Keskustelut Tekniikka Husqvarna 550xp(g) seuraaja?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 289)
  • Nimetön

    Ei muuta tietoa kuin syksyltä jälleenmyyjän kommenti ”nyt ei kannata sahaa ostaa kun vuodenvaihteessa tulee uus malli markkinoille”

    Kotimäki

    Jostain ulkomaan osastoilta huhu juttuja 3kw versiosta mutta painavemmasta eli samaan tyyliin kuin 572 joka on käytännössä valmis pohja uudelle 90 kuution sahalle ja tämä ehkä siis myös tulevalle 60 myllylle… tiedä häntä…

    Jätkä

    Asiasta en mitään tiedä, mutta veikkaan, että uudella malliversiolla tulee myös olemaan kivinen alkutaival. Parhaan kaupan tekee hän, joka ostaa 550 xpg:n jos sellaisen vielä löytää ja sille on tarvetta.

    Vain johtava ammattisahojen valmistaja voi lopettaa suosikin valmistuksen, jota kaikki haluaisivat, mutta kauppiaan kannalta saha on ollut liian kestävä, eikä ole saanut varaosia kunnolla myytyä.

    Jonssikauppiailla koittaa kulta-ajat.

    Tolopainen Tolopainen

    Johtava ammattisahojen valmistaja on tilhi, huski tekee noita isoja möhkäleitä, joita kukaan ei tarvitse. Tuo 543 oli jo epätoivoinen yritys pienempään kokoluokkaan, täysin epäonnistunut saha. Kahvat on niin sijoiteltu, että alkaa suorastaan pyörryttää kun sahaa käsittelee.

    pihkatappi pihkatappi

    Toissapäivänä aloitin hankintasavotan 550 llä ja eilen sahasin jo sen 6 tankkia, joista 3 sahasin ilman taukoa, kun keli ei suosinut ja kyllä se harvennuksella on muut tekijät kuin sahan paino, joka rajoittaa tekemistä, eli kun kaikki pölkyt ei kaadu itsestään kasalle ja jossain ei kaadu alas kuin repimällä. Jos vain sahaisi koskematta koko päivänä pölkkyihin, voisi sahata paljon pitempään.Pikku stihli on auton perässä ja kun on raivuu tarvetta ja pienempää puustoa, se on ihan hyvä, mutta normi enskallakin hieman isompi on vaan tehokkaampi ja tuntuu mielekkäältä.

    Itse ostan aina vanhan hyväksi koetun mallin uutuuden sijaan. Takuuhuollossa käymiseltä ja turhalta ihmettelyltä säästyy. Jos saha on hyvä, sitä myydään paljon ja viat korjataan tyypin uusiin vuosimalleihin, tämä on käytäntö ja joka oikeasti sahaa noilla sahoilla, ymmärtää että joku 550 tai ms200 ovat riittävän hyviä sahoja harvennushakkuille ja paremmasta ei väliä. Taitaa 550 xp maksaa ruptsista tilaten vajaan 700 euroa, uudemmasta joutunee sitten maksamaan enempi ja pääsee mukaan tuotekehitykseen ilman eri korvausta, testaajan ominaisuudessa.

    Tolopainen Tolopainen

    Kuten sanoit sahan teho ei ratkaise sitä paljonko puuta saa päivässä pinoon, yksi väärään suuntaan kaatunut puu voi jo tasoittaa eron. Itse käytän  ms241 ja kyllä teho enskalle riittää eikä painoa ole kuin puolikiloa enemmän kuin ms 201, joka sekin on aina mukana.

    tamperelainen tamperelainen

    Komppaan Tolopaista ja pihkatappia.Ei oikein miellyttänyt 201,sensijaan 241 on oma enskasuosikki.pyrin aina ostamaan kaksi samanlaista sahaa,joissa sama ketju,ilmanputsari,tulppa.Varmistaa hakkuupäivää.Voimakas saha leikkaa hyvin jäätyneessa puussa,tylsälläkin ketjulla ja lämpökahvat hyvä ominaisuus.

    En ymmärrä tuota Huskin temppua lopettaa 550 valmistus.Jos sahalla hyvä maine ja myynti käy,niin silloin olisi rahastamisen aika

    Jätkä

    Oli aika, jolloin todella tarvitsin varasahaa hakkuutyömaan tuntumassa. Saha jäi ”nalkkiin” kaatosahauksessa (Silloin ei vielä ollut kaatovänkäreitä olemassakaan.) Saha jäi nalkkiin myös katkaisusahauksessa, on pirullinen tilanne, kun saha on laipan kärjen tuntumasta tukkirungon katkaisuleikossa kiinni, ja jos otteen sahasta irroittaa, ketju katkeaa.

    Ehkä pahin paikka varsinkin aloitteleville on tukkikokoisen puun karsinnassa, jossa oksaa katkaistessa saattaa oksan jännitykset nipistää ketjun nalkkiin ja siinä saha on suunnilleen kyljellään täysin ilmassa ja terän kärjestä kiinni niin lujasti, että ketju naksahtaa poikki ja ehkäpä laipastakin lohkeaa pala, jos päästää sahan irti. Silloin olisi hyvä, jos olisi kätevä kaveri lähellä.

    Sittemmin, kun taito on kehittynyt tarpeeksi, nuo tapaukset vähentyvät jo niin, ettei varasahaa niiden varalta tarvitse. Jos tukkpuustoa on tuulenkaatamana poistettavana, on niiden kanssa sahan kiinni jääminen paljon todennäköisempää, kuin pystypuissa.

    Pihapuiden kaatoa ja palastelua harrastaville on iso saha tietenkin ”poikaa, koska niissä työtä helpottaa, jos voidaan käyttää pidempiä laippoja. 60 senttinen terävarustus kyllä pyörii 550:lläkin, jos siinä on pikkuratas, mutta jos kunnon mörkö pitää pätkiä 30 senttisiksi pätkiksi, niin helposti 550 kypsyy siinä touhussa. Siihen sopiva saha on yli 60-kuutioinen, hieman matammalta kiekuva saha – voi olla hieman vanhempikin versio ja kun runko pienetyy alle 40 sentin paksuiseksi, vaihtuisi saha 550 – malliin. Samoin karsinnassa  olisi pienempi saha keveämpi pyöritellä.

    Kaikella kunnioituksella: Pikku-tilhillä saa isoimmankin puun nurin, en tarkoita 241 – mallia – mutta Pikku-Tilhiin ei kannata hommata pitkää laippaa ja -ketjua.

    Tolopainen Tolopainen

    Onpa alkeellisia virheitä, se on kun ei ole metsätöitä koskaan tehnytkään.

    rakentaja

    Kun vauhti on tarpeeksi lujaa, niin ei aina huomiokyky riitä, niin voihan saha jumiinkin silloin joskus jäädä. normaalia. Kunhan hankkii vähän tehokkaamman sahan niin teho/painossuhde paranee, hva 560 0,614 kw/kg, 550 0,538 kw/kg ja pikkutilhellä vain 0,487 kw/kg

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 289)