oleellinen ongelma on kuitenkin mannejään sulaminen. Varmuudella voi sanoa, että se nostaa merenpintaa. Aika paljon asuu porukkaa alavilla mailla. Mihinkä esim bangdeshiläiset asutettaisiin?

    Mitä se pohjoisen napajään sulaminen vaikuttaisi Pohjois-Atlantiin ja Golf-virtaan. Hiipuisiko se virta, jolloin meillä voisi olla tosi kylmää vaikka jossain muulla olot paranisivat? Mistähän päin pitäisi varulta ostaa tontti?

    Varovaisuusperiaatetta opetti aikoinaan Havukka-ahon ajattelija. Vapaasti muisteltuna:
    ”Asiat toteutuvat tai ovat huvikseen toteumatta. Tai sitten ne toteutuvat eri tavalla kuin suunniteltu. Joka nämä oivaltaa, sille maailman sivu on kevyt kulkea.”

    Leevi Sytky

    Sitähän se Havukka-ahon ajattelija myös mietiskeli, että mitenkähän tässä käy jos ne sillä ”atomilla hivvaattaavat”. ( Ydinsota )

    Anton Chigurh

    Kyllä suuria muutoksia on tapahtunut alkaen vuodesta 1970, jolloin aloitettiin järjestelmällinen ja harkittu ja peruuttamaton ja ennenkaikkea tarkoin tutkittu ja kaikin puolin siunauksellinen sorkkaeläinlaidunnus, joka nosti hirvikannan muutamassa vuodessa kymmenkertaiseksi ja tuotti kuusettamisen. Ja joka estää haavan uudistumisen jopa luonnonsuojelualueilla (haavalla elää enemmän eri eliölajeja kuin muilla puillamme yhteensä; vai ovatko ne sittenkin susien puita).

    Siitä lähtien on LPI (living planet index) pudonnut arvosta 1 arvoon 0,65.
    Varusmiesten allergiat ovat lisääntyneet samassa ajassa 1000%. Ja astmakin (varusmiesten) tasolta 0,01% tasolle 3,5%.

    suorittava porras

    …vai on varusmiesten allergiat lisääntyneet hirvien takia…??? heh heh

    Kyllä se on niin , että siellä , missä nykyisten varusmiesten isät aikoinaan niiskuttelivat kasarmien orastavaien homevaurioiden vuoksi , tämän päivän varusmiehet sairastuvat oikeasti jo homehtuneissa tiloissa. Asiasta on oltu vain viimeaikoina hiljaa , kun ei ole uskallettu puuttua ongelmaan pelossa , että varuskunta suljetaan……se pelko ei muuten ole ollut aiheeton.

    Anton Chigurh

    On se mainiota, että a siantuntija antaa välittömästi asiasta erikoisa siantuntijalausunnon. Tietenkään massiivisella ympäristönmuuttamisella ei voikaan olla vaikutusta. Haapakin kaikkien eliöineen, joista on vain harmia, tulee kitkeä viimeistä juurta myoten pois.

    A.Jalkanen

    Ei sillä ole lopultakaan väliä, voimistaako fossiiliset ja niden tuoma CO2 lisäys ilmakehässä ilmastonmuutosta vai ei. Ken elää se näkee. Todennäköisesti kasvava CO2 lisää kasvien kasvua. Fossiilisista polttoaineista pitää pyrkiä pois, koska ne saastuttavat (mm.pienhiukkasia) ja jossain aikahorisontissa loppuvat.

    Välivaiheessa, kohti puhtaita uusiutuvia energioita, pitää tietysti hyödyntää biomassaa kestävästi. Biomassan lisääntyminen eli maapallon vihertyminen tuo muassaan monia muitakin hyötyjä kuin hiilen poisto ilmakehästä. Polttopuuta tarvitaan paljon mm. Afrikassa. Lisäksi ekosysteemipalvelut kaupan päälle, kuten pohjavesien määrän ja laadun paraneminen, eroosion ja tulvien torjunta yms. En siis tosiaankaan tarkoita että biomassaa tulisi käyttää vain hiilen varastona.

    Kurki

    ”Sitä ei varmaankaan todella voi tietää, että lisääkö kasvihuoneilmiö kasvullisuutta vai ei, koska ilmasto-olot muuttuvat. Aika oleellinen ongelma on kuitenkin mannejään sulaminen. Varmuudella voi sanoa, että se nostaa merenpintaa. Aika paljon asuu porukkaa alavilla mailla. Mihinkä esim bangdeshiläiset asutettaisiin?

    Mitä se pohjoisen napajään sulaminen vaikuttaisi Pohjois-Atlantiin ja Golf-virtaan. Hiipuisiko se virta, jolloin meillä voisi olla tosi kylmää vaikka jossain muulla olot paranisivat? Mistähän päin pitäisi varulta ostaa tontti?”

    Eikö tuo mennyt historia vastaa kaikkiin noihin kysymyksiin. Lämpötilan nousu nyt ei olisi ensimmmäinen kerta sitten jääkauden.
    Haloseenikaudella mannerjää oli 1000 km pohjoisempana kuin nyt eikä pohjoisnavalla ollut jäätä kesäisin.
    Mitenkähän silloin pärjättiin alavilla mailla?
    Nuo lämpöjaksot olivat luonnollista vaihtelua, kuten varmasti tämä nykyinenkin, jos sellaista yleensä tulekaan.

    6tukki

    Paljonko veikkaat Kurki niitä ”pärjääjiä” olleen silloin holoseenikaudella ja verrataanpa sitä tämänhetkiseen ihmispopulatioon.

    Kurki

    ”Paljonko veikkaat Kurki niitä ”pärjääjiä” olleen silloin holoseenikaudella ja verrataanpa sitä tämänhetkiseen ihmispopulatioon.”

    Eihän se ole ihmiskunnan vika, jos nyt alavilla mailla veden noustessa joutuvat miljoonat ihmiset vaikeuksiin, kun syy siihen on luonnollinen lämpeneminen.

    Suden jälki

    Hiilidioksidimäärät ovat vaihdelleet todella paljon viimeisten 500 miljoonan vuoden aikana ja aina eliöt ovat pakosti sopeutuneet.
    Yksi syy ilmaston lämpenemiseen voisi olla isojen tulivuorenpurkausten vähyys viimeisen sadan vuoden aikana.
    Ihmisten mielestä isoja on tapahtunut mutta maapallon kannalta ne ovat vain pieniä suhnujapieruja, joilla ei ole merkitystä.
    Krakataun purkautuminen 1800-luvulla muutti koko maapallon ilmaston vuosiksi ja vastaava aiheuttaisi nykyään maailmanlaajuisen sekasorron. Kuten jotkut muutkin jo sanoivat, niin normaalia on se, ettei ole olemassa normaalia ilmastoa.

    Maapallomme on oikeastaan aika venka systeemi. Kaikki täällä oleva pysyy täällä, eikä poistu avaruuteen ja toisaalta avaruudesta ei tule uutta materiaalia tänne (toivottavasti). Olemme vasta alussa ymmärtämään pallomme toimintaa, mutta puhumme sen tulevaisuudesta kuin tietäisimme siitä kaiken.
    Muistetaan kuitenkin että vain 50 vuotta sitten sukellusveneet todistivat mannerlaattojen todella olevan olemassa.
    Koomisinta mutta ymmärrettävää on kun tietämätön ihminen rakentaa tietokoneohjelmia maapallon ilmaston muuttumisesta, miljoonien muuttujien keskellä ja satojen vuosien päähän.
    Vieläkin koomisemmaksi asiat muuttuvat kun ikänsä sisätiloissa asuneet, juuri hormoonimyrskystä selvinneet kertovat tietävän sen ainoan oikean tavan pelastaa pallomme.
    Tiedemaailma elää koko ajan. Joka päivä tulee uusia tutkimuksia. Uusi kumoaa vanhan ja seuraava uusi kumoaa eilisen tutkimuksen.
    Silti tutkiminen on erittäin tärkeää, koska vain puolueettomat tutkimukset voivat avata edes vähän pallomme ilmastoa.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 130)