Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Esillä 10 vastausta, 731 - 740 (kaikkiaan 1,270)
  • Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

    Merkitty: 

    R. Ranta:
    ”Kuinka Taneli on, onko käsityksesi yhtään muuttunut ilmastonmuutoksesta?”

    Vastaukseni:

    Ilmasto on aina ollut muutoksessa, se muuttuu tälläkin hetkellä ja se tulee aina muuttumaan.

    Eli mitään ylimaallista ja erikoista ei ole tässä hetkessä. Näitä kuumia kesiä ja leutoja talvia on ollut mm. 1912 tienoilla ja taas 30-luvulla.

    Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.

    Ihmiset omat aina tykänneet kuunnella maailmanlopun ennustajia, nykyisin ne ennustajat vain ovat pukeutuvat tieteen kaapuun.

    Viimeisin pieleen mennyt tieteen ennuste oli että happosateet tappavat suomen havumetsät vuoteen 1995 mennessä. Lisäksi vielä ettei rikkipäästöjen vähentämisellä ole mitään merkitystä metsäkuolemaan, mutta se voi metsien palautumiseen vaikuttaa hiukan. Jälkeenpäin on todettu ettei ennen vuotta 1995 ole ollut edes mitään taantumaa Suomen havupuiden kasvussa.

    Tämä höppä ei ollut vain yhden miehen show, vaikka se pieleen menon jälkeen on siksi yritetty kääntää. Kohulla oli ehkä hiukan myönteistä vaikutusta Kuolan niemimaan kaivosteollisuuden rikkipäästöjen alasajossa, joka sinänsä oli hyvä asia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Rukopiikki

    Kuusi on vahva puulaji ja onko se niin että nämä kuusiporat ja muut luonnontuhot ovat luonnon luoma mekanismi estää liika kuusettuminen. Pääsee ilmaston muuttuessa ja lämmetessä lehtipuut ja muukin kasvillisuus leviämään.

    MJO

    Niin ja sillä tuskin tälle planeetalle väliä vaikka olisi pelkkää saharaa.

    Asukkaita voisi vähän haitata.

    Visakallo

    Ensi viikolla voi ilmasto muuttua myrskyiseksi. Nyt on aika tarkistaa vakuutukset!

    https://www.iltalehti.fi/saauutiset/a/0af8d6dc-260c-406b-81bc-4884aa7da943

    Nostokoukku

    Näyttää sää myyvän hyvin. Talvellakin oli otsikoissa saapuva ”Lumi-inferno”. Keski-Suomessa hissutteli lunta viitisen senttiä puolessatoista vuorokaudessa. Siinä se kamala myrsky. Katsoin Ilmatieteenlaitoksen ennustuksen ensi viikon alkuun. Tuulta 1-7 metriin sekunnissa, sadekuuroja ja sunnuntaina ukkoskuuroja. Saman suuntaista Forekalla. Kun vielä oli aikoinaan heinäntekoa, seurasin hermo kireällä kolmen sääennustuslaitoksen tietoja. Jos kaikkia uskoi, niin heinät olisi jääneet pystyyn, niin paljon ne heittelivät.

    Visakallo

    En tietenkään halua olla mikään pahan ilman lintu, mutta viimeaikojen paikoitellen rankatkin sateet yhdistettynä koviin tuuliin, saati veden kanssa tuleviin ukkosmyräköihin, on kyllä oikeasti paha yhdistelmä. Kun kuivat maat saavat niskaansa paljon vettä, niin ne ovat sen jälkeen kuin marjapuuroa, jossa puiden on vaikeaa pysyä pystyssä. Suorittava muistutti jo aiemmin tästä samasta asiasta. Metsien vakuuttaminen on aina tapauskohtaista, ja omistajan päätettävissä, mutta monissa tapauksissa hyvinkin järkevää.

    Visakallo

    Kun on kolme kertaa kokenut erittäin pahat myyrätuhot, ja puolenkymmentä kertaa täällä eteläisen Suomen ylänköalueella pahat lumituhotkin, olisi metsänomistaminen ilman vakuutuksia ollut sulaa hulluutta.

    A.Jalkanen

    Financial Timesin toimittaja Simon Kuper väitti vastikään, että ilmastokriisin pysäyttämiseksi on vain yksi realistinen vaihtoehto: halpa päästötön energia, äkkiä.

    Kuper ei enää usko yhteisiin kansainvälisiin uhrauksiin tai yksilöherätysten pelastuksellisuuteen. Jokaista lentämisestä luopuvaa länsimaalaista kohden kehittyvissä maissa on useita ihmisiä, jotka vasta nousevat koneeseen ensimmäisen kerran.

    http://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ad517f5b-0a3a-4483-b369-bce08a99c55c

    Nostokoukku

    Että ei se olekkaan muutos ylikuluttavien länsimaalaisten syy, vaan kehittyvien maiden kansalaisten jotka aikovat aloittaa huvikseen lentelyn.

    A.Jalkanen

    Nostokoukku. On tietenkin länsimaalaisten syy: mehän ne päästöt ilmakehään päästimme. Mutta ratkaisut eivät saa olla liian hankalia, koska saavutetusta elintasosta ei luovuta kuin pakon edessä.

    Nostokoukku

    En ymmärrä miksi tärkeimpiä elintason mittareita on montako kertaa lennät vuodessa käristämään nahkaasi johonkin turistirysään.

Esillä 10 vastausta, 731 - 740 (kaikkiaan 1,270)