Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 1,271)
  • Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

    Merkitty: 

    R. Ranta:
    ”Kuinka Taneli on, onko käsityksesi yhtään muuttunut ilmastonmuutoksesta?”

    Vastaukseni:

    Ilmasto on aina ollut muutoksessa, se muuttuu tälläkin hetkellä ja se tulee aina muuttumaan.

    Eli mitään ylimaallista ja erikoista ei ole tässä hetkessä. Näitä kuumia kesiä ja leutoja talvia on ollut mm. 1912 tienoilla ja taas 30-luvulla.

    Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.

    Ihmiset omat aina tykänneet kuunnella maailmanlopun ennustajia, nykyisin ne ennustajat vain ovat pukeutuvat tieteen kaapuun.

    Viimeisin pieleen mennyt tieteen ennuste oli että happosateet tappavat suomen havumetsät vuoteen 1995 mennessä. Lisäksi vielä ettei rikkipäästöjen vähentämisellä ole mitään merkitystä metsäkuolemaan, mutta se voi metsien palautumiseen vaikuttaa hiukan. Jälkeenpäin on todettu ettei ennen vuotta 1995 ole ollut edes mitään taantumaa Suomen havupuiden kasvussa.

    Tämä höppä ei ollut vain yhden miehen show, vaikka se pieleen menon jälkeen on siksi yritetty kääntää. Kohulla oli ehkä hiukan myönteistä vaikutusta Kuolan niemimaan kaivosteollisuuden rikkipäästöjen alasajossa, joka sinänsä oli hyvä asia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Tolopainen

    Suomessa ilmasto lämpenee huomattavasti enemmän kuin maapallolla keskimäärin. Jos keskilämpötila nousee kaksi astetta, täällä se nousee neljä. Silloin puhutaan tilanteesta 100v päästä.

    Scientist

    Noussut jo noin 2 astetta,jos verrataan 1800 lukuun. Tällöin tosin loppui ns pieni jääkausi. Suomen maaperästä löytyy jäljet 6-7 jääkaudesta. Joskus ollut lämpimämpääkin, muttei ihmisen vaikutuksesta.

    R.Ranta

    No hyvä, sainpas Tanelin provosoitua aktiiviseksi ja sehän on palstan kannalta hieno asia – kantava voima kun on ollut.

    Olisko Taneli lukenut Tekniikan maailmaa auringon aktiivisuusmuutoksista, jotka toistuvat 11-vuoden välein ja isossa kuvassa vaihtelut voimistuvat ja heikkenevät. Asialla on joku merkitys myös ilmastoon maan pinnalla.

    Energiaa tulee tälle pallolle ja sitä heijastuu takaisin avaruuteen. Kaasukehällä on iso merkitys heijastukseen ja lämpötilaan planeetan pinnalla.  Merkurius on huomattavasti lähempänä aurinkoa kuin Venus. Kaasukehästä johtuen Venuksen pintalämpötila on kuitenkin selvästi korkeampi kuin Merkuriksen.

    Mutu, että takaisinheijastuksen määrä on hankalampi  selvittää kuin tulevan energian määrä, mikä tekee hommasta haasteellisen. Jos takaisin ei heijastuisi mitään, alkaisi perskarvoja kuumottaa ennemmin tai myöhemmin kuin Venuksella.  Aika pahan näköisiä kuvia tuli juuri Grönlannista. Jos sen jäätiköt sulavat, Helsinkikin saadaan siirtää toiseen paikkaan. Tämä siis mutua.

    Tolopainen

    Grönlannissa jäätä voi sulaa noin  puolen vuoden ajan. Mutta puolivuotta muodostuu uutta jäätä, jos sulamisvauhti jatkuu nykyisellä tasolla, se nostaa merenpintaa tuhannessa vuodessa metrillä. Suomen rannikolla maa nousee metrin sadassa vuodessa, ongelmana on ollut, että väyliä pitää jatkuvasti ruopata ja vanhat entiset  satamat ovat nykyisin kaukana rannikosta. Mutta myös haihtuminen lisääntyy kun lämpötila nousee, jotta vaikutus voi olla plusmiinus nolla merien pintaan. Saharaan voidaan myös tehdä allas ylimääräiselle merivedelle.

    AMMATTIMIES

    ON ILMASTOINTIN MUUTOS ON,MENTYT PARENPAAN SUNTAAN KUIN.NYKYJÄN ON ENENPÄN TYÖN MAITA KUIN.TALVIT ON LEUTONPIJA E1,OLE LUMI HAITANAN E1KÄN PAKANEN SEKÄN.TUULIN KAATON HOMAA ON,OLTUT VUOSIN VUOTELTAN ENEMPÄN.SEKÄN PIHAN PUUT KAATETAAN,KIIRELÄN TALON LÄHELTÄN POIS.

    Planter

    ”Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.”

    Ilmatieteenlaitoksen informaatio:

    https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/ilmio/-/artikkeli/1bcf35ea-9104-47c8-bb37-498e88393997/auringon-sateilyn-vaikutus-ilmastonmuutokseen-on-vahainen.html

    Planter

    ilmasto

    A.Jalkanen

    Asiantuntijat listaavat kolme ehdotusta, joista globaali yhteisö voisi aloittaa. Ensinnäkin hiilidioksidipäästöille pitäisi asettaa korkea hinta, jotta päästöt vähenisivät. Toiseksi on lopetettava fossiilisten polttoaineiden käyttö kokonaan. Kolmanneksi asiantuntijat ehdottavat hiilinielujen ja luonnon monimuotoisuuden suojelemista. (Toim huom: lukuisat kirjoitusvirheet korjattu.)

    Suomen kannalta tämä kai tarkoittaisi vaikka sitä, että vuotuisen hakkuilta säästyneen hiilinielun voisi myydä joka vuosi markkinoilla.

    http://yle.fi/uutiset/3-12039175

    Puuki

    Miten ja mihin suuntaan vaikuttaisi ilmaston muutokseen omalta osaltaan se, että EU:ssa vähennettäisiin metsäteollisuutta ja metsän hakkuita ?  Hiilinieluhan lissääntyisi alkuun jonkin aikaa ja sitten tilanne muuttuisi toiseen suuntaan, kun puun kasvu vähenisi ja riukupuuston lahoaminen lisääntyisi.

    Lisää plantaaseja etelän maihin ja teräksen ja sementin tuotantoa lisää. Kun esim. bioöljyn raaka-aineeksi ei hyväksyttäisi kotoperäisiä raaka-aineita , niin niitä tuotettaisiin sitten muualla , kuten on jo paljon tehtykin mm. sademetsiä hakkaamalla ja palmuöljyplantaaseja perustamalla.

    Suomessa ainoa hyvä hiilensidonta mahdollisuus on metsissä vaikka suurin osa eli n. 75 % päästöistä tulee liikenteestä, lämmityksestä yms:sta.   Siksi kun ei haluta vähentää muualta omia päästöjä  tarpeeksi,niin keskitytään metsiin ja niihin usein vääristä lähtökohdista ja väärin ymmärrysten tuttama tiedon varassa.   Sama tilanne on nähtävästi laajemmin koko EU:n laajuisesti.   Metsäiset pienet maat käy hyvin sijaiskärsijöiksi suurten teollisuusmaiden mielestä ellei pistetä vastaan, niin että jokainen maa vastaa omista päästövähennyksistään.

    Per Ä Reikäs

    Jäähyväiset polttoaineilla joilla maailma rakennettiin. Tervetuloa takaisin kirveet, vesuri, pokasaha ja lapiotkin, niin sitten pelastamme maailmaa hevosilla kulkien 🙂

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 1,271)