Keskustelut Tekniikka Husqvarna 550xp

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 22)
  • Husqvarna 550xp

    eli olisi tiedossa ”ykköskopan” 550 huski 2014 vuosimallia ja alle 500h sahattu autotunella.. onko kannattava ostos ?

  • Jätkä

    Sahaansa ei monikaan säilytä taivasalla silloin, kun se ei ole työmaalla.  Aurinko muovia ja kumiosia haurastuttaa. Bensaletkuja vaihdetaan ihan käyttövehkeisiinkin – jopa takuuaikana.

    Viidelläsadalla ei saa kunnollista ammattisahaa – minkään merkkistä.

    Jos ostaa käytettyä ammattisahaa, on syytä tuntea, miten se sahamalli käyttäytyy silloin, kun sillä oikeasti sahataan. Tyhjäkäynti on tärkein, mutta kone pitää olla lämmin.

    Jos tietää mallin eri kehitysversioiden vaivat, niin voisi tarkistaa valmistusnumerosta tarkan valmistusajan.

    Ennemmin ostan huippumallin käytettynä, jos puristukset on kunnossa ja  se käy tyhjäkäyntiä, mutta myös määkäisee. Kuin halvan samankokoisen, taikka muutaman satasen pikkusahan.

    Pavekka

    Jaa. Kärkkäisellä näytti olevan 241 viisisataa rahaa. Jos nyt vaan hiukan pienemmällä teholla pärjää. Ei sahaa kannata ylimitoittaa. Kaikki kilot pitää itse kantaa. Ennenvanhaan kannatti vielä ostaa käytettyjä huippumalleja hupihommiin jäähdyttelemään. 242 ja 346 aikanakin vielä. Maailma on vähän muuttunut.

    jouni.sikala

    Uskaltaa ostaa.

    Autotune on hyvä keksintö.

    Vähän suolanen hinta.300€ tarjoat ja hae pois.

    Tai ja tinkaa laippaa ja ketjua mukaan.

    Kyllä ne toimii niinku muutkin nyky sahat.

    Täyssynteettinen 2-tahti öljy 2% niin kestää ja jos alkaa oireilla niin uutta laakeria ja vaan.

    8 rissa kiinni niin saat kaiken hyödyn irti.

    arto

    745 e  saa uuden 550 mk 2  On takuut ja uusi saha. Eli en ostaisi käytettyä . Vielä jos harraste käyttöön takuu 2 v.

    Jätkä

    241 on Tilhin mökkisaha, joka tuntuu todella ”hengettömältä” ainakin vakiokunnossa.

    Paljonko sitten piristyy, jos sitä oikein hartaasti hioo? Ennen ottaisin 201:n – se sentään ainalin ärähtelee, kun liipasinta kopeloi. On tosin jo sahan hintainenkin.

     

    miksuliini65

    Alku pään sahat ihan suseja itsellä 2.öljypuolen tiivesteetb takuseen nyt nykyisessä laatuparantunut en ostasi Myös kuin ketjussa ehdoltiin muita Hva sahoja ei kiitos Nykyinen 550,on soiva peli mihin ei natsilaatikko pysty

    Tikkula

    Oma muistaakseni -13. Sahattu satunnaisesti kakkosharvennuksia ja tuulenkaatoja oisko 500m3 ?. Ja joka vuosi pätkitty polttopuita halkomittaan. Tuulenkaadot ja kirjanpainajapuut. Kestäny pätkimistä ainakin vielä hyvin. Stihli ei sitä kestäny. Leikkas kahdesti kiinni ja en enää viittiny mäntää ja pyttyä vaihtaa, romuksi. (026). 550 ei ole tehty muuta kuin normaalihuollot ja oisko parit narut menny. Hyvä saha kyl ollu sahata. Silti en ton ikäsestä yli kolmee satkuu maksas. Vaikka miten siisti niin silti kai epävarma maineessa.

    Pavekka

    No on se 241 hengetön jos sitä 550:een vertaa. Mutta 550 on niille jotka painaa tosissaan ja niiden kannattaa ostaa uusia vuosittain tai viimeistään kun takuu loppuu. En tiedä onko se halkopukilla tai saunaklapi hommissa niin tärkeää paljonko jää viivan alle kun laitetaan saannot ja suoritukset jonoon.

    miksuliini65

    <p>Itse vaihadan aina pois kuin On takuuta jäljellä Ei kantsi maksaa 100.ekun korjaamotunteja Osat päälle.</p>

    Jätkä

    Halkopukilla tai rankakasalla Guttaperkkasahat nopeasti sanovat työsopimuksensa irti. Rantteella sahan tekniikka joutuu koville, varsinkin kun ketju on korkeintaan”kyllä se kelpaa tähän hommaan” -kunnossa.

    Sahan paino ei rantteella merkitse mitään, varsin hyvä olisi, jos  laippa olisi hieman pidempi ja ketju hieman karheampi 3/8. Voimakkaampi saha vielä kiskoisi ketjua, vaikka hieman litistäisikin.

    Metsässä tai rakennuksilla (Ei hirrenveistossa) – on sahan paino merkittävä tekijä, mutta voi sanoa, että Yli 50 kuutioinen PL Tilhin 201 – tai jos on säilynyt 200. Koko peto olisi Jonseredin 67 kuutioinen ja 24 tuumainen laippa. Sitä te vaan ette saa käyntiin.

    Korjaamo on kotona ja korjaaja minä itse.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 22)