Keskustelut Tekniikka Huollatko sahoja ( ennakkohuoltoa)

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Huollatko sahoja ( ennakkohuoltoa)

    Ennakkohuolloista,korjaatko pienet viat pois heti ja kuinka pidät sahan kunnossa?

    Vai sahaatko niin kauan kuin pyörii ja ostat sitten uuden sahan ?

  • kuusessa ollaan

    Käynnistimen voiteluhuollon laistaminen on se vika, mikä eniten ketuttaa maastossa…etenkin vanhemmissa ruotsalaissahoissa kun metalliset käpälät jäätyy jumiin tai pidemmän säilytyksen jälkeen jäävät irtiasentoon…. Siinä sitten kannonnokassa alat rassaamaan näpit jäässä.

    Yleisesti nykysahat on todella helppoja ylläpidettäviä, putsarit ei tukkiinnu kovin nopeasti.

    saha1

    Tänne on tullutkin jo paljon vastauksia, monenlaista.

    tupe

    Ilman muuta huollan. Yleensä sahat toimivat varsin huolettomasti.

    Huskun raivurin bensaletku menee talven aikana. Onko teillä konstia, jolla saisi letkun kestämään?

    6 m3

    Huoltovapaa saha? Mitä se on?

    Se on sitä että sahaa ei voi tai ei kannata huoltaa. Laitteen halvan hinnan takia, tai sitten sitä ei pysty purkamaan normaaleja käyttäjä huoltoja varten.
    Yleensäkin huoltovapaus tarkoittaa tuota. Oli kysymys mistä tahansa laitteesta.

    jees h-valta

    Väittäisin kyllä että tällaisen ei-ammatikseen sahaavan saha pelittää aika vähillä nyppimisillä vuosikausia, ainakin mainitsemani merkki. Eli Stihl ms200. Olen yleensä vain pyyhkäissyt joskus kintaalla ilmanputsarin päältä isommat pois. Ja kyllä aika kohtuullisen reipas määrä tankillisia menee vuodessa kuitenkin. Ja kesäisin kuten talvisinkin. Joka sahaan en ole edes tulppaa koskaan vaihtanut. Itseasiassa en muista kertaakaan. Yksi ainut niistä on käyttöön lauennut. Ja senkin edehdyin viemään korjattavaksi. Sen uusi sisäänajo kesti ehkä pari tankillista ja se laukesi jälleen. Vein takaisin ja sillä reissulla se on vieläkin. Tuli turha reilu kolmensadan tappio mutta sattuuhan niitä. Kuulemma se on jälleen kyllä korjattu että saan noin kolme vuotta reissussa olleen varmaan kun käyn siellä reeramossa seuraavan kerran.
    Yhden myin muutaman käyttövuoden jälkeen firmassa käyneelle ”kaupparatsulle” ja hänkin on ollut erittäin tyytyväinen mökkisahailija useita vuosia.

    saha1

    Jos huomaan että vaikka kytkimen jouset on kuoleentuneet ja terä pyörii yhtään normaalilla tyhjäkäynnillä niin vaihdan ne aika nopeasti uusiin. (helppo ja nopea vaihtaa)
    Ja samalla tarkistan muiden kytkimen osien kuluneisuus,vaihtotarve ja osien tilaus.

    Olen käyttänyt myös stihl huoltoa siihen että tiivisteiden,stefojen kunto testataan,sahaa purkamatta, kun en ollut varma oliko niissä vähän vikaa.

    Hiluxmetsuri

    Juu.

    Markus

    Kyllä tulee huollettua.

    Metsäpäivän päätyttyä viilaan jokaista hammasta 2 kertaa, jotta pysyy iskussa. Kuukausittain otan laipan irti ja puhdistan ketju-uran sekä öljy reijän ja viilaan lattaviilalla mahdollisesti syntyneet purseet laipasta, tarkistan tulpan ja kärkivälin. Samalla puhdistan ilmansuodattimen.

    Syksyllä teen sitten perusteellisen puhdistuksen ja irroitan sahasta ”posket” ja päälliskopan ja puhallan paineilmalla puhtaaksi.

    topintam

    Viimekesänä annoin painepesurin laulaa…vähän tuntu jossain vaiheessa että käyköhän nämä sahat enää koskaan…

    Tulipa kiiltävät jäähdytysrivat. En tietenkään pessyt kaasutinosastoa mutta muuten jokanurkalta. Käyntiinkin vielä lähtivät.

    Toisen laiton vaihossa,,kauppias kiitteli että taidat muistaa huoltaa välillä näitä sahoja.

    Petri

    Erään saksalaisen merkin huoltopäällikkö sanoi tuossa päivänä muutaman sitten, että ekoteräöljyt saavat sylinterin rivat aika tahmaiseen kuntoon. On siinä puhdistamista.

    Samoin ekoöljyllä rasvattu sahan ketju on puolen vuoden käyttämättömyyden jälkeen lähes yhtä jäykkä kuin metallitanko.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)