Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 1,270)
  • Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

    Merkitty: 

    R. Ranta:
    ”Kuinka Taneli on, onko käsityksesi yhtään muuttunut ilmastonmuutoksesta?”

    Vastaukseni:

    Ilmasto on aina ollut muutoksessa, se muuttuu tälläkin hetkellä ja se tulee aina muuttumaan.

    Eli mitään ylimaallista ja erikoista ei ole tässä hetkessä. Näitä kuumia kesiä ja leutoja talvia on ollut mm. 1912 tienoilla ja taas 30-luvulla.

    Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.

    Ihmiset omat aina tykänneet kuunnella maailmanlopun ennustajia, nykyisin ne ennustajat vain ovat pukeutuvat tieteen kaapuun.

    Viimeisin pieleen mennyt tieteen ennuste oli että happosateet tappavat suomen havumetsät vuoteen 1995 mennessä. Lisäksi vielä ettei rikkipäästöjen vähentämisellä ole mitään merkitystä metsäkuolemaan, mutta se voi metsien palautumiseen vaikuttaa hiukan. Jälkeenpäin on todettu ettei ennen vuotta 1995 ole ollut edes mitään taantumaa Suomen havupuiden kasvussa.

    Tämä höppä ei ollut vain yhden miehen show, vaikka se pieleen menon jälkeen on siksi yritetty kääntää. Kohulla oli ehkä hiukan myönteistä vaikutusta Kuolan niemimaan kaivosteollisuuden rikkipäästöjen alasajossa, joka sinänsä oli hyvä asia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • A.Jalkanen

    Ilmastopaneelin puheenjohtaja Ollikaisen kirjoitus MaasTullissa. Hän muistuttaa asiasta josta täälläkin on keskusteltu: Suomelle hankalat hiilinielutavoitteet eivät johdu hiilineutraaliustavoitteestamme (ilmastolaki) eivätkä Ilmastopaneelin suosituksista, vaan sopimuksista EU:n kanssa.

    Ihan oikeat korostukset, mutta vaikeita toteuttaa nopeassa aikataulussa.

    ”Nielua voidaan vahvistaa ja ylläpitää pysäyttämällä metsäkato, vähentämällä turvemaiden maaperäpäästöjä, voimistamalla metsänielua sekä tuottamalla negatiivisia päästöjä esimerkiksi talteen ottamalla hiilidioksidia sellutehtaiden pakokaasuista.”

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipide/9b55f3a4-364b-4b74-be6c-25c469f46e41

    Visakallo

    Mitä järkeä Suomen on aina kirjaimellisesti noudattaa jotain EU:n kanssa tekemiään sopimuksia, kun eihän niitä muutkaan maat noudata silloin jos ne ovat niille epäedullisia. Suomi-neito haluaa olla edelleen se kympin tyttö, vaikka hyvin tietää, ettei kympin tytöt välttämättä pärjää kovin hyvin elävässä elämässä.

    Kurki

    Paras ilmastovesitys tulee Saksasta. Fossiilisen kaasun käyttö on ilmastoystävällisempää kuin ydinvoiman, kun Saksa on kaasusta riippuvainen ja on päättänyt sulkea omat ydinvoimalansa.

    Apli
    Apli

    Kuusimetsät vaihtuvat pähkinälehtoihin – Mielipide | HS.fi

    Hyvä kirjoitus HS ja paikkansa pitävä, toki surullinen, mutta tätä se on… Koskee metsiäkin!

    A.Jalkanen

    Hiilen kierrosta. Sivua ei enää päivitetä, mutta suurin osa asiasta lienee edelleen paikkansa pitävää.

    https://earthobservatory.nasa.gov/features/CarbonCycle

    ”Over the long term, the carbon cycle seems to maintain a balance that prevents all of Earth’s carbon from entering the atmosphere (as is the case on Venus) or from being stored entirely in rocks. This balance helps keep Earth’s temperature relatively stable, like a thermostat.

    This thermostat works over a few hundred thousand years, as part of the slow carbon cycle. This means that for shorter time periods—tens to a hundred thousand years—the temperature of Earth can vary. And, in fact, Earth swings between ice ages and warmer interglacial periods on these time scales. Parts of the carbon cycle may even amplify these short-term temperature changes.”

    Google Kääntäjä:

    Pitkällä aikavälillä hiilen kierto näyttää ylläpitävän tasapainoa, joka estää kaikkea maapallon hiiltä pääsemästä ilmakehään (kuten Venuksen tapauksessa) tai varastoitumasta kokonaan kiviin. Tämä tasapaino auttaa pitämään maapallon lämpötilan suhteellisen vakaana, kuten termostaatti.

    Tämä termostaatti toimii muutaman sadantuhannen vuoden aikajaksoilla osana hidasta hiilikiertoa. Tämä tarkoittaa, että lyhyemmillä ajanjaksoilla – kymmenistä sataan tuhanteen vuoteen – Maan lämpötila voi vaihdella. Itse asiassa maapallo heiluukin näillä aikaskaaloilla jääkausien ja lämpimämpien interglasiaalijaksojen välillä. Osat hiilen kiertokulkua voivat vahvistaa näitä lyhytaikaisia lämpötilan muutoksia.

    Apli
    Tomperi

    Entä merien happamoituminen johtuen korkeasta hiilidioksidipitoisuudesta?

    Tomperi

    Ilmasto muuttu tai muuttunee mutta sää vaihtelee ainakin suomessa.

    mehtäukko

    ”…hiilinielutavoitteet eivät johdu hiilineutraaliustavoitteestamme (ilmastolaki) eivätkä Ilmastopaneelin suosituksista, vaan sopimuksista EU:n kanssa…” Kun menty hätäpäissään lupaamaan ja sopimaan umpipöljä laki, mihin kiveen ne on kirjoitettu,ettei niitä voi muuttaa?

    Kiinassa on alkuvuonna 3 kk aikana avattu enempi uusia hiilivoimaloita kuin v.- 21 yhteensä. Metsäkato ei ole alkuukaan hidastunut tropiikissa. Suomen kaltaisissa metsämaissa se on 2-3% ja sekin kaupunki-asutuksen,tiestön yms. syitä, johon mikään ”elokapina” ei kiinnitä mitään huomiota.

    Mädännäisyys rehottaa koko ilmastopolitiikassa.

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 1,270)