Keskustelut Tekniikka Hyvä teräketju moottorisahaan

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 157)
  • Hyvä teräketju moottorisahaan

    Merkitty: 

    Teräketjujen hinta ja laatu eivät aina kulje täysin samaa jalkaa.
    Tosin varmana vihjeenä voisi pitää suuntaa, että kun teräketjuja saa 4 -5 kpl kahdellakympillä, niiden laatu ei kehumista kestä.
    Olen aikojen saatossa sahaillut aika monella ”merkkiketjulla”, joista osa on jo jäänyt historian hämärään.
    On ollut jopa suomalainen Fiskars – teräketju, joka ei kylläkään vakuuttanut millään osa-alueella.
    Oli Sandvik – ketjuja, jotka olivat ”ihan hyviä”, mutta loppu siitäkin tuli.
    Nyt on johonkin kauppaan tullut minulle uusi merkki: Archer, joka on ainakin merkkinä australialainen, mutta en ole vielä kokeillut, vaikka mieli tekisi. Suonenjokinen liike myy sitä alle kympin kpl, joten ainakin se on edullinen.
    Mielestäni yli kahdenkympin hinta teräketjusta on kipurajoilla, vaikka laadussa ei olisikaan sanomista.

  • husku550xp

    Minä selitän tämän nyt lyhyesti ja kokemuksella. Nimittäin lähes tulkoon kaikkia ketjuja on tullut testattua mm. oregon,arcer,topforest ja mitä näitä halpoja nyt on. Yhtäkään en niistä enää sahaani laita. Ainoat ketjut millä kannattaa sahata tulee huskilta ja stilhiltä.

    Tolopainen Tolopainen

    Minä en saa kuitupuusta yhtään enempää rahaa vaikka maksaisin ketjusta satasen. Sahaamisaika ei ole mikään olennainen tekijä hankintahakkuussa. Päivittäinen sahausaika jää alle kolmentunnin puiden ajo ja keräily vievät paljon enemmän aikaa kuin sahaaminen.

    husku550xp

    Et varmaan saakkaan mutta oletkos kuullut että tuommoseilla merkkiketjulla sahaa paljon pitempään mitä nuilla pilipaliketjuilla ja lisäksi ne säilyttää terävyyden pitempään. Elikkäs rahallisesti häviät nuilla halpaketjuilla

    kkiila

    MS 200 ja muissa sahoissa ollut stihlin teräväkärkinen 3/8 1.3mm. Toimii kyllä hyvin, hommasin ensimmäisen kerran 7-8v sitten kun alkoivat tekemään. Sama teroitustarve kuin puolitaltassa, ketju toimii vain tehokkaammin = huomaa nopeudessa. Kiviä jos sahaat niin laita puolitaltta, nopeampi viilata..

    170-ms 250 sahoihin on saatavana ketjusieppo jonka voi ruuvata paikoilleen. Toimii ketjusieppona tarvittaessa.

    Husqvarnan ketjuvalikoima vielä aika kapea kun paria erilaista tekevät ”kai” en ole katsonut. 325 1.3mm kapea ja oregonin vastaavassa pieni ero että ei huomaa käytössä.

    Hinnassa vielä vähän enemmän eroa kun Oregonin ketjua saa noin 20 senttiä vl, jopa valmiiksi tehtynä,  ketjuja ja laippoja on oregonilla harrastajille/satunnaisille sahaajille ja ammattikäyttöön erilaisia.

     

    anttik anttik

    Archer ketju näyttää olevan Australialainen. Muuten näyttävän näköinen, mutta muhahammas on melkolailla hennon oloinen.. saas nähä sitten käytössä.

    kkiila

    Mitä tarkoitat Australialaisella?

    Tolopainen Tolopainen

    Jos alettaisiin tarkastaa käytetyt moottorisahat, suurimmasta osasta tämä alumiinilipare, jota ketjusiepoksi sanotaan on jäänyt matkan varrelle, eikä niitä kukaan sahaansa osta. Suurin osa sahunreista ei edes tiedä että sahassa joskus sellainen on ollut. Pikkutilhissä kinuskin ketju menettelee, mutta isommissa sahoissa ei kestä ja tylsyy nopeasti.

    anttik anttik

    Käsittääkseni sellainen maa on olemassa?

    Jätkä

    Archer on Australialainen tuotemerkki. Se ei silti merkitse, että sillä merkillä varustetut tuotteet olisivat valmistettu pelkästään Australiassa.

    Ketjusieppoja on myös teräsruuvin sisältävän alumiiniputken muodossa. Kuin myös muovisia. Jos talous ei kestä ketjusiepon korjaamista, niin ei se kyllä kestä myöskään bensiinitankkiosan uusimista esim Huskuun, puhumattakaan oikean käden tai sukukalleuksien vaurioitumisesta.

    Jos liike myy käytetyn sahan, jossa kaikki turvavarusteet eivät ole kunnossa, se on myytävä romuna ja korjattavaksi ja siitä pitää olla paperi…

    Pari euroa ketjusiepoon on kyllä tolkuton satsaus. Sen voisi tehä itsekin pienestä rakennuskulmasta ja se kahdella pienellä pultilla kiinni purukopan alareunaan.

    JOS ketjut katkeilevat ja eivät pysy laipalla, kannattaisi mennä metsäkouluun. Siellä pitäisi olla tietoa, taitoa ja asennetta senkin ongelman korjaamiseen.

    Lenkopetäjä

    Ite oon kyllä sitä mieltä että työkalut tulee olla viimesepäälle kunnossa. säädöissä ja ammattitasoa.niillä on ilo työskennellä ja tuotos on miehestä kiinni

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 157)