Keskustelut Tekniikka Hyvä teräketju moottorisahaan

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 157)
  • Hyvä teräketju moottorisahaan

    Merkitty: 

    Teräketjujen hinta ja laatu eivät aina kulje täysin samaa jalkaa.
    Tosin varmana vihjeenä voisi pitää suuntaa, että kun teräketjuja saa 4 -5 kpl kahdellakympillä, niiden laatu ei kehumista kestä.
    Olen aikojen saatossa sahaillut aika monella ”merkkiketjulla”, joista osa on jo jäänyt historian hämärään.
    On ollut jopa suomalainen Fiskars – teräketju, joka ei kylläkään vakuuttanut millään osa-alueella.
    Oli Sandvik – ketjuja, jotka olivat ”ihan hyviä”, mutta loppu siitäkin tuli.
    Nyt on johonkin kauppaan tullut minulle uusi merkki: Archer, joka on ainakin merkkinä australialainen, mutta en ole vielä kokeillut, vaikka mieli tekisi. Suonenjokinen liike myy sitä alle kympin kpl, joten ainakin se on edullinen.
    Mielestäni yli kahdenkympin hinta teräketjusta on kipurajoilla, vaikka laadussa ei olisikaan sanomista.

  • arto

    Ammatisahoissa yleensä *Ketjusieppo* Joka estää ketjun katketessa saharikon.

    Lenkopetäjä

    Huskin x-cut vai mikäseoli on hyvä ketju.viimesin Oregon minkä ostin oli ihan perseestä.7 semmosta hammasta mihin ei Viila pystyny.

    StihljaEchoMies

    Kaikilla ei ole ammattisahaa ja ketjusieppoa. Monista hyvin pelittävistä ”isäntäsahoista” puuttu.

     

    StihljaEchoMies

    Oregon ei ole ainakaan minun mittapuulla millään tavalla laadukas ketju tai laippa. Ainoa laadukas asia minkä olen ostanut Oregon merkkiä on turvahaalari. Sain tosi ammattihaalarin sattumalta.

    Jätkä

    arto:”.Ammatisahoissa yleensä *Ketjusieppo* Joka estää ketjun katketessa saharikon.”

    – Aivan varmasti on kaikissa ammattisahoissa ollut jo neljäkymmentä vuotta ketjusieppo (alkujaan turvakannus).

    En muista nähneeni sahaa, jossa ei olisi ainakin ollut ketjusieppoa, Ne kyllä joillakin sahailijoilla joutuvat kovan rasituksen kohteeksi ja olen joutunut niitä uusittamaan opetuslasten sahoihin.

    Ketjusieppo ”pysäyttää” ketjun sen lähtiessä päältä, ja vielä tärkeämpää on, että se estää katkenneen ketjun pään huitaisemasta bensiinitankkia rikki, ja oikean käden rystysisä vahingoittamaan, vaikkain kahvan alla on levike, jonka nini on rysryssuoja, -juuri ketjun takia.

    On selvää, että joku itara ja kaikki rahansa Pököttiin haaskannut sahailija ei raaski eikä pysty ostamaan rikkoutuneen ketjusiepon tilalle uutta, mutta se kai on hänen murheensa. Vakuutusyhtiö ei kysele siepparin perään, jos rystyset aukeaa.

    Turvalaitteiden kunto ja käyttö ovat myös työnantajien vastuulla, eli annettaessa laite jollekin käyttöön, sen KAIKKI turvalaitteet pitää olla kunnossa.

    Joku iloitsi kiinalaissahan mukana jossain saatavasta kylkiäis-kypärästä, mutta sen laatu on saman tasoista kuin sahankin. Enemmän suojaa metsätyössä Hankkijan lippis, kuin kiinalainen kypärä.

     

    StihljaEchoMies

    Käykö tämä ketjusieppo Stihl MS250e suojaksi? Siis mökkisahaa suojaamaan?

    Jätkä

    Tilhin MS 250: Eikös siinäkin ole ketjusieppo? Nyt ei ole kotona yhtäkään semmoista, mutta otaksun siinä olevan muovisen ketjunsieppaajan  – uutena.              Ketjusieppo on merkki – mallikohtainen varuste.

    Jos sahaustyyli on sellainen, että ketju ei oikein pysy laipan päällä, niin siihen olisi syytä kiinnittää huomiota. Joillakin meidän opetuslapsilla on ollut tuota vaivaa, mutta kun siihen tarmokkaasti kiinnitetään huomiota, se kyllä korjaantuu – olen huomannut. Aloitteleva sahaaja pyrkii olemaan nopeampi kuin saha ja hieman isompia oksia karsiessaan hän vääntää sahanterää oksassa sivuttain, jolloin terä nouse urastaan pois. Tehokas tapa välttää tuo, on käyttää karsittaessa reippaasti kierroksia / kaasua. Karsinnassa ei oksia tarvitse leikata poikki kohtisuoraan rungon mukaan, vaan ”pyyhkäisemällä”, jolloin lyhyitä oksantynkiä saa jäää rungon kylkeen.

    Tolopainen

    Ei ole MS 250 erillistä ketjusieppoa eikä sitä tarvitse. Muutama ketju on ko sahasta katkenut (kinuski), ei ne mihinkään sieltä meinaakaan lentää, kun ketju menee poikki se katkeaa vetopuolelta ja vetokin loppuu ja ketjun yleensä joutuu poistamaan sahasta, se jää paikoilleen.

    Puu Hastelija

    Ainoatakaan kertaa ei ole tullut huomattua, että ketju olisi edes yrittänyt lyödä näpeille pudotessaan tai joskus harvoin katketessaan. En silti suostuisi sahaamaan sahalla, jossa sitä lirpuketta ei ole. Tuskin tuota turhaan vuodesta toiseen, mallista toiseen sahoihin näkee kiinnitetyn.

    Ja on niitä pari mennyt omistakin sahoista aikojen saatossa, jotenkin hätkähtää, kun huomaa puutteen, sen verran kuitenkin omia näppejä arvostan.

    Tolopainen

    Oregonin verso cut riittää tavallisen hankintahakkaajan tarpeisiin ei tarvitse viilata kuin kerran päivässä, kun käyttää kahta sahaa, eikä metsään kannata yhden sahan varassa lähteä. Tulee liikaa rokulipäiviä pikkuvikojen takia. Yleensä käynnistin narukin katkeaa heti ensimäisellä nykäisyllä, kannattaa vaihtaa jos jo kymmennen vuotta vanha.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 157)