Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Esillä 10 vastausta, 771 - 780 (kaikkiaan 1,270)
  • Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

    Merkitty: 

    R. Ranta:
    ”Kuinka Taneli on, onko käsityksesi yhtään muuttunut ilmastonmuutoksesta?”

    Vastaukseni:

    Ilmasto on aina ollut muutoksessa, se muuttuu tälläkin hetkellä ja se tulee aina muuttumaan.

    Eli mitään ylimaallista ja erikoista ei ole tässä hetkessä. Näitä kuumia kesiä ja leutoja talvia on ollut mm. 1912 tienoilla ja taas 30-luvulla.

    Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.

    Ihmiset omat aina tykänneet kuunnella maailmanlopun ennustajia, nykyisin ne ennustajat vain ovat pukeutuvat tieteen kaapuun.

    Viimeisin pieleen mennyt tieteen ennuste oli että happosateet tappavat suomen havumetsät vuoteen 1995 mennessä. Lisäksi vielä ettei rikkipäästöjen vähentämisellä ole mitään merkitystä metsäkuolemaan, mutta se voi metsien palautumiseen vaikuttaa hiukan. Jälkeenpäin on todettu ettei ennen vuotta 1995 ole ollut edes mitään taantumaa Suomen havupuiden kasvussa.

    Tämä höppä ei ollut vain yhden miehen show, vaikka se pieleen menon jälkeen on siksi yritetty kääntää. Kohulla oli ehkä hiukan myönteistä vaikutusta Kuolan niemimaan kaivosteollisuuden rikkipäästöjen alasajossa, joka sinänsä oli hyvä asia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Apli

    Suomesta tarvitaan kaikki pellot ja osa metsistä ruoan tuotantoon jatkossa, samoin muissa pohjoismaissa, myös soita joudutaan kuivattamaan pelloiksi. Voi jonkun korvaan kuulostaa hullulta, mutta ilmastonmuutos nostaa lämpötiloja sitä tahtia että ruoantuotanto käy monessa paikassa jossa sitä tehdään nyt mahdottomaksi.

    Apli

    Kanadassa tyhjennettiin 20 000 asukkaan kaupunki metsäpalon tieltä – paloja yhteensä yli tuhat | Yle Uutiset

    Hurjasti palaa metsää Kanadassa samoin monen koti joutuu liekkeihin, eikä loppua ole näkyvissä yli 1000 metsäpaloa riehuu maassa.

    Rane

    Aplin mainitsemaan viljelyalueiden siirtymiseen pohjoisemmaksi varaudutaan jo esim. kasvinjalostuksessa.

    Tulevaisuuden ruoantuotanto turvataan äärisäitä kestävien kasvien avulla|Boreal

    A.Jalkanen

    Luoteisterritorioiden Yellowknife on Alaskan (ja siis meidän) leveysasteilla, mutta mantereisemmassa ilmastossa. Google Mapsin satelliitti- ja street view -kuvista näkee millaista metsää: vanhaa harventamatonta luonnonmetsää, jossa on paljon kuollutta puuta. Teitä on vähän, joten sammutustyö on hankalaa. Suota ja järviä on onneksi pysäyttämässä paloja.

    Sitten kun Ukrainan kaltaiset vilja-aitat kuivuvat, ovat vitsit vähissä. Kannattaisi alkaa hillitä lisääntymistä Afrikassa. Kasvisruoka riittäisi useammalle.

    Puuki

    Peltojen ja taimikoiden tekeminen on Suomessa(kin) myös paloturvallisuusasia.  Pitkät kuivat kaudet on jo täälläkin nykyään olemassa ja jatkossa ne lisääntynee.

    A.Jalkanen

    Myös taajamissa tulisi varautua maastopalojen riskim kasvuun. Rakennusten ympärille tulisi jättää palokatkoja. Ei pidetä siellä vanhoja kuivia kuusia pystyssä. Naapurillani oli niitä peräti kolme kappaletta, joista hän nyt kaatoi yhden. Puutaloalueita on kaavoitettu kuivaan kalliomännikköön; jos palo syttyy niin tulee kiire evakuoitua…

    Nostokoukku

    Eikös kaupungeissa ole palokatkoja tuhkatiheään. Autojen laidunalueet toimivat palokatkoina ja niitähän on varmaan yhtä paljon kuin muuhun tilaa varattuna.

    Gla

    Kuusikkotuhot kolkuttelee jo Ahvenanmaalla.

    https://yle.fi/a/74-20045290

    suorittava porras

    Katselen päivittäin kuusikon tuhoutumista vastarannalla. Korjaamattomat myrskyn kaatamat ja vioittamat puut ovat mieleinen kasvualusta puita tuhoaville hyönteisille. Nuoret ja vanhat kuuset ruskistuvat tasatahtia myrskytuhoalueen liepeillä. Myös Multian ”ämpärimetsä” ja Jyväskylän aukot ulkoilualueiden kuusikoissa osoittavat ongelman olevan akuutti täälläkin.

    A.Jalkanen
Esillä 10 vastausta, 771 - 780 (kaikkiaan 1,270)