Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Esillä 10 vastausta, 1,281 - 1,290 (kaikkiaan 1,412)
  • Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

    Merkitty: 

    R. Ranta:
    ”Kuinka Taneli on, onko käsityksesi yhtään muuttunut ilmastonmuutoksesta?”

    Vastaukseni:

    Ilmasto on aina ollut muutoksessa, se muuttuu tälläkin hetkellä ja se tulee aina muuttumaan.

    Eli mitään ylimaallista ja erikoista ei ole tässä hetkessä. Näitä kuumia kesiä ja leutoja talvia on ollut mm. 1912 tienoilla ja taas 30-luvulla.

    Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.

    Ihmiset omat aina tykänneet kuunnella maailmanlopun ennustajia, nykyisin ne ennustajat vain ovat pukeutuvat tieteen kaapuun.

    Viimeisin pieleen mennyt tieteen ennuste oli että happosateet tappavat suomen havumetsät vuoteen 1995 mennessä. Lisäksi vielä ettei rikkipäästöjen vähentämisellä ole mitään merkitystä metsäkuolemaan, mutta se voi metsien palautumiseen vaikuttaa hiukan. Jälkeenpäin on todettu ettei ennen vuotta 1995 ole ollut edes mitään taantumaa Suomen havupuiden kasvussa.

    Tämä höppä ei ollut vain yhden miehen show, vaikka se pieleen menon jälkeen on siksi yritetty kääntää. Kohulla oli ehkä hiukan myönteistä vaikutusta Kuolan niemimaan kaivosteollisuuden rikkipäästöjen alasajossa, joka sinänsä oli hyvä asia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • puutuomas puutuomas

    Risuparrallakin voi olla muutaman vuoden päästä tähdellisempääkin mietittävää, kuten mitenhän tästäkin päivästä hengissä selviäisi. Onneksi ne esim. päiväkotilasten hiilijalan jälki uutisoinnit on huomattavasti jo tosiaan vähentynyt. Näköjään tarvitaan aina tasaisin väliajoin  sotaa tai muuta suunnatonta kärsimystä että ihmisillä pysyy todellisuuden taju edes jossain määrin tallella. Valitettavasti.

    Visakallo Visakallo

    risuparta: ”visu: onko ilmstonmuutos peruttu?”

    Kuka sellaista on väittänyt? Miten voisi perua sellaista, joka on jatkuvassa ja pysyvässä muutoksessa? Eihän ihmisten eikä puidenkaan muutosta (vanhenemista) voi pysäyttää.

    Tässäkin asiassa voisi olla aivan järkevää kuunnella edes joskus hieman enemmän mökin mummoa kuin Kotiahoa!

    Perko

    Ilmaston muutos on ennenkin uhannut.   Vaikuttaa ettei rekikelit ole heti katoamassa  ja osa  tulokas tuholaisistakin  hyytyy näissä keleissä näreenalla.

    https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=2ahUKEwi5-NTUmN-KAxVHFhAIHWMUMxgQh-wKegQIaxAC&url=https%3A%2F%2Fjitkonen.fi%2F%3Fp%3D727&usg=AOvVaw1Y0kD7sdQJdhU4laklfD5N&opi=89978449

     

     

    MJO

    Pitäisikö tarkastella ilmastoa maailmanlaajuisesti 30-luvulla, eikä pelkästään Suomen paikallista säätä?

    mehtäukko

    Nämä kotiahothan tähän sortuvat jatkuvasti. Se kun ymmärrys ei riitä yhdistämään vaikkapa Amatzonin ja Kiinan vaikutusta maailmanlaajuuteen. Suomen 0,02 % kumoaa kaiken!

    Petkeles Petkeles

    Tärkehintä lienöö notta ei uso asiantuntijoota ensinnäkähän!!!

    Visakallo Visakallo

    Kuten Petkeleskin on ehkä huomannut, niitä asiantuntijoitakin on monen tasoisia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    1930-luku on poikkeama joten siihen vertaaminen vie hieman hakoteille. Säähavaintoverkosto ei ollut silloin nykyisen laatuinen, joten kokonaiskuva lämpökauden laajuudesta ja syistä tuolloin maapallolla voi olla epätarkka. Jos tuudittaudutaan nyt siihen, ettei tarvitse tehdä mitään, koska joskus ennenkin on ollut lämmintä, ollaan kuin sammakko keittokattilassa: ei osata hypätä ajoissa.

    Ilmastonmuutos on paljon muutakin kuin keski- ja äärilämpötilat. Hankalat sääolot kuten helteet, tulvat ja myrskyt yleistyvät. Maanviljely käy sitä hankalammaksi mitä lähempänä päiväntasaajaa ollaan. Australian kaakonkulmalla on nyt taas metsäpalokausi. Pahimpana vuotena paloi melkein neljännes Australian metsistä.

    Esimerkiksi Hesarissa yksi keskustelija muistutti että Espanjassa yksi tulva maksoi 20 miljardia. Vakuutusyhtiöillä ei riitä rahkeet tällaisten korvaamiseen. Vahingot jäävät yksityisten maksettaviksi ellei valtio pysty tulemaan apuun.

    Nostokoukku

    Katsoiko joku dokumentin Andeille lokakuussa 1972 pudonneesta lentokoneesta? Osa matkustajista säilyi hengissä. Taistelivat lumen ja jään keskellä pakkasta ja lumivyöryjä vastaan. Lokakuun puoliväli on Andeilla loppukevättä, ollaan kesän kynnyksellä. Dokumentissa vaelsivat turmapaikalle. Eipä ollut enää lunta eikä jäätiköitä, pelkkää kalliota ja kivikkoa. Eikä kuulemma enää tulekkaan. Tumma kalliokko ja kivikko imee ja varastoi itseensä lämpöä, mikä estää jäätiköiden syntymisen. Satunnaista vaihtelua vai ilmaston muuttumista, päätelköön itse kukin.

    Gla Gla

     ”Jos tuudittaudutaan nyt siihen, ettei tarvitse tehdä mitään, koska joskus ennenkin on ollut lämmintä, ollaan kuin sammakko keittokattilassa: ei osata hypätä ajoissa.”

    Tämän kun noille saisi taottua päähän.

    Mahtaa 30-luvun säätilat olla johtuneet samasta syystä kuin 100 vuotta myöhemmin.

     

Esillä 10 vastausta, 1,281 - 1,290 (kaikkiaan 1,412)