Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Esillä 10 vastausta, 721 - 730 (kaikkiaan 1,270)
  • Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

    Merkitty: 

    R. Ranta:
    ”Kuinka Taneli on, onko käsityksesi yhtään muuttunut ilmastonmuutoksesta?”

    Vastaukseni:

    Ilmasto on aina ollut muutoksessa, se muuttuu tälläkin hetkellä ja se tulee aina muuttumaan.

    Eli mitään ylimaallista ja erikoista ei ole tässä hetkessä. Näitä kuumia kesiä ja leutoja talvia on ollut mm. 1912 tienoilla ja taas 30-luvulla.

    Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.

    Ihmiset omat aina tykänneet kuunnella maailmanlopun ennustajia, nykyisin ne ennustajat vain ovat pukeutuvat tieteen kaapuun.

    Viimeisin pieleen mennyt tieteen ennuste oli että happosateet tappavat suomen havumetsät vuoteen 1995 mennessä. Lisäksi vielä ettei rikkipäästöjen vähentämisellä ole mitään merkitystä metsäkuolemaan, mutta se voi metsien palautumiseen vaikuttaa hiukan. Jälkeenpäin on todettu ettei ennen vuotta 1995 ole ollut edes mitään taantumaa Suomen havupuiden kasvussa.

    Tämä höppä ei ollut vain yhden miehen show, vaikka se pieleen menon jälkeen on siksi yritetty kääntää. Kohulla oli ehkä hiukan myönteistä vaikutusta Kuolan niemimaan kaivosteollisuuden rikkipäästöjen alasajossa, joka sinänsä oli hyvä asia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Apli
    suorittava porras

    Äsken saamani tiedon mukaan pitkään paikkakunnalla säätä seuranneen kuntalaisen sademittariin on kertynyt näillä sateilla tähän mennessä 121 milliä vettä (=121cm lunta). Omassa rannassa vesi on noussut reilusti toista metriä eikä loppua näy. Nyt se ilmaston muuttuminen realisoituu. Kuivuus ei kuitenkaan enää vaivaa ja puolukat turpoavat. Samoin myöhäisemmät mustikat.

    PS   Ei käy kateeksi koneyrittäjiä ,joilla on runsaasti ajamatonta luokoa levällään harvennuksilla ja osaanoton voi jo etukäteen esittää niille isännille ,joiden metsissä ne puut lojuvat.

    Rukopiikki

    Kun noita Kanadan ja Venäjän metsäpaloja kauhistellaan, niin eikös ne ole vain hyvä asia ja estä tulevaisuudessa vielä suurempia metsätuhoja. Jos koko Venäjä olisi ikänsä palamatta, niin se se vasta ruutitynnyri olisi. Pohjoisten metsien sukkessiossa aukolle tulee usein lehtipuuvaltainen metsä. Se ei helpolla syty. Tulee laajoja alueita, jotka eivät syty ja rajoittavat sitten myös muualla alkaneita paloja, niiden leviämistä. Ei pala koko Siperia kerralla.

     

    A.Jalkanen

    Palamisesta tulee nyt suuret hiilipäästöt. Sama vaikutus saataisiin ehkä taloudellisemmin aikaan hakkuilla.

    Rukopiikki

    Metsiä on aina palanut ja palot ovat osa luonnon kiertokulkua. Tämä ihmisen touhu se ongelmia aiheuttaa. Ei ne luonnonprosessit jotka ovat olleet aina ennen ihmistäkin.

    A.Jalkanen

    Jos on Hesarin tilaus niin näkee graafin. Mitähän nämä lämpötilan poikkeman pylväät kuvaavat, lukijat eivät ymmärrä!

    https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000009738157.html

    Visakallo

    Vaikkei pylväitä ymmärtäisikään, niin käytäntöön ne ovat vaikuttaneet niin, että muutamat tuttavat asuvat nykyisin kesät Lapissa ja talvet Espanjassa tai Portugalissa.

    A.Jalkanen

    Sinne tulikin selvennys, ja lopulta itsekin sen ymmärsin, kun vähän aikaa tuijotin: ”Ilman lämpötilan keskiarvo grafiikassa on vuosilta 1991-2020, eikä koko vertailujaksolta, vuosilta 1950-2022.”

    Kesällä mieluiten Lappia etelämpänä, järven tai meren rannalla. Talvi jossain päin Eurooppaa, mutta katseltavaa ja koettavaa on muuallakin kuin Espanjassa tai Portugalissa. Välillä kävisi Lapissa hiihtämässä, se olisi ihan joo. Mutta etelän asunnossa olisi oltava kunnon lämmitys ja kosteudenpoisto, ettei paikat ole homeessa eikä tarvitse palella.

    Apli

    Omalle keholle parhaiten sopii lokakuussa toukokuuhun Thaimaa/Vietnam seutu ja kesä suomessa. Aasiassa kosteus tekee ilmasta mukavamman.

    MJO

    Metsiä on aina palanut ja palot ovat osa luonnon kiertokulkua.

    Totta. Ainoa mikä ei ole luonnonkiertokulkua. Järkyttävät määrät poltetaan fosiilisia hiilivarastoja, kuten öljy, kaasu, kivihiili ja turve. Nämä olisi ikuisesti hiilivarastoja ilman ihmisen toimintaa. On ihan sama palaako metsät vai lahoavatko puut aikanaan vai uudistuuko metsät jonkun muun tapahtuman johdosta. Metsät kuuluvat tämän hetken hiilen kiertokulkuun. Fossiiliset eivät kuulu, ne ovat ns. oikeita hiilivarastoja.

Esillä 10 vastausta, 721 - 730 (kaikkiaan 1,270)