Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

  • Tämä aihe sisältää 1,270 vastausta, 69 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 20 tuntia sitten Apli toimesta.
Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 1,270)
  • Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

    Merkitty: 

    R. Ranta:
    ”Kuinka Taneli on, onko käsityksesi yhtään muuttunut ilmastonmuutoksesta?”

    Vastaukseni:

    Ilmasto on aina ollut muutoksessa, se muuttuu tälläkin hetkellä ja se tulee aina muuttumaan.

    Eli mitään ylimaallista ja erikoista ei ole tässä hetkessä. Näitä kuumia kesiä ja leutoja talvia on ollut mm. 1912 tienoilla ja taas 30-luvulla.

    Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.

    Ihmiset omat aina tykänneet kuunnella maailmanlopun ennustajia, nykyisin ne ennustajat vain ovat pukeutuvat tieteen kaapuun.

    Viimeisin pieleen mennyt tieteen ennuste oli että happosateet tappavat suomen havumetsät vuoteen 1995 mennessä. Lisäksi vielä ettei rikkipäästöjen vähentämisellä ole mitään merkitystä metsäkuolemaan, mutta se voi metsien palautumiseen vaikuttaa hiukan. Jälkeenpäin on todettu ettei ennen vuotta 1995 ole ollut edes mitään taantumaa Suomen havupuiden kasvussa.

    Tämä höppä ei ollut vain yhden miehen show, vaikka se pieleen menon jälkeen on siksi yritetty kääntää. Kohulla oli ehkä hiukan myönteistä vaikutusta Kuolan niemimaan kaivosteollisuuden rikkipäästöjen alasajossa, joka sinänsä oli hyvä asia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • A.Jalkanen

    Pitkän ajan ilmasto on vaihdellut todella paljon ja myös hiilidioksidista riippumattomasti. Esimerkiksi auringon aktiivisuus on vaihdellut, samoin maapallon kallistuskulma ja kiertorata auringon ympäri sekä lisäksi tulivuoriaktiivisuus.

    http://ilmasto.org/ilmastonmuutos/usein-kysytyt-kysymykset/usein-esitettyja-ilmastoskeptikoiden-vaitteita.html

    Timppa

    Kivihiilikaudella ilmasto oli lämmin ja kostea.  Lahottajasieniä ei vielä ollut.  Siksi kuolleet kasvit kasautuivat  kivihiiliesiintymiksi.  Sen ajan suuretkin kasvit olivat periaatteessa ruohovarttisia. Eivät siis tarvinneet symbioosissa eläviä sieniä kasvaakseen.

    Nuo jättiläiskortteet, saniaiset ym poistivat ilmakehästä hiiltä.  Taisi mennä vähän överiksi eli niiden olot heikkenivät, kun ilmasto viileni.  Sitten  ”joku” päätti muuttaa systeemiä.  ”Keksi” sienten kanssa symbioosissa elävät puut ja lahottajasienet.   Alkoi hiilen kierto.  Puut imivät sitä taivaalta ja sienet pilkkoivat puun sokerit ja selluloosan taas vedeksi ja hiilidioksidiksi taivaalle.

    reservuaari-indeksi

    Hyvä että saitte sen ilmastonmuutoksen peruttua. Loppuu vihdoin tuo turhanaikainen jappastelu ja kohkaaminen joka tuutissa.

    Jone

    A.Jalkanen

    Lisää aiheesta ei niin tiiviisti mutta paremmin ajantasaisesti.

    http://www.ilmasto-opas.fi/etusivu

    ihmettelijä

    Suomea uhkaa 7-8 miljardin euron lasku, jos maaperän ja metsien hiilinieluja ei saada vahvistettua. Suomen ilmastopaneelin mukaan tilanne vaatii vielä tänä syksynä laadittavaa nettonielun pelastusohjelmaa, jossa määritellään nopeat toimet maaperän ja metsien nettonielun vahvistamiseksi. Toimia tarvitaan niin metsissä kuin pelloillakin.

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomelle-uhkaa-tulla-yli-7-miljardin-euron-lasku-metsien-ja-maaperan-hiilinieluja-vahvistettava-vaatii-ilmastopaneeli/8493064#gs.9wz630

    A.Jalkanen

    Ei tuommoista summaa kannata maksaa. Se on samaa luokkaa kuin Fortumin tappiot. Mieluummin voisi maksaa metsänomistajille siitä että eivät hakkaa ihan niin paljon muutamana vuonna eli hiilensidontakorvausta. Sitten tulee kyllä ongelmia puuenergian saannissa.

    suorittava porras

    Teet niin tai näin ,laskun maksaa suomalainen. Hyvän pommin ovat pahantahtoiset tahot taas Suomelle virittäneet ja käärineet sen vihreään pakettiin.

    Lääkkeeksi vaivaan tuotantoa ja teollisuutta on kehitettävä voimakkaasti ,jotta selvitään sakoista . Ne lankeavat joka tapausessa maksuun ,vaikka emme tekisi mitään. Tyhjätaskuna siinä leikissä on vain huonoja vaihtoehtoja .

    Per Ä Reikäs

    Juu kyllä veronmaksajat vahingot korvaa ja varsinkin valtion yhtiöiden.

    Venäjä, Saksa, USA Talvivaara….

    Apli

    Tullee aiheuttamaan tuo ilmastopaneelin juttu paineita vähentää metsähallituksen hakkuita, uusia suojelua-alueita lisää.. Viime viikolla tapasin tutun ostomiehen joka kertoi että seuraavat kuukaudet hakkaavat todella paljon yhtiön omia metsiä, eilen kävin katsomassa ja meno alkaa olla samaa kun metsähallituksella aina täälläpäin, isoja aukkoja ja suht nuorena nurin heti kun saa yhden tai kahden tukin..

    Puuki

    Miten se juuri Suomessa on kohta niin pula hiilensidonnasta, että pitää ehkä ostaa päästöoikeuksia muilta EU-mailta  vaikka täällä on paljon metsiä sitomassa hiiltä puuhun ja maaperään  ?   Onko syynä se nykytilanteeseen sopimaton liian kunnianhimoinen päästöneutraaliustavoite syynä, kun muilla ei näytä olevan yhtä kiire ?

    Lannoitus ja metsittäminen parantaa hiilitasetta ja turvepeltojen päästöjä voidaan vähentää mm. lisäämällä niillä nurmen ja muiden monivuotisten kasvien viljelyä.   Turvemaiden tuhkalannoituksia pitäisi suosia ja rahoittaa niitä päästöoikeusmaksuilla tai päästöjen kompensaatiomaksuilla.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 1,270)