Keskustelut Metsänhoito Husqvarna 545fxt ATune maastossa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 140)
  • Husqvarna 545fxt ATune maastossa

    Hankintapäätös tuli tehtyä ja tartuttua yllämainittuun sahaan.Päätös oli helppo, paikallinen pitkäaikainen myyjä ,hyvä huolto/takuupalvelu ja kohtuu hyvitys jo ammattikäytön ulkopuolelle sahatusta 555:sta.Autotunes huollon merkitys hieman korostuu koska laitteelle ei peruspäivä viiluun lisäksi voi juurikaan tehdä mitään takuuhuolto hoitaa jos jokin jukkii.Toivottavasti ei tuu 0 sarja lastetauteja.Paketista käyntiin laitto onnistui loistavasti.Heti huomio kiinnittyi kulmavaihteeseen joka on kokenut muodonmuutoksen ja saanut uudet rattaat sisälle, kopassa on vain yksi start nappula.Ilmansuodatin näkyy päivitetyn paperiseen ja talvelle/kosteeseen perinteinen muovi.Laitettta alan ulkoiluttaan viikon sisään kelien salliessa jote sit lisää.

  • kuusessa ollaan

    Jep, jep.

    Kun ilmahuuhtelut tulivat päästömääräysten kiristyksen vuoksi ainoaksi vaihtoehdoksi katalysaattorille, meni 2t tekniikka uusiksi. Siinä on sähkösäätö näyttänyt kyntensä. Kovin esimerkki on stihlin 201, ruuvisäätöinen oli kompromissien sävyttämä, mutta kun välialueen säätöongelmat korjattiin c-m mallin sähkösäädöllä, muuttui saha ihan toiseksi.

    Odotan todella mielenkiinnolla suoraruiskutusmoottorien tuloa. Nykyiset sähkösäädöt on kuin ”ruiskumoottori-samara”, eli kaasuttimen korvaus säätyvällä suuttimella. Kun ilmamäärää säädetään ja polttoaine ruiskutetaan parhaaseen kohtaan sylinteriä, alkaa tulla viimeisetkin hyödyt käyttöön.

    mettämiäs

    <div class=”comment__text js-discussion-text”>

    ”mettämiäs. Ihan oikeesti. Mitä sinä omia järjettömyyksiäsi täällä levittelet? Pidä paskat tietosi omassa mädäntyneessä kaalissasi.

    Jos olisit lukenut turvaohjeet ja tajuaisit ne, ymmätäisit, mitä ne tarkoittavat.”

    Jätkä näyttää ihan oman tasonsa näillä kommenteilla eli tyypillä ei mitään käsitystä yhtään mistään, mutta joutilaana eläkeläisenä näyttää olevan totaalisesti koukussa tälle keskustelupalstalle. Luettele nyt vaikka ihan ensiksi minun levittelemiä järjettömyyksiä  ja ”paskoja tietoja”, mitä niitä löytyy? Tee lista tuohon alle, niin minä laitan perään listan sinun viisauksistasi.

    </div>

    eero heikki

    Narahtaa porraspuu,taivaalla täysikuu.

    Jätkä

    Lue, mitä raivaussahan runkoputkessa lukee!

    ”Turvallisuusohjeet raivaussahan käyttöön: 1. Huolehdi, että sivulliset ovat vähintään 5 metrin etäisyydellä sahasta. Sopiva etäisyys työpariin on kaksi kertaa kaadettavien puiden pituus.”

    mettämiäs: ”-

    ”Seisoin hänen takanaan n. kymmenen sentin päässä, kun hän sahasi juuri niin kuin olin neuvonut.”

    Sahoissa näyttää tuo turvaetäisyys olevan 15 m…”

    Koska olet ulkona kuin pyykkinaru, kerron sinulle salaisuuden: Opetushommissa ei normaalit turvasäännöt pidä paikkaansa. Kaiken lisäksi 10 sentin etäisyys on miljoona kertaa turvalllisempi raivaussahan kanssa kuin 1,5 metriä.

    oksapuu

    Heh…

    Jätkä opettaa ”tappituntumalla”. Ihan aikuisten oikeasti, kyllä tuossa on opettajan jalat ”katkolla”.

    Jätkä

    Ei takuulla ole! Sahanterä ei voi tulla kintuille, kun sahan moottori ja putken alku on suorastaan ”takuumiehen” kainalossa ja sahaajan valjaissa kiinni. Pienikin järjenkäyttö teidän höpinöissänne olisi suotavaa tai ainakin toivottavaa.

    Ohjeissa muuten sanotaan, että sahuria pitää lähestyä etuvasemmalta, eikä 15 metriä ole monessa paikassa vielä lähituntuma.

    Myös ohjeissa on sanottu sahurille, että jos joku tulee viittä metriä lähemmäksi – sammuta saha.

    Te puhutte, kuin ette olisi koskaan raivaussahan kanssa metsässä olleetkaan, ainakaan ette mitään sen päältä ymmärrä.

    mettämiäs

    ”Opetushommissa ei normaalit turvasäännöt pidä paikkaansa. Kaiken lisäksi 10 sentin etäisyys on miljoona kertaa turvalllisempi raivaussahan kanssa kuin 1,5 metriä.”

    Vaikea on tietenkin salaisuuksia kertovan korkeasti oppineen metsäteknikon viisauksiin kommentoida näin kansakoulupohjalta, mutta yritän nyt kuitenkin: eppäillä soppii…

    Jätkä

    Tapion ohjeet turvaetäisyyksistä.

    Testaappa, kuinka helppo on sahata itseäsi kantapäähän raivaussahalla, joka on kiinni valjaissa n. 50 sentin korkeudella.

    Opetushommissa on esim puunkaatoa opetettaessa oltava niin lähellä oppilasta, että tarvittaesssa voi tarttua sahan kahvaan kiinni. Joskus ensikertalaisen kanssa on pidettävä kahvasta suunnilleen koko ajan. Muuten ne loukkaavat itsensä.

    mettämiäs

    ”Opetushommissa on esim puunkaatoa opetettaessa oltava niin lähellä oppilasta, että tarvittaesssa voi tarttua sahan kahvaan kiinni. Joskus ensikertalaisen kanssa on pidettävä kahvasta suunnilleen koko ajan. Muuten ne loukkaavat itsensä.”

    Korkeasti oppineelta metsäteknikolta tuli ihan hyvä selitys, mutta ihan selvästi Jätkässä on poliitikkoainesta eli vastaus ei osunut ihan kohdalleen…

    Näin kansakoulupohjalta yrittävänä pienmetsänomistajana olen tähän asti luullut, että Tapio ei määrittele/määrää turvaetäisyyksiä Suomen työturvallisuusasioissa, mutta ihan hyvä, että nyt saan ihan metsäteknikkotasolta opastusta tässäkin asiassa…

    eero heikki

    Kun olin pelastuopistolla niin kyllä puunkaatoa harjoitellessa piti olla valppaana kun oppilas sahasi,täyty koputella hartijoihin jos sahaus rupes väärin menemään,ja tosiaan joskus kahvasta hieman ohjata,tietysti muut oppilaat olivat etempänä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 140)