Keskustelut Tekniikka Husku vai Stiili – millä raivaat?

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 187)
  • Husku vai Stiili – millä raivaat?

    Merkitty: 

    Tervehdys

    Teemme seuraavaan Makasiiniin vähän isommin juttua raivuusahoista ja ajateltiin käyttää palstalaisten asiantuntemusta kerrankin hyväksemme.

    Eli siis, millä sahalla raivaat ja miksi. Nyt saa kehua omaa merkkiä ja jos siltä tuntuu, niin morkata muita.

    Kokemuksenne kiinnostavat meitä. Tarkoitus on käyttää teiltä saatuja kommentteja osana juttuamme

    Karppisen Sami ja Riikilän Mikko

  • Jätkä

    Tikkula:  ”Muistelen aikoinani isäni naureskelleen kun metsäteknikot vai mikä se sit oli, päättivät parin vuoden koulutuksella muuttaa tittelikseen metsäinsinööri. Tapahtui kai -80 luvulla. Muistaako kukaan tapahtumaa?”

    – Minkähän alan insikööri Tikkulan isä oli? Eri aloilla on isinöörikoulutus jonkin verran erilaisiin asioihin keskitetty, eli ne eivät lähde työelämäänkään samalta viivalta.

    Siinä murrosvaiheessa, jota Tikkula muistelee, ottivat rohkeammat metsäteknikot Metsäinsinööri titteliä käyttöön, sehän ei mennyt läpi muuten, paitsi että jokainen voi ottaa tittelikseen minkä haluaa.

    Niinpä opetushallitus suostui muokkaamaan koulutusta niin, että ns yleisaineita lisättiin melko paljon, samoin ammattiaineita lisättiin niin, että koulutus kestää n, 3,5 vuotta, sisältäen mm. työssäoppimisjaksoja.

    Mutta kummia on kuulunut Harjavallasta: Siellä putkimyyjä on osoittautunut paljon pätevämmäksi kuin paikalliset MTI:it. Eli metsäalan koulutus pitänee siirtää putkimyyjän johtamaksi ja hoitamaksi.

    Vanhat Metsäteknikot joutuivat jatkokoulutukseen taikka tenttimään tarpeelliset osiot.

    Metsäinsinöörejä ei kuitenkaan vieläkään kouluteta, vaan he ovat Metsätalousinsinöörejä ja esim aikoinaan Metsätyönjohtajat pätevöityivät Metsätalousteknikoiksi.

     

     

     

     

     

     

     

     

    TANA

    Minulla kevyt/lyhyt Tilhi. Sekä isompi/pidempi Husky. Tämän talven roiskinut huskyllä. Syy, 80v isäukon piti alkaa raivata omaa palstaa, mut ei alkanutkaan. Kesken ei kuitenkaan vaihdeta, Huskyllä jatketaan!

    AMMATTIMIES AMMATTIMIES

    METÄ MAKURI OLETK0N MIKANTERI JOS OLET NIIN.ON ERIKOISUUS KOHTE HARVENTUS TEHTÄÄN,METURI TYÖNÄN TAKSAT ON KOHTILAAN,HYVIN PÄÄSEE PALKOLE.SEKÄN ON HALPA KORTEERI SEKÄN,RUOKA.KAHTEEN MIHEEN  VOI,OLTA KUUKAUTEN HOMA.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Pakkaset ovat näköjään Ammattimiehen horroksesta herätelleet palstalle.

    Mettämakuri

    En oo mikanteri, saateri hyvä homma! Missä päin ?saatan ajella jos on kortteeri.

    arto arto

    Olipa mukavaa painaa urakalla ennakoraivuuta.  Työt eikun jatkuu raivauksilla saha pelannut hyvin. Lunta puissa aika paljon yhtä pölyä. Isoilla metsillä vielä mustikan varvut näkyy maa jäässä hyvä liikkua.

    Visakallo Visakallo

    Samanlaiset kelit kuin artolla ovat olleet täälläkin. Katsotaan nyt, paljonko huomenissa tulee lunta lisää. Tilasin aurauksen lumisateen jälkeen palstan toiselle laidalle johtavalle metsätielle. 2/3 urakasta on nyt tehty.

    jpjulku jpjulku

    Stihl 460 ja 490 löytyy. Molemmat hyviä sahoja. Pienemmässä ja vanhemmassa tehty kytkinremppa, mutta kyse lienee enemmän käyttövirheestä. Liian nuuka kaasu. Toki myös paljon sahattu. Vaikea sanoa, miten voisi sahat olla parempia.

    Jätkä

    Nuo Tilhit ovat ehkä – jos verrattaisiin autoja – niinkuin Rättisitikka, eli laiska puksuttaja, jolla myötätuuleen pääsee kuuttakymppiä ja alämäessä jopa kahdeksaakymppiä, mutta bensaa menee.

    Huskun ammattimalli, eli se isompi, on vastaavasti Ferrari, joka  on jopa taitamattomalle kuskille liian raju. Huippunopeus helposti yli kolmesataa – jopa ylämäkeen ajettaessa. Eikä sillä voi / saa, ajaa puolikaasulla, vaan sen pitää antaa ”määkäistä”. Jos sahatessa antaa jatkuvasti terän jopa pysähdellä, ja kierrosten laskea alle 10 000 r/min. niin kytkin on loppu parissa kuukaudessa.

    Mutta kun sillä vetäisee tankillisen, niin onpa tullut alaa valmiiksi = pieni kulutus – suuri teho.

    Visakallo Visakallo

    Onko raivaussahojen talvitestiä ollut aikaisemmin? Eli vietäisiin sahat todella lumiseen taimikkoon ja verrattaisiin löytyykö niistä siellä eroja. Talviraivauksia tehdään joka tapauksessa, ja todennäköisesti ne jatkossa vain lisääntyvät, kun pihkapuita ei suositella raivaamaan lämpöisemmillä keleillä.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 187)