Keskustelut Luonto Ilmastomuutos

  • Tämä aihe sisältää 264 vastausta, 40 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta, sitten KurkiKurki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 264)
  • Ilmastomuutos

    Merkitty: 

    Ilmastomuutos peruutettu, tosin nyt vain yhreksi/kahdeksi päiväksi, muista mitään, Siperiassa lienee alati – asteet.

     

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Olisihan se metsitys kai ilman tukeakin kannattavaa, jos perustetun hiilinielun voisi myydä päästökauppamarkkinoille.

    Rane

    EDIT

    Petkeles Petkeles

    EDIT

    Ola_Pallonivel

    Kävin tutustumassa kohteeseen, jossa aiemmin kuivatettu suo oli palautettu takaisin alkuperäiseksi. Samalla siitä oli tehty valuma-alue, eli ojien virtaukset oli muutettu ja johdettu sinne suolle. Minusta tuota kannattaisi yrittää laajemminkin, eli johdettaisiin valumavedet kosteikolle eikä sinne järviin. Nyt ojien virtaus on suolta pois päin, kun se pitäisi olla päinvastoin.

    Ja pikkasen epäilen tuota ojituksen kannattavuutta yleisesti, kun toisaalla täällä keskustelussa halutaan jättää aukko luonnon hoitoon.

    Sitä minä en tiedä, miten soiden ennallistaminen vaikuttaa päästöihin. Mutta myös hyötyjä sillä saadaan.

    Scientist Scientist

    Kitumaatahan ovat käsittääkseni mm kalliomänniköt,joissa kasvu minimaalista. Hienoja alueita luonnon monimuotoisuuden ja maiseman kannalta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tällä hetkellä noin 10 % maamme metsä- ja kitumaasta on kokonaan metsätaloustoimenpiteiden ulkopuolella olevia suojelualueita; metsämaasta on suojeltu 1,2 miljoonaa hehtaaria ja kitumaasta miljoona hehtaaria.

    Metsien suojeluaste ei kuitenkaan jakaudu maantieteellisesti tasaisesti. Oma kotimaakuntani Pohjois-Savo on suojelualueiden määrässä valtakunnallisesti häntäpäässä (2,4 %) ja Lappi porskuttaa kärjessä omissa lukemissaan (24 %)

    http://www.verdelehti.fi/2021/09/27/kolumnisti-petri-nieminen-valtion-luonnontilaiset-metsat-on-suojeltava/

    Scientist Scientist

    Aina löytyy ryhmä tutkijoita ja heitä mielellään ylitulkìtsevia toimittajia.  Ilmastonmuutos on tietysti merkittävä ja tosissaan otettava ongelma. Mutta mieluimmin luottaisin Petteri Taalakseen, IPPCn raporttiin ja katsoisin eri ennusteiden todennäköisyyttä. Joka tapauksessa ihmisen kyky selvitä ilmaston ja sään muutoksista on tänä päivänä olennaisesti parempi kuin kylmällä 1800-luvulla, jolloin kylmät ja kuivat kesät aiheuttivat nälänhätää.

    Visakallo Visakallo

    Reva-Leena: ”N. 2 kk sitten joku selvitti täällä hoitavansa metsiään niin vauhdikkaasti, että lahopuuta ei pääse/ehdi syntymään, ei pystyyn eikä maahan. Nyt samalla kertoilijalla lahopuuta keskimäärin 11 m3/ha. Nuo uskottavuusasiat on joskus mielenkiintoisia.”

    Olen hyvin otettu, että kirjoituksiani yleensäkin luetaan. On aivan totta, että pyrin kasvattamaan metsieni puustoa mahdollisimman nopeasti. Se palvelee minua taloudellisesti ja toimii hyvin myös nykyisessä hiilinielujen maailmassa.  Metsieni puut eivät siten ehdi lahota vanhuuttaan pystyyn. Pystyssä olevat lahopuut ovat enimmäkseen tapettuja haapoja, huonolaatuisia hieskoivuja ja mäntyjä, sekä yhä enemmän kuusista ja koivuista tehtyjä tekopökkelöitä. Suurin osa maassa olevista lahopuista on hajallaan olevia tuulenkaatoja, joiden lisäksi tulevat kaatuneet jättöpuut. Itse tein virheen siinä, etten aikaisemmin ymmärtänyt, että kaikki vuosikymmenten aikana maahan jääneet puut lasketaankin edelleen lahopuiksi. Hajallaan olevien tuulenkaatojen ja hakkuissa palstoille jääneiden puiden keräys loppui meillä jo 80-luvulla. Ensinmäiset hakkuiden jättöpuut ovat 90-luvun lopulta. Tämä selittää kohtalaisen suuren lahopuun määrän, vaikka metsät ovat hyväkasvuisia puuntuotantometsiä. En tiedä, mistä reva-Leena on ottanut sen hehtaarimäärän, mikä antaa 11 mottia lahopuuta hehtaarille. Se ei ole lähelläkään oikeaa, eli se on joko vedetty hatusta, tai sitten on erehdytty henkilöstä. Itse en käsittääkseni näiden 13 vuoden palstallaoloaikanani ole ilmoittanut mitään tarkkoja hehtaarimääriä.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Tänään noin, alle 3 viikkoa sitten oli vähän eri meininki. Huomenna taas sitten ehkä jotain muuta. Joku tarkempi lukija saattaisi löytää noista ristiriitaisuuksia.

    Syke ja HCV-viestiketju sivulla 3, 12.9.2021 klo 15:25

    Panu: ”Ensi kesänä PEFC:kin tiukentuu siten, että myös kuollutta puuta pitää jättää 10/ha, joten nyt on hyvä aika tehdä näitä hakkuita.”

    (Visakallo vastaa alla)

    Nyt on kyllä sanottava kuin se Pirunpellon automies Sutki: ” Niin kai sitten!”

    Minulta nimittäin loppuu kesällä puunmyynti kokonaan, kun koko tilalta tuskin löytyy kymmentä lahopuuta enenpää! Ei kait tässä muu auta, kuin lähteä puita pystyyn lahottamaan. Minkälaista menetelmää siihen suosittelette?
    ***
    Isot on lahopuut, ”tuskin 10 kpl” = 1600m³. Ja nopeat on asenteen ja toiminnan muutokset. Hyvä, että menetelmät selkiytyneet ja toiminta lahopuun lisäämiseksi on lähtenyt rivakasti käyntiin.☺

    Leena

    Visakallo Visakallo

    EDIT Asia on juuri niin kuin silloin kerroinkin, että minulla ei todellakaan ole hakkuisiin tulevissa kohteissa valmiiksi lahoja pystyssä olevia puita 10 kpl/ha, eli niitä pitää tehdä sinne tarkoituksella. Sen toki myönnän, että aivan tarkoituksellisesti myös liioittelin. Kyllä niitä pystyssä olevia lahopuita koko metsäpinta-alalta löytyy varmasti yli kymmenen!

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 264)