Keskustelut Tekniikka Husku vai Stiili – millä raivaat?

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 187)
  • Husku vai Stiili – millä raivaat?

    Merkitty: 

    Tervehdys

    Teemme seuraavaan Makasiiniin vähän isommin juttua raivuusahoista ja ajateltiin käyttää palstalaisten asiantuntemusta kerrankin hyväksemme.

    Eli siis, millä sahalla raivaat ja miksi. Nyt saa kehua omaa merkkiä ja jos siltä tuntuu, niin morkata muita.

    Kokemuksenne kiinnostavat meitä. Tarkoitus on käyttää teiltä saatuja kommentteja osana juttuamme

    Karppisen Sami ja Riikilän Mikko

  • oksapuu

    Ostin sitten sen pajalta sijais-sahaksi saadun Tilhin raivurin omaksi…

    Pikkurahalla 17v. vanhaa voimaa. Puristukset tallella, kulma ehjä, eikä edes runkoputken päältä teipit kuluneet pois. Pakoputki pitää vielä avartaa…

    On jo hintansa haukkunut, tuolla mennään ensikesä 🙂 …

    Mikko Riikilä

    Huomenta.

    Visakallo edellä kyseli, josko olemme testailleet raivaussahoa talvisavotoilla. Muutama vuosi sitten kokeilimme niitä yhden metsurikurssin porukan kanssa ihan kunnon pakkasilla. Osa sahoista toimi, osa ei,  muistikuvani mukaan vaihtelu oli satunnaista eikä merkittäviä merkkikohtaisia eroja ilmennyt.  Myös Stihlin FS 460:stä koesahattiin aikanaan erittäin hankalissa lumiolosuhteissa ilman ongelmia.

    Meillä on Mykkäsen kanssa ollut mietinnässä, josko talviraivuuta pitäisi kokeilla uudestaan, nyt kun talveakin näyttää taas riittävän. Onko ideoita, mitä asioita erityisesti haluaisitte kokeiltavan…

    riikilän mikko

    Visakallo

    No, varmaan se oksilta sahan päälle putoavan ja pölyävän lumen vaikutus käyntiin, jos sitä vaikutusta yleensä löytyy. Toisena käynnistimen ja muiden liikkuvien osien mahdollinen jäätyminen. Sitäkin voisi verrata, onko käyntiinlähdössä mitään eroa, onko saha yön metsässä vaiko lämpimässä.

    oksapuu

    Tilhin liipasin kaasukahvaan muovipussi päälle ja maalarinteipillä kiinni…

    Uudesta asti kun käyttää niin eipä ongelmia kahvan/vaijerin kanssa. Vaihto aina kun kuluu puhki (Pirkka, vahvat pakastepussit)…

    Jätkä

    Oksilta variseva lumi on tietenkin merkittävin haittatekijä, jos kotelointia ei olla tehty sellaisiin olosuhteisiin. Huskulla on ollut imuilman otto talvikeleillä kampikammion ympäriltä, sieltä missä on ennenmuinoin ollut bensiinisäiliö. Näin on saatu esilämmitettyä imuilmaa, joten ilmansuodatin ei huurru.

    Päällykoppa olisi hyvä saada vaihdettua umpinaisemmaksi lunta vastaan, samoin käynnistinlaite.

    Jos sahaa säilytetään metsässä, olisi sille aika hyvä olla peitto, jonka alla se ehkä jopa sulaisi hieman, ja kaasukahva pitäisi suojata.

    Tietty lämpimässä tilassa yöpynyt saha on nöyrä käynnistyjä, mutta kokemukseni mukaan se kannattaisi käynnistää lämpöisenä vähäksi aikaa, silloin mahdolliset höyrylukot poistuisivat polttoainejärjestelmästä.

    arto

    Kylmä/lämmin vaihtelu tekee jäätä lämpökahva hyvä esimerkki. Viikon kestää – 20 jäätä kahva sisältä täynnä. Kaasu vaijeri ei jäädy jos ei ole kuluneet stefat. Sahaa en koskaan peittele saa höyryt päästä pois. Nyky sahoista talvi imu otetaan sahan alta pakoputken lämmöllä. Mikko jos testailetta. Pitäkää sahat metsässä sinne ne on tehty. Tällä 545 fx lumisesta metsässä töimii. Vierimetsän hoidossa.

    Mettämakuri

    Samalla voisi testata erityyppisiä lumikenkiä,  mitkä ovat parhaat

    saadaan täällä makea vääntö!

    Itse suosin umpinaista ja ei kannasta nousevaa mallia.

    Omat kokemukset Stihl 460 talviraivuulta ovat erittäin huonoja,ilmanotto tukkeutuu ja suodatin muurautuu umpeen pölyävästä lumesta.ollut paikoillaan talvisuodatin ja teippaus käynnistimellä.

    Huso 545at. talvisarjalla toiminut kuin junan vessa vaikka puissa olisi taakkana pakkaslunta.

    arto

    Anar Hiking II lumikengät mulla tuollaiset. Kantavuutta ihan hyvin. Sitten kiinitys vahvistettu vahvemaksi hyvät kävellä

    Pavekka

    Vanhoissa huskun raivureissa näkynyt noita kampikammion kautta otettavia korvausilmoja. Mikähän niiden toiminta-ajatus oli? Ainakin olivat saastaisia ja ikäviä laitettavia. Ei ole onneksi näkynyt enää.i

    Kiinnostaisi rasvakysymykset erityisesti talvikäytössä. Eli tuleeko kulmaan hammaspeikko jos iskee sinne muuten käypää mutta jäykempää nlgl2 rasvaa nollan sijaan.

    Perko

    Voisitko Jätkä auttaa mistä haen ja korjaan vian?   Husqvarna sammuu kun nostan teräputken yläviistoon.

    Tien reunat tarvitsee  siivousta, jotta ei sinne kiirettä oo.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 187)