Keskustelut Metsänhoito Hybridihaavan lyhytkiertoviljely…..

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 145)
  • Hybridihaavan lyhytkiertoviljely…..

    Merkitty: 

    Tämä on kertausta vanhan palstan ajoilta mutta kuitupuunkasvattajan pyynnöstä ja H-vallan kriitikonkin ahkerasti patistamana:
    Ensin ensimmäistä kysymystä edeltävä pohjustus.
    Ostin metsätilan -90 luvun loppupuolella jossa oli mukana KAUAN viljelemätön peltoheitto (2ha). Alue vaikutti HURJAN rehevältä koska mies katosi pitkän kasvillisuuden joukkoon täysin.
    Mietin tuohon metsitystä. Männylle aivan liian rehevä. Kuuselle käy mutta äärettömän pitkätyöstöinen alkukasvatus ja kova pohjatyö.
    (Harvinaisempia en edes miettinyt kun haluan myös tavaralle jatkomarkkinat). Jäi lehtipuut joista olin jo kallistumassa rauduskoivulle kun silloinen Metsäliiton viesti -lehti mainitsi ML-n tekevän sopimuksia hybridihaavan kasvatuksesta. Myös tietty kovalla kasvumainostuksella. Innostuin koska juuri pohja tuntui sopivan ja nopea kasvu auttaisi hoitotyössä.
    Jo silloin he toimittivat tarvittavan taimet ja suojat. Ilman mitään sopimuksiakaan vielä silloin.
    Pari negaa vielä ennen vastauksia: Kevään silloinen märkyys torppasi kaikki muokkaussuunnitelmani. Ja Metsäkeskus torppasi pellonmetsitystukeni. Syynä paikan syrjäinen sijainti.
    Itse vastauksiin uudella sivulla:

  • Tolopainen Tolopainen

    Suomen Lämpöpuu ilmoittaa esitteessään pääraaka-aineiksi suomalaisen hitaasti kasvaneen puun: kuusi ja mänty, ei sanaakaan lehtipuusta.

    sitolkka

    Venäjän metsävarat ovat 40-50 kertaiset suomeen verrattuna ja hakkuumäärät hyvin vähäisiä. Siellä on reservejä joiden käyttöä kun vähänkään lisätään, niin kaikki suomen sahat saa lyödä lapun luukulle. Siperiassa on vielä nykyäänkin kunnon talvi ja talvitiehuolto toimii. Toisin kuin nykyään lauhojen talvien suomessa, jossa joudutaan yllläpitämään kallista metsätieverkkoa.

    Kumma tuo, että suomalaista hitaasti kasvanutta puuta aina jaksetaan mainostaa ja silti tehdään kaikkensa, jotta puu kasvaisi nopeampaa. Tässä on aikamoinen ristiriita.

    Tolopainen Tolopainen

    Turha uhoilla ei ryssät mihinkään merkittävään taloudelliseen toimintaan kykene,  maa on läpi korruptoitunut. Siellä metsähakkuita teetetään mm. Pohjos-Korealaisella orjatyövoimalla. Tiestö puuttuu eikä toiminta kehity, venäläiset rekat saavat ottaa 20t kuormaa.  Sodassa menetetyt Enson tehtaatkin on amerikkalaisten omistuksessa. Ei maassa ole mitään tahoa, joka alkaisi jotain toimialaa kehittää kuten metsäteollisuutta.

    Jätkä

    Tollo: ”-Suomen Lämpöpuu ilmoittaa esitteessään pääraaka-aineiksi suomalaisen hitaasti kasvaneen puun: kuusi ja mänty, ei sanaakaan lehtipuusta.”

    Entäs sitten?

    Minulla on tälläkin hetkellä siellä paahdettua haapapaneelia ja laudepuuta.

    Kyyllä siellä oli mm saksaan lähdössä ollutta kymmentuumaista lattialautaa, joka on sahattu kuusesta ja melko ohutta – sanoivat sitä laitettavan lattialastulevyn päälle.

    Täällä on haapametsät aika hinteliä ja kun järeyttä alkaa olla, niin alkaa myös sydänpuu ruskettua ilman lämpökäsittelyäkin.

    Jätkä

    Tollo:”-Turha uhoilla ei ryssät mihinkään merkittävään taloudelliseen toimintaan kykene,  maa on läpi korruptoitunut. Siellä metsähakkuita teetetään mm. Pohjos-Korealaisella orjatyövoimalla. Tiestö puuttuu eikä toiminta kehity, venäläiset rekat saavat ottaa 20t kuormaa.  Sodassa menetetyt Enson tehtaatkin on amerikkalaisten omistuksessa. Ei maassa ole mitään tahoa, joka alkaisi jotain toimialaa kehittää kuten metsäteollisuutta.”

    Onhan se kyllä noinkin, mutta siellä on jo aika vankka jalansija länsimaisilla urakoitsijoilla, jotka saavat puun metsästä rautatiekiskojen ääreen.

    Toki venäläisetkin ovat havahtumassa siihen, että heiltä viedään raaka-ainetta, jonka myyntihinnasta pitäisi jäädä kantorahaa enemmän kuin suomalaisille metsänomistajille.

    sitolkka

    Luuleeko tolopainen, että kiinalaiset eivät katsele erittäin kiinnostuneina siperian suuntaan. Kiinasta löytyy pääomia ja taitoakin. Valtaisa talous ja naapurimaassa valtavat luonnonvarat. Ei suomesta kauan tarvi kuusta Kiinaan viedä. Venäjä on kehittynyt kyllä hurjasti viimeisien vuosienkin aikaan ja nimenomaan jostain syystä yhteistyön suunta on ollut Kiina ja muut Aasian maat.

    Tolopainen Tolopainen

    Käsittääkseni Venäjän talous ei ole enää sanottavasti kehittynyt kun öljyn hinta puolittui ja valtion rahat hupenee vauhdikkaasti, hyvnvointirahasto on otettu käyttöön. Venäjällä ei ole pääomia eikä osaamista tehdä investointeja metsäteollisuuteen ja juna taisi mennä. Mikään länsimaa ei ole investoimassa  Venäjän metsäteollisuuteen eikä muuhunkaan, Venäjän lainahanat on laitettu kiinni. Suomen kokoiselta pinta-alalta saadaan tropiikissa puumäärä, joka riittää køoko maailman puunjalostusteollisuuden tarpeisiin, uudet sellutehtaatkin rakennetaan tropiikkiin,  ei taida Siperian metsät kiinnostaa edes kiinalaisia.

    Kiinalaisia kiinnostaa venäläinen maakaasu, kun esim. Pekingin ilma on ajoittain kuin hernerokkaa, hiilenpolttoa on pakko vähentää.

    Pete

    Venäläinen pääoma, jos sitä on, katselee kyllä aivan muita sijoituskohteita kuin metsä ja metsäteollisuus. Jo pelkästään työvoimapula on iso ongelma. Ei venäläinen nuoriso halua viettää elämäänsä kirjaimellisesti metsässä. Työvoima täytyy tuoda ulkoa kun gulak on jo aikaa sitten purettu. Vaikka joku vissiin kaiholla niitä muistelee. Venäjällä käy kuten Suomessakin, kun nuori oppii hallitsemaan nykyaikaista metsäkonetta, niin hän on ammattimies moneen työhön maalikylissäkin. Venäjän olosuhteissa tämä korostuu, sisäisiä viisumeita ei siellä enää vaadita.

    Käytännössä koko taiga on saavuttamattomissa. Metsäkuljetusmatkat ovat nykyisinkin aivan tolkuttoman pitkiä. Siitä sitten jatketaan jopa kymmeniä kilometrejä maastokuorma-autolla. Tuskin kenelläkään on intressiä rakentaa sinne teitä saati sitten rautateitä p u u k u l j e t u k s i a varten. Uskomaton koko ajatuskin toteaa ainakin Vladimir. Toki kaikenlaisia julistuksia voidaan antaa. Julistusten antamiseen itäystävällä on pitkät perinteet.

    se on mukava kuulla, että Jätkä on ollut mukana haapamökkiprojektissa ja sai hyvät rahat. Pystyn toimittamaan vähintään 50 mottia järeää ja tervettä haapatukkia vuosittain vielä muutaman vuoden ajan. Paljonko tarjoat siitä tienvarteen toimitettuna?

    sitolkka

    Puhuinkin Kiinalaisesta rahasta. Kiinalaisilla on ongelmia löytää paikkoja jonne rahaa tunkea. Niin paljon heillä sitä on. Venäjä on naapurimaa ja sen luonnonvarat kiinnostaa. Ja puhe oli kuusisahatavarasta, ei tropiikin puista.  Yksi iso kiinalainen saha siperiaan ja suomen vienti sinne on loppu. Joka luulee, että Venäjän talous on ikuisesti jäässä on kyllä ideologiansa ja natonsa vanki.

    Pete

    Siperiaan ei kannata perustaa kuusisahaa kun tukit täytyy tuoda Uralin länsipuolelta. Lehtikuusta siellä on paljon, eli terassilautaa olisi saatavilla vaikka kaikille kiinalaisille.

    Sitolkan kannattaa nyt heti perustaa konsulttiyritys ja myydä osaamistaan kiinalaisille. Hehän ovat tekemässä vakavaa virhettä kun ovat sijoittamassa rahojaan Suomen Kemiin ja Kemijärvelle!

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 145)