Keskustelut Puukauppa Huonosti mennyt energiapuukauppa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
  • Huonosti mennyt energiapuukauppa

    http://kuvaton.com/k/yQlr.jpg

    Tulipa käytyä ajelemassa paikassa jossa oli Asta myrskyn jälkeen tullut reippaampaa luonnonaukkoa. MO oli tehnyt paikassa valtakirjakaupat joihin sisältyi myös kannonnosto alueelta. Kuvassa on ehkä puolet nostetuista kannoista, toisissa kohdin tietä vielä paljon enemmänkin…

    Vaan eipä saanut välikäsi myytyä energiaa eteenpäin, kannonnosto jäi kesken eikä kasoissa vieläkään näkynyt ostajapuolen lappuja, taitavat lahota maisema meluvalleiksi tuon tien varteen, energia-arvo on huventunut kuitenkin jo 3 vuodessa…

    Aina ei etämetsänomistajalla onnistu sitten kaupat ku Strömsöössä, ihan vaan kaikille puunmyyjille muistutukseksi että katsokaa miten pitkäksi aikaa varastopaikat on annettu käyttöön…

  • Kantona

    Tuohon lie tullut väärä kuva. Otsikossa puhutaan energiapuusta mutta kuvassa näkyy maan alle jäävää ainesosaa, jota ei missään tapauksessa lahjoiteta energiafirmalle.

    Tämän asian tajuaminen on todella vaikeaa useille puurastajille.

    Energiapuu on puun rungosta se osa, joka jää jäljelle kun omaan käyttöön sopiva tukkiosa on katkaistu pois. Ja kun oma polttopuun tarve on tyydytetty

    Energiapuu on runkoainesta, oksat jätetään metsän humusmassaa kartuttamaan.

    Arvatkaapa vaan, miten moneksi vuoskymmeneksi on halpa ropsi nykyhallitusmenolla taattu teollisuudelle kun joku iso edes puhuu suunnittelevansa sellunpilaamoa tänne

    arttuu

    Kantapään kautta oppii asioita.

    Nytpä tiedän että karsitun energiapuupinon mittauksessa käytetään helvetisti pienempää kerrointa mitä esim kuidun kanssa.
    Tähän loppui allekirjoittaneen energiasavotat. Ei viitti antaa kolmannesta ilman. Kuitu/polttopuu akselilla jatketaan.

    jees h-valta

    Et sinä arttuu iliman antanna vaan et saanna ilimasta rahhaa.

    Metsuri motokuski

    Jos moto hakkaa e-puun niin mittaustapa on sama kaikilla tavaralajeilla. On luonnollista että metsurintyönä tehdyssä rangassa on kerroin eri kun tavara on kierompaa ja ” ilmaa” on kasassa enemmän. Eiköhän koivukuidullakin ole eri kerroin kuin havukuidulla.

    Metsuri motokuski

    Kiintotilavuus on aina kaikilla sama, Muuntokerroin on se jolla pinokuutio muutetaan kiintokuutioksi. Se muuttuu aina lajikkeen mukaan metsurityönä tehtäessä. Kiintokuutiostahan sitä kauppaa tehdään.

    arttuu

    ajatuskatko

    arttuu

    Joo en tiennyt että muuntokerroin on noin pieni. Ei tiennyt moni muukaan ikänsä metsässä hommia tehnyt kun kyselin. Kantapään kautta kuten alussa sanoin kantapään kautta. Oppia ikä kaikki jne jne jne jne……..
    Mut tulipa kaksi kauppaa tehtyä yhdellä kertaa. Ensimmäinen ja viimeinen energiapuukauppa.

    kuusessa ollaan

    Vasta kun energiapuukauppa perustuu todellisiin mitattaviin suureisiin, kuten hakekuutioihin, ollaan lähestymässä realisimia. Megavatit on varmasti sopiva mittayksikkö loppukäyttäjälle, etenkin jos maaduttamalla tuhoaa energiasisältöä.
    Energiapuussa perinteinen karsitun rangan pinomitta tai motomitta ovat kaikille selkein peruste, puun käyttäjä saa päättää kauanko pitää pääomaa peltojen reunoissa maatumassa.

    Korpituvan Taneli

    Arttuu:
    ”Joo en tiennyt että muuntokerroin on noin pieni. Ei tiennyt moni muukaan ikänsä metsässä hommia tehnyt kun kyselin. Kantapään kautta kuten alussa sanoin kantapään kautta. Oppia ikä kaikki jne jne jne jne……..
    Mut tulipa kaksi kauppaa tehtyä yhdellä kertaa. Ensimmäinen ja viimeinen energiapuukauppa.”

    Kuinka pieneksi se kerroin sitten meni?
    Sinähän myit kiintokuutioita etkä ilmaa. Järeys on yksi tekijä kertoimessa ja sehän energiapuussa vaikuttaa paljon. Nuita tekijöitä mutkaisuus, karsinta, ladonta ja pituus.

    Ei ole mikään erikoisuus jos esim, koivukuitu, joka on mutkaista ja hiukan heikosti karsittua yms menee 0,5 kertoimeen. Kuvitteleppa siitä sitten eteenpäin.

    Voithan sinä tehdä kokeen katkaise kasaan päin tasan kolmemetriseksi tätä karsittua rankaa ja ja mittaa ne kapula kerrallaan ja pinoa ja mittaa pinomitta. Siitä saat osviittaa, mutta ota huomioon, että tavara on yleensä pidempää ja huonommin ladottua.

    Kyllä energiapuutakin voi myydä kunhan ymmärtää mitä on myymässä. Vaakamittaus on kokemukseni mukaan hyvä ja tarkka mitta, kertoimetkin löytyy nykyään.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    suorittava porras

    Kertoimet löytyy ja viime syksynä niitä korjattiin alaspäin. 🙁

    Kannattaa lopettaa se tikkujen kanssa tuusaaminen . Isomma puun mittaaminen ei ole ongelma , kun sen pystyy kuutioimaan hakkuulaitteella . Muut mittaustavat ovat enemmän tai vähemmän arvioita.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)