Keskustelut Metsänomistus Hyödynnättekö metsävähennyksen mahdollisuuksia?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 46)
  • Hyödynnättekö metsävähennyksen mahdollisuuksia?

    Eikö metsävähennystä kannata hyödyntää, eikä maksaa 30-32 % veroa. Jos osaamista on niin lisää pinta-alaa ja metsävähennys hyödyksi hakkuissa. Myynti lähisukulaiselle (esim. lapsille) verotta, jotka voivat hyödyntää metsävähennyksen jne.

    Kauppa se on joka kannattaa – niin se on metsissäkin. Jos metsistä kunnon tuottoja haluaa, niin toimintaa pitää laajentaa.

  • Reima Ranta

    Jortikan esimerkki on juuri sellainen, jossa veroa maksetaan 100 % tulosta. Ennakkoon maksetuille veroille jne, on tietysti joku korko laskettava. Pinta-alavero jne. korkoineen, perintövero ja 32% puun myyntitulosta.

    Tolopainen Tolopainen

    Mikä se tuollainen metsävähennys on, kun en ole koskaan metsää ostanut velaksi en tiedä koko köyhäin avusta mitään. Minusta metsäpuolella ei mitään vero-ongelmaa edes ole, vuosittaiset hankintaerät menee nolla verolla, kun pienet pääomatulot voi nykyisin nollata ilman metsävähennyksiäkin.

    Gla Gla

    Hyödynnän vähennystä, jota on vielä jäljellä. Seuraavan isomman kaupan kohdalla täytyy kyllä laskea, riittääkö vai loppuuko pohja kesken ja mitä se siinä tapauksessa vaikuttaa. Vain kerran olen jäänyt ilman vähennystä, kun jäi alle minimin.

     

    MaalaisSeppo

    Metsävähennystä käytän aina, kun mahdollista. Myös silloin, kun tulos olisi muutoinkin miinuksella. Saapahan enemmän palautusta. Kohta metsävähennyspohja loppuu. Sitten tilan myynti lapselle, jolloin käytetystä metsävähennyksestä ei tule veroseuraamuksia. Hänellä metsävähennys alkaa taas rullaamaan.

    Tolopainen ei tätä köyhäinapua käytä. Rikkaana miehenä voisi jättää myös muut kulunsa pois verotuksestaan.

    Visakallo Visakallo

    Tolopaisenkin kohdalla on ajoittain toteutunut se vanha viisus, eli täydellinen tietämättömyys on tuonut lausuntoihin sitä kaikkein suurinta varmuutta. Tiedoksi nyt sekin, ettei metsävähennys edellytä velalla ostamista. Kyllä se näyttää totta olevan, ettei korkea palkka ja siitä johtuva eläke välttämättä tarkoita kovinkaan kattavaa tietopohjaa.

    Tolopainen Tolopainen

    Mieluummin jätän myyntitulot ilmoittamatta sekä vähennykset, niin kukaan ei menetä mitään. Jos kikkailulla saa verot nollattua, miksi ne yleensä pitää ilmoittaa. Metsätalouden tulovirrasta suurin osa menee muualle kuin metsänomistajille.  Miksi siitä kymmen prosentin osuudesta vientituloista vielä pitäisi kolmannes antaa yhteiseen kassaan, kun 90% menee muualle, josta valtio kuitenkin saa huomattavan osan.

    Visakallo Visakallo

    Aika pieniä ovat sitten Tolopaisen hankintakökköset olleet, jos niistä ei ole ostajan kautta mennyt tietoa verottajalle.

    Tolopainen Tolopainen

    Tämä ei ollut toteamus nykytilanteesta, vaan tilanteesta, jossa luvutaan kokonaan pieneten pääomatulojen verotuksesta ja vähennysten kirjaamisesta. Tuo 30k€ vuodessa olisi hyvä raja, kun verottajalla ei ole resursseja pieniin tuloihin ja menoihin paneutua. Nyt siellä on kymmeniä tuhansia veroilmoituksia joilla ei ole juuri mitään rahallista merkitystä.

    Visakallo Visakallo

    Ketjun aloittajalle RR:lle totean, että on vaihteeksi ihan mukava lukea häneltä vähän muutakin kuin sitä samaa aihetta mitä aina tähän asti. Metsävähennys ja sukupolvenvaihdoksen veroedut niin luopujalle kuin jatkajallekin ovat nyt kieltämättä aika hyvällä tolalla. Ainoa huoli on metsäteollisuuden tulevaisuus maassamme. Käykö niin, että osassa maata tulee jättäneeksi jatkajille Mustan Pekan käteen?

    Visakallo Visakallo

    Paras lopputulos saataisiin, jos verotus olisi yksinkertaista ja kaikkia tuloja verotettaisiin samalla tavalla. Se vähentäisi tarvetta kikkailuihin.  Nythän meillä on tilanne, että kaikkein suurituloisimpien veronmaksu on vapaaehtoista.  Kaikki pienet tulot täysin verovapaiksi johonkin rajaan asti, ja siitä ylöspäin tasavero. Siitä se lähtee!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 46)