Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Esillä 10 vastausta, 1,181 - 1,190 (kaikkiaan 1,412)
  • Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

    Merkitty: 

    R. Ranta:
    ”Kuinka Taneli on, onko käsityksesi yhtään muuttunut ilmastonmuutoksesta?”

    Vastaukseni:

    Ilmasto on aina ollut muutoksessa, se muuttuu tälläkin hetkellä ja se tulee aina muuttumaan.

    Eli mitään ylimaallista ja erikoista ei ole tässä hetkessä. Näitä kuumia kesiä ja leutoja talvia on ollut mm. 1912 tienoilla ja taas 30-luvulla.

    Katsotaan nyt mihinpäin se auringon aktiivisuus kääntyy, voi olla taas pian hyvinkin kylmää.

    Ihmiset omat aina tykänneet kuunnella maailmanlopun ennustajia, nykyisin ne ennustajat vain ovat pukeutuvat tieteen kaapuun.

    Viimeisin pieleen mennyt tieteen ennuste oli että happosateet tappavat suomen havumetsät vuoteen 1995 mennessä. Lisäksi vielä ettei rikkipäästöjen vähentämisellä ole mitään merkitystä metsäkuolemaan, mutta se voi metsien palautumiseen vaikuttaa hiukan. Jälkeenpäin on todettu ettei ennen vuotta 1995 ole ollut edes mitään taantumaa Suomen havupuiden kasvussa.

    Tämä höppä ei ollut vain yhden miehen show, vaikka se pieleen menon jälkeen on siksi yritetty kääntää. Kohulla oli ehkä hiukan myönteistä vaikutusta Kuolan niemimaan kaivosteollisuuden rikkipäästöjen alasajossa, joka sinänsä oli hyvä asia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jaa, en ole kemisti, mutta ihan äkkiseltään en näe yhteyttä miksi lämpimään mereen mahtuisi enemmän hiilidioksidia. Pitäisi kysyä varmaan Googlelta tai tekoälyltä.

    Sitä on kyllä ennustettu että meret saturoituvat hiilidioksidin suhteen ja ehkä myös lämmön suhteen. Sitten ollaan kenties entistä nopeamman ilmakehän lämpenemisen äärellä. Aika käy vähiin fossiilipäästöjen suhteen, mutta nekin voivat tasaantua melko nopeasti, jos suuret päästelijät (Kiina, USA, Intia) saavat vihreän siirtymän vauhtiin. Teknistä ja taloudellista estettä ei enää ole.

    Kurki Kurki

    Parempi tietämys merten olosuhteista on olennainen osa ilmaston uutoksen vastustamista, sanoi The Guardianin haastattelema Penn State -yliopiston tutkija <strong class=”aw-ak79eh fyQnLO yle__article__strong”>Michael Mann.

    Ylösalaisin olevasta Korttajärven ilmastohistoriasta IPCC:lle kehitelleen lätkämailan isä Michael Mann sanoo.

    Husq165R

    Parempi tietämys tuli jo klo 11.42. kaikkien alojen erikoisasiantuntijalta. Siihen saatiin jo myötäilevä kannustuksen tai vahvistuksen tyyppinen. Ei ongelmaa.

    Visakallo Visakallo

    Husq165R omaa varmasti tässäkin asiassa sen kaikkein parhaimman tietämyksen, mutta luontainen häveliäisyytensä estää kertomasta siitä meille.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/miten-valtameri-maapallon-suurin-hiilinielu-tarkalleen-sitoo-ja-varastoi-hiilta/

    Linkissä on keskustelua merten hiilinielusta. Periaatteessa kai on niin että mitä lämpimämpi meri, sitä vähemmän siihen voi liueta hiilidioksidia suoraan ilmasta. Toisaalta lämpimämmässä meressä voi olla enemmän tai tehokkaampaa planktontoimintaa joka siirtää hiiltä merenpohjan sedimentteihin kun plankton kuolee. Merihiilinielu on ilmeisesti vielä huonosti tunnettu, joten nettovaikutuksen suuruusluokkaa on vaikea arvioida.

    Husq165R

    (edit: Antaa olla, en lähde ruokkimaan trolleja.)

    Rukopiikki

    Merta on niin iso osa maapallon alasta että jos niidenkään hiilihommat ei ole tiedossa niin eikös se ole sama jo lopultakin unohtaa koko hiilivouhotus. Ihminen ei pysty maapallon ilmastoon vaikuttaa. Luonto korjaa ja tekee aina tarvittavat vastatoimet. Suomessa pitäisi järjestää kansanäänestys halutaanko me olla tässä hiilihommassa mukana ollenkaan.

    Kurki Kurki

    Se nyt on faktaa, että kylmempi merivesi sitoo enemmän hiilidioksidia kuin lämmin.  Jääkauden jälkeisinä lämpökausina CO2-määrä on noussut aina kun ilmasto on lämmennyt eli meristä se on ilmaan tullut.

    Tuota merien CO2:n lisäyksestä johtuvaa happamoitumista merissä en osaa kommentoida.

    Ilmakehässä tällä hetkellä olevasta hiilidioksidista vain 4% on ihmisen tuottamaa.

    Linkki: https://anttilehtniemi.nettisivu.org/ilmastonmuutoksesta-laajemmin/

    Visakallo Visakallo

    Artikkeli jätti hieman epäselväksi, mikä lopulta käynnistää ilmaston kylmenemisen?

    Kurki Kurki

    Tuota merien CO2:n lisäyksestä johtuvaa happamoitumista merissä en osaa kommentoida.

    Wikin mukaan mitättömästä happamoitumiesta näyttää olevan kysymys ja varmasti on näitä luonnollisia kemiallisia reaktioita aina tapahtunut merten pintavesissä tähän malliin, kun maapallon lämpötila on noussut menneisyydessä. Miksi niitä pitää nyt korostaa? Tai ymmärrettäväähän se on, kun IPCCn mukaan mitään aiempia lämpökausia ei ole ollutkaan. On vain tämä nykyinen.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Merien_happamoituminen

Esillä 10 vastausta, 1,181 - 1,190 (kaikkiaan 1,412)