Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 1,270)
  • Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

    Merkitty: 

    R. Ranta:
    ”Kuinka Taneli on, onko käsityksesi yhtään muuttunut ilmastonmuutoksesta?”

    Vastaukseni:

    Ilmasto on aina ollut muutoksessa, se muuttuu tälläkin hetkellä ja se tulee aina muuttumaan.

    Eli mitään ylimaallista ja erikoista ei ole tässä hetkessä. Näitä kuumia kesiä ja leutoja talvia on ollut mm. 1912 tienoilla ja taas 30-luvulla.

    Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.

    Ihmiset omat aina tykänneet kuunnella maailmanlopun ennustajia, nykyisin ne ennustajat vain ovat pukeutuvat tieteen kaapuun.

    Viimeisin pieleen mennyt tieteen ennuste oli että happosateet tappavat suomen havumetsät vuoteen 1995 mennessä. Lisäksi vielä ettei rikkipäästöjen vähentämisellä ole mitään merkitystä metsäkuolemaan, mutta se voi metsien palautumiseen vaikuttaa hiukan. Jälkeenpäin on todettu ettei ennen vuotta 1995 ole ollut edes mitään taantumaa Suomen havupuiden kasvussa.

    Tämä höppä ei ollut vain yhden miehen show, vaikka se pieleen menon jälkeen on siksi yritetty kääntää. Kohulla oli ehkä hiukan myönteistä vaikutusta Kuolan niemimaan kaivosteollisuuden rikkipäästöjen alasajossa, joka sinänsä oli hyvä asia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Kurki

    Leenalle, että Pohjoinen jääpeite 1980…2010 keskiarvosta 15,5 milj.km2 jäi vain vaivaiset 0,5 milj.km2.

    Korpituvan Taneli

    Kaapo123, syytettiinkö silloinkin luontokadosta metsähakkuista yms ihmisen tekemää?

    Saattoi tietenkin johtua siitä että ihmiset rupesivat tekemään puusta majoja ja se järkytti tasapainon. Olisi vain pitänyt pysyä luonnon muodostamissa luolissa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    kaapo123

    Ei kun luontokato kuuluu sukupuuttoon,luonto itse myös tuhoaa lajeja ja luontoa ja metsiä, laatat liikkuu jatkuvasti hitaasti.Aikaisemmissa sukupuutoissa oli luonto ite häärimässä

    A.Jalkanen

    Luonnonsuojeluliitto kanteli Taalaksen lausunnoista hänen työnantajalleen. Kaikenlaista sitä.

    Scientist

    Alkaa muistuttaa vanhaa Neuvostoliittoa tai tiukkaa uskontoa nämä kantelut Taalaksesta WMO:lle. Raukkamaista yritteliäisyyttä ja alla vielä entisen kansanedustajan nimi.

    A.Jalkanen

    Jatkoa metsien hiilinieluketjusta.

    Maapallolla on siis olemassa tunnettuja hiilivirtoja ja osittain tuntemattomia, ehkä vielä löytämättömiäkin. Kaikki nämä ovat vaikeita ennustettavia.

    Osittain tuntemattomien suuruusluokka on vielä epäselvä: emme tiedä kuinka suuria yllätyksiä merien pohjasta ja Siperian ikiroudasta vielä paljastuu. Voi olla että nuo nyt osin tuntemattomat osiot ovat niin suuret, että vaikka lopettaisimme nyt kaiken fossiilienergian käytön, prosessi jatkaisi silti vääjäämätöntä kulkuaan.

    Ei tutkijat nyt sillä tavalla ”säikähdä”, kaikissa malleissa on mukana ”tuntematonta” eli jäännösvaihtelua mitä ei osata selittää joten se ei ole uusi asia. Poliitikot ja kansalaiset voivat kyllä mennä jäännösvaihtelun taakse piiloon jos pitää tehdä epämiellyttäviä päätöksiä.

    A.Jalkanen

    Timppa kirjoittaa (toisaalla), että kehittyvien maiden elintason nousu aiheuttaa ilmastokriisin. Senhän on aiheuttanut meidän eli kehittyneiden maiden elintason nousu. Emme voi sanoa niille muille että ette te voi saavuttaa samaa elintasoa kuin me. Jos sanotaan näin, he pyrkivät tänne siirtolaisiksi. Sitäkään emme halua, kun kaikille ei ole täällä töitä.

    Hyvä ratkaisu olisi hillitä kulutuksen kasvua kaikkialla ja irrottaa talouskasvu mahdollisimman pitkälle päästöistä. Väestönkasvun ja elintason kasvun kytkös tukahduttaa kyllä väestönkasvun, se kehitys on jo käynnissä. Nopea talouskasvu pitää siis sallia kehittyvissä maissa. Meillä kehittyneissä maissa pitänee tyytyä alhaisempaan kasvuun.

    Meillä alkaa ongelmana olla väestön vanheneminen eli liian hidas uusiutuminen. Tähän pitäisi olla jokin muu ratkaisu kuin väestön kasvun kiihdyttäminen uudelleen. Veroja voidaan kerätä kyllä muustakin kuin palkkakertymästä, mutta tarvitaan myös käsiä kun kaikkea työtä ei osata automatisoida.

    Juha Virtanen

    Näin on, ettei kaikia virtoja tunneta.  Mutta suurusluokka on selvillä.  Ilmaan purkautuvan luonnollisen hiilivirran koko on samaa luokkaa kuin siitä postuvan hiilen virta koskapa hiilidioksidipitoisuus on pysynyt miljoona vuotta alle 300 ppm.  Ja mitä sillä on oikeastaan väliä, koska  ne virrat ovat luonnonvoimia, joihin meidän on vain sopeutuminen.

    Sen sijaan tuo 10 gigatonnin lisähiili  muuttaa maapallon termostaatin asetusarvoa uuteen asentoon, joka asettunee jonnekin 3-5 asteen välille.  Ei tuohon hiilinielut juuri vaikuta, sillä maa-meri-ilmakehä-systeemi on avoin järjestelmä, jossa hiili jakautuu näiden kesken luonnonlakien mukaan. Vain tuolla 10 gigatonnin häiriöimpulssin pienentämisellä (tai kasvun hidastamisella) on merkitystä

    A.Jalkanen

    Samaa mieltä. Petteri Taalaksen linjoilla: fossiiliset pois käytöstä mahdollisimman nopeasti. Tässä kohtaa Putin teki Euroopalle palveluksen kun pakotti nopeuttamaan sopeutusta. Tosin saksalaiset lipsuivat rintamasta ydinvoimakammossaan.

    Timppa

    Emme voi sanoa niille muille että ette te voi saavuttaa samaa elintasoa kuin me. 

    Emme tietenkään voi sanoa, mutta toimia niin.  Siis ensiksi suuret hiilitullit.  Siis kaikkea valmistamiseen käytettyä hiiltä rokotetaan rajusti.  Pärjäämme paljon vähemmällä tuontitavaralla.  Jos tulee viennillemme hankaluuksia, niin ne on kestettävä ja laskettava elintasoa.

    Lomamatkailuun suuret hiilimaksut.  Matkaillaan kotimassa

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 1,270)