Keskustelut Tekniikka Husqvarna 545 vs 555

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 95)
  • Husqvarna 545 vs 555

    Merkitty: 

    Moi,

    Raivuusahan hankinta olisi suunnitteilla ja nyt pohdinta on lähinnä kahden kauppaa, eli otsikon 545 vs 555 huskut. Aiheeseen voi toki ottaa kantaa myös Stihlin vastaavilla kokoluokilla sahaavat, mutta itsellä pohdinta on näiden kahden välillä.

    Hintaero ei näyttele mitään roolia päätöksessä. Satanen kaksi sinne tai tänne, saha kyllä tienaa itsensa takaisin moneen kertaan joka tapauksessa ja kestää perus metsänomistajan käytössä niin kauan, ettei hintaero näyttele roolia.

    Isommassa olisi painoa se vajaa kilo enemmän. Hyvät valjaat ja oikeat säädöt toki syö tuon painoeron melko olemattomaksi. Mutta onko isompi muuten merkittävästi kömpelömpi käyttää, tai onko käyttäjät kokeneet kuitenkin painoeron merkittäväksi?

    Isompi puolestaan kompensoi minusta aika huomattavalla tehoerolla, 2.2kw vs 2.8kw. Isompi on myös isommalla terällä, joten se tavallaan syö tehoeroa, mutta tuo muita etuja mukanaan. Toki molempiin voi laittaa saman kokoiset terät, jolloin tehoero on paremmin verrattavissa suoraan. Onko käyttäjät havainneet merkittävää eroa voimassa käytännön työskentelyssä?

    Pienemmän saisi autotunella. Itse olen tykästynyt kyseiseen tekniikkaan 550xpg mark2 kanssa. Tiedät että raivureiden puolella on ollut ongelmia, mutta eiköhän nekin ole vähentyneet, kun tekniikka ei ole enää kovin uusi. Ensinnäkään en tykkää säätää ja toisekseen olisi kiva käyttää isommilla savotoilla normaalia sekoite bensaa ja vähemmällä käytöllä pienkone bensaa. Ja olisi etu, että voi tankata mistä hyvänsä kannusta sitä ainetta mitä sattuu olemaan ja saha naukuu aina yhtä iloisesti. Toki ei se nyt maata kaatava kynnyskysymys ole, jos autotunea ei ole. Ajaa aina pienkonebensalla ja sillä siisti. Vähän kalliimpaa, mutta huomattavasti helpompaa eikä haise lähellekkään yhtä paljon. Pieniruokaisiahan nämä nykysahat on, joten ei se konkurriin vie sama mitä tankkaa.

    Käyttö on pääosin melko pienellä puulla, mutta ainahan sinne joku isompikin sattuu joukkoon. Polttopuuksi kelpaavia en kuitenkaan aijo heittää metsään, vaan kerään ne moottorisahan kanssa talteen, eli sikäli ei ole jatkuvaa tarvetta kaataa isompaa puuta raivurilla.

    Mutta mitä käyttäjät suosittelee? Kumpi olisi oma valinta ja miksi?

  • Ola_Pallonivel

    Hiukan yli satku lisää ja saa suomesta lämpökahvaisena.

    TV

    https://www.hylte.fi/husqvarna-555-fxt-metsaraivaussaha

    Tuo taitaa olla lähellä suomen halvinta lämpökahvaista ja muiltakin saa lähelle samaan hintaan. Eri asia sitten jos on tutun kauppaa. Mutta noihin ruotsin hintoihin saa laittaa liki satasen päälle toimituskuluista, kun taas suomesta saa monesti ilman toimituskuluja. Jos malttaa odotella alvit takaisin jälkikäteen, niin halvemmaksi jää herkkään suomesta.

    Pavekka

    Huskin nykylaatu huomioiden ei ehkä kannata tilailla ulkomailta. Kun jämähtää käsiin niin lähettelet sitten sinne takaisin  takuuruuvattavaksi ja kestää kun töitä pitäisi tehdä. Ja kuka maksaa rahdit? Ulkomaisilla nettikaupoilla voi olla suomalaisia yhteistyökumppaneita mutta lähettelet silti. Kotimaisilla toimijoilla ei ole harmaa tuotujen korjausvelvollisuutta. Monet korjaa vain itse myymänsä koneet. Kannattaa ehkä suosia sitä kotikylän konekauppiasta.

    TV

    Eiköhän huskin virallisten kumppaneiden ole pakko takuukorjata kaikki, olipa ostettu heiltä tai muualta. Taitaa husku maksa viulut takuukorjauksista. Myyntikatteet on kaupalle niin pienet, että ei ne kyllä omaan lukuunsakaan noita hoida. Ja jos takuu on ummessa, niin taitaa olla aivan sama mistä on ostettu jos omistaja maksaa viulut. Siihen en osaa ottaa kantaa mikä on kanta ulkomailta ostettujen kanssa, mutta huskuhan niistäkin lopulta vastaa. Sinällään ei ole näin harrastehommissa väliä vaikka saha olisi huollossa pidempäänkin. Tehdään muuta tai sahataan vanhoilla. Paikalliset liikkeet suljin pois suoraan. Jos paras tarjous on +100€ siihen mitä saa jo monesta kotimaisen liikkeen verkkokaupasta, niin silloin heillä ei ole edes halua tehdä kauppaa. Raja vedetään siihen että hinnan pitää olla samalla tontilla muiden kanssa. Muutama kymppi ekstraa on vielä ok, mutta ei 3 numeroiset luvut.

    Pavekka

    Huski maksaa takuukorjauksista mutta jostain syystä näihin keskusteluihin ilmestyy usein pakottamis kytkös. Ei tietoa miksi. Muissa kuluttajatuotteissa ollut vastaavia vääntöjä.

     

    Mettämakuri

    Harrastustoiminnassa on aivan sama jos saha odottelee merkki liikkeessä osia kuukauden, mutta kun saha tuo leipää pöytään niin se ei voi maata korjaamolla montaa päivää.

    Näin ammattilaisena jälkimarkkinointi on ykköskriteeri kun sahakauppaa hierotaan.

    Sen asiakaspalvelun laadun kuulee ja näkee  kun  vähän aikaa pyörii siinä varaosatiskin tiennoilla.

    TV

    Meillä vaan esimerkiksi sellainen tilanne, että varsinainen merkkiedustus on samalla liikkeellä sekä huskun että stihlin osalta, eli palvelu pelaa miten pelaa olipa oma laite kumpi hyvänsä. Siitä ei ole kokemuksia miten käy jos laite on muualta ostettu ja olisi takuu asia kyseessä. Aina on joutunut rahalla asioimaan ja silloin on palvelu ollut riittävän asiallista, ettei ole tullut selvitettyä muita vaihtoehtoja missä vehkeet voisi huollattaa.

    Rane

    Voi sanoa että asiaa on käsitelty joka kantilta.Joskus se päätös on lopulta tehtävä vaan tunteella.

    pihkatappi pihkatappi

    Meillä noita Stihlin 460 raivureita työkavereiden kanssa. Jokaisella ollut viimeisessä hankitussa raivurissa joku lasten tauti, mennyt takuuseen, eikä väliä mistä hankittu. Minulla sellainen muistikuva että huskun pienemmässä autotune mallissa on ollut korjattava tuskaisen paljon, mutta 555fx on valmis.

    arto arto

    Työkaverilla 545 atune. Raivattu reilu 150 ha ei vielä vikoja. On viime vuodella tullut ulos linjalta.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 95)