Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Esillä 10 vastausta, 631 - 640 (kaikkiaan 1,270)
  • Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

    Merkitty: 

    R. Ranta:
    ”Kuinka Taneli on, onko käsityksesi yhtään muuttunut ilmastonmuutoksesta?”

    Vastaukseni:

    Ilmasto on aina ollut muutoksessa, se muuttuu tälläkin hetkellä ja se tulee aina muuttumaan.

    Eli mitään ylimaallista ja erikoista ei ole tässä hetkessä. Näitä kuumia kesiä ja leutoja talvia on ollut mm. 1912 tienoilla ja taas 30-luvulla.

    Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.

    Ihmiset omat aina tykänneet kuunnella maailmanlopun ennustajia, nykyisin ne ennustajat vain ovat pukeutuvat tieteen kaapuun.

    Viimeisin pieleen mennyt tieteen ennuste oli että happosateet tappavat suomen havumetsät vuoteen 1995 mennessä. Lisäksi vielä ettei rikkipäästöjen vähentämisellä ole mitään merkitystä metsäkuolemaan, mutta se voi metsien palautumiseen vaikuttaa hiukan. Jälkeenpäin on todettu ettei ennen vuotta 1995 ole ollut edes mitään taantumaa Suomen havupuiden kasvussa.

    Tämä höppä ei ollut vain yhden miehen show, vaikka se pieleen menon jälkeen on siksi yritetty kääntää. Kohulla oli ehkä hiukan myönteistä vaikutusta Kuolan niemimaan kaivosteollisuuden rikkipäästöjen alasajossa, joka sinänsä oli hyvä asia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • A.Jalkanen

    Taalas siteeraa Rockströmiä joka viittaa Suomeen: ”sitouduttiin fossiilisten hiilipäästöjen vähentämiseen, mutta samalla useista muista maista poiketen suurehkoon hiilinieluun, jolloin fossiilipäästöjä ei tarvitsisi leikata niin paljon.” … ”On epäonnista, että Suomi valitsi määrittelevänsä tavoitteen näin. Olisi selkeämpää pitää päästöjen vähentämistavoite ja nielutavoite erillään, kuten Ruotsi on tehnyt.”

    YK:n ilmastosopimuksen sääntöjen mukaan ole ollut missään vaiheessa mahdollista kompensoida fossiilipäästöjä laajasti maankäytön nieluilla.

    EU-tasolla on jokaiselle maalle määritelty erikseen sekä päästövähennys- että nielutavoite. Aiemmin kun meidän metsänielut olivat paljon suuremmat kuin nyt ja turvemaiden päästöt vastaavasti pienemmät, meidän oli varmaan lähes pakko sitoutua isoihin maankäytön nieluihin. Ei silloin neuvottelujen aikaan ollut näkyvissä niiden putoamista sitä vauhtia kuin mikä on nyt toteutunut. Lisäksi muistatte ehkä että ns. vertailutasojen laskentaan oli tarkat säännöt, eli ei Suomi itse saanut vapaasti määritellä nielutavoitettaan. Nyt sitten tuli yllätyksiä joiden kanssa pitää yrittää pärjäillä: kasvun notkahdus, huippusuhdanne, Venäjän puun tuonnin loppuminen, energiapuubuumi ja niin edelleen.

    Ainakin minulle jäi epäselväksi se mitä etua Ruotsi neuvotteluissa neuvokkaana toimimalla sai.

    kaapo123

    no luonnossa tulee jatkuvasti muutoksia

    kaapo123

    No nämä ilmastojutut ovat kummallisia,kun dna-näyte kertoo,että Grönlannissa kasvoi metsää ja eliöitä oli 450 000 vuotta sitten,niin eihän se Jäämeri silloin ollut jäässä.DNA-näyte saatiin 2 km syvyydestä Grönlannissa.Jäämeri oli aluksi järvi noin 18 milj vuotta sitten.Ja joskus päiväntasaajan yläpuolella oli lämpimämpää ja kosteampaa kuin päiväntasaajalla.Suomessa oli metsäraja Jäämerelle saakka n 130 milj vuotta sitten

    A.Jalkanen

    Mantereiden sijainnit ovat menneisyydessä poikenneet nykyisistä. Aikoinaan maapallolla oli yksi suuri manner nimeltään Pangaea. Myös Suomen alue oli eteläisemmillä leveysasteilla ennen kuin mantereet erkanivat toisistaan nykyisille paikoilleen.

    Kurki

    Kolmas interglasiaali M11 oli 420 000– 320 000 vuotta sitten. Mantereet lienevät olleet silloin nykyisellään.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/MIS_11

    A.Jalkanen

    Kiitos faktantarkastajalle.

    Apli

    Saapa nähdä kuinka kuiva kesä tulee suomeen, kevät on ollut kylmä ja vettäkin on saatu, riski metsäpaloihin kasvaa täällä ja samoin ruotsissa myös, onneksi meillä on suht laaja tieverkosto niin sammuttaminen helpompaa.. Kanadassa tilanne toinen..

    Kurki

    Etelä-Suomi kuuluu Keski-Euroopan kanssa laajaan korkeapaineen alueeseen. Sateet menevät Välimeren maihin.

    Täällä satoi toissa päivänä 10 mm ja kosteutta piisaa ainakin muutamaksi viikoksi. Tosin ensi viikolle tuo Euroopan sääkartta ennustaa tiistaiksi sadetta vain Pohjois-ja Itä-Suomeen.

    https://en.sat24.com/en/forecastimages

    kaapo123

    No ennen Pangaeta oli ensin toisenlainen tilanne.No 56–53 milj vuotta sitten Grönlannissa oli metsiä ja aligaattoreita ja jättiläiskilpikonnia ja lämmöt oli 15 astetta korkeammat kuin nykyään,niin ei kait se Jäämeri sillon ollut jäässsä.Jäämerihän oli ensin järvi.Merenpinta oli 130m alempana nykyistä.Beringin salmi oli kangasta ja Grönlannin ja Islannin välissä oli kangas,joka nyt on merepohjassa

    Apli

    Metsäpalot aiheuttavat joukkoevakuointeja Kanadassa – savuhiukkasia saattaa kulkeutua myös Suomeen | Yle Uutiset

    Hyvä video kuinka metsäpelot leviää Kanadassa, hurjan näköistä, toivottovasti viikon lopun sateet auttaa..

Esillä 10 vastausta, 631 - 640 (kaikkiaan 1,270)