Keskustelut Metsänhoito Ideoidaan uutta tukijärjestelmää

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)
  • Ideoidaan uutta tukijärjestelmää

    Merkitty: 

    Mitä jos haudattaisiin perinteiset metsätalouden tukimekanismit ja tehtäisiin jotain aivan uudenlaista. Matala byrokratia, hyvään metsätalouteen (ml. luonnonhoito) ja hiilensidontaan kannustava.

    Ehdotus:

    Samalla tavoin kuin maataloudessa maksetaan pellon pitämisestä ruuan tuotannossa (suoraviivainen pelkistys) metsätaloudessa maksetaan metsämaan pitämisestä puuntuotannossa.

    Kun metsä tuottaa se sitoo hiiltä. Maksetaan siitä, että puuvaranto kasvaa. Tällöin metsä sitoo hiiltä ja jokainen voi omassa uskossaan (jk tai jaksollinen) yrittää parastaan.

    Metsäkeskus inventoi säännöllisin väliajoin metsät. Jos metsän puuvarat kasvaneet maksetaan lisääntyneestä puusta. Kun alueella tehdään iso hakkuu, puuston määrä ei ehkä kasva ja tuet jää saamatta, mutta ansiot tulevat hakkuutuloista. Varovaisilla hakkuilla (ei isoja aukkoja) puumäärä voi kuitenkin kasvaa ja luonto kiittää? Tuettoman kauden jälkeen hyvällä hoidolla metsä taas kasvaa ja tukea tiedossa.

    Ei turhaa hakemista ja valvontabyrokratiaa!

  • A.Jalkanen

    Jos tuohon tulee varat päästökauppamarkkinoilta niin voisi toimiakin.

    Petkeles

    Heh, tuossa mallissa olisi vaikea estää tuen saantia vaikka jättäisi metsän kokonaan hoitamatta.

    Puuhastelija

    Kuviteltu tilanne: 100ha metsää, puustopääoma 10000m3, kasvu 500m3/vuosi. Paljonko tulis euroja?

    Ola_Pallonivel

    Metsä kasvaa, kun sitä hakataan. Tiputetaan myynnin verotusta, niin se on siinä. Ei lisää byrokratiaa eikä tarvitse valvontaa. Kannustaa myymään puuta, kun tiputus tehdään yläpäähän. Risujen myynnillä nykyinen vero, kun eihän risuista paljoa veroja maksetakaan.

    Metsuri motokuski

    Uskon että jos ilmastorahoja aletaan maksamaan metsäkasvatuksesta. Otetaan varat nykyisistä tuista kohdentamalla niitä toisaalle.

    Puuhastelija

    Jos tämmönen tukimekanismi tulee niin mahtaisikohan nyt hyvä olla kaikki metsät taimikkoina niin tulevaisuudessa kasvu M3/vuosi olisi suurta?

    Visakallo

    – Eli taitaa tosiaan olla aavistushakkuiden aika!

    jees h-valta

    Juuri nyt!

    Puuki

    Nyt on suunnitteilla, että mo itse kustantaa ympäristötapahtumien muutoksen laskennan  yli 13 ha:n tiloilta.  Ei ole  ihan ilmaista inventoida kasvuja, jos aiotaan tehdä se suht. tarkasti.  Metsäänpistefin tiedot olisi ihan hyviä, jos olisivat tarkempia; nykyisellä tarkkuudella kasvut on varsinkin sekametsissä vain sinne päin, varsinkin siksi kun metsän iän määritys ei tahdo sattua kohdilleen arviopohjalta.

    Turvemaiden  tuhkalannoituksia voi tehdä kompensaatiokauppafirmojen kanssa yhteistyössä.  Ensin mo kustantaa lannoitukset ja sitten, kun ko kohteen kasvulisä on saatu myytyä,niin alkaa mo:lle tippua korvauksia erissä.  N. puolet suht. vaatimattomaksi oletetusta laskennallisesta hiilinielun  lisäarvosta saa mo.  Jos kasvu lisääntyy ennakoitua enemmän, voi saada jotain lisäkorvausta .

    Mutta oikeasti tuo porkkanamalli toimisi hiilinielun lisäämisessä palkitsemalla kasvun lisäämisestä.  Ei suojelun lisääminen mitään auta siinä. Voi heikentää koko hommaa.   Samoin kun uhkailut suojelun lisäämisestä ; nehän vaikuttaa päinvastaiseen suuntaan , kun joutuu tekemään hakkuita ehkä ennen aikojaan jotta ei jää metsän puut EU:n päästöjen kompensoijiksi ilmaiseksi.

    Lahopuun lisääminenkin on jo hoidossa ; lisää tule jatkuvasti mm. eurokannoista ja säästöpuista.  Eikä vähiten nyt pohjoisen tuulivahinkopuista joita ei voi keräta talteet natura-alueelta, 0,5 milj. mottia märkänee ja lahoaa sinne, jos eivät sitten kuivana aikana humahda tuleen koko rytö.

     

    Metsäkupsa

    Vuosi on hakkuita kiilattu, parastakin aikaan kone hakkaa maillani. Ajatus on sellainen, että kun jäykät puut on pelastettu vihersosialisoinnilta, voi alkaa sitten kasvatella hiilinieluja. Kasvuhan alkaa nousta, kun taimikot varttuvat, jolloin mahdollisesti lisääntyvästä kasvusta sitten uusia hiilirahoja voi haaveilla. Metsätalous on murroksessa, joten on aika ennakoida tulevia kahleita, joista lasku lankeaa meidän niskaamme.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)