Keskustelut Harrastukset Hirvivahingot 0,06% metsän tuotosta?

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 343)
  • Hirvivahingot 0,06% metsän tuotosta?

    Merkitty: 

    Onko se vähän vai paljon, näin oli metsälehden lukija kirjoittanut Metsälehdessä 14.2.

     

     

  • pitkät neulaset

    Miltä kuulloistaisi metsästys näitä lennätettäviä heliskuppereita apuna käyttäen? Nuorisohan pelaa mielellään näitä sotapelejä. Nyt oli kehitetty joku uusi älyhanskakin…. Verestys saattaisi pikkasen myöhästyä.

    Ennen metsästyskauden alkua voisi jo käydä ampumassa laitteistoa apunakäyttäen jonkinlaisen GPS-paikantimen elukkaan, niin tietäisi tarjonnan ja sijainnit. Parhaat palat vientimarkkinoille ja telaketjut soppaluiksi.

    harrastelija

    Suurin osa metsästäjistä osaa hirven lihan käsittelyn perusteet. Minusta ei pidä metsästää, ellei ole opetellut saaliin käsittelyn pistämisestä ja suolistamisesta lihan leikkuuseen saakka. Porukoissa on kyllä myös ammattimaisia teurastamoiden lihanleikkaajia, joskus käytetään myös tuttuja ammattilaisia, jolloin on aikaa varsinaiseen metsästykseen. Metsästäjät hoitavat ruhon nyljettynä riippumaan ja sopivan ajan kuluttua ruhot sitten leikataan.

    Tuo eläinlääkärin tarkastus ei ole mikään ongelma eikä varsinaisesti kustannustekijäkään. Meilläkin kävikö viime syksynä lahtivajalla peräti kolme kertaa eläinlääkäri. Hirvillä oli joitakin vaurioita (ehkä kolari tai muuten kolhinut?), soitto eläinlääkärille ja lihan kunto varmistettiin.

    Noiista metsästysmajoista sen verran, että en ole kuullut varsinaisen metsästysmajan EU-tukemista, mutta kyläläisten yhteisen ”seurantalon” rakentamiseen on tukea kyllä tullut.

    Planter

    ”Miltä kuulloistaisi metsästys näitä lennätettäviä heliskuppereita apuna käyttäen?”

    Riistahallinto vetoaa metsästyslain pykälään 32 §
    Moottorikäyttöisten kulkuneuvojen käytön rajoitukset

    ”Riistaeläintä ei pyyntitarkoituksessa saa hätyyttää tai jäljittää ilma-aluksella taikka maalla kulkevalla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla eikä aluksella tai veneellä moottorin käydessä.”

    Dronehan on moottorikäyttöinen ”ilma-alus”, toisaalta jos tutkii metsätuhoja kopterilla ja näkee samalla hirviä, niin silloin ei ole jäljitetty.

     

    Gla

    Harrastelija: ”Minusta ei pidä metsästää, ellei ole opetellut saaliin käsittelyn pistämisestä ja suolistamisesta lihan leikkuuseen saakka.”

    Mitenköhän sitä voisi harjoitella ilman, että metsästää? Citymarketissa ei tietääkseni ruhoja myydä, joilla voisi harjoitella.

     

    Metsuri motokuski

    Kyllä lahtivajakin voi saada EU tukea. Meillä tuossa yksi seurue sai tuen kun he hoitavat 4- tien hirvikolarit. Muuten ei taida tukea lahtivajoille saada.

    pitkät neulaset

    Varmasti kiellettyjä asioita on paljonkin maailmassa. Lapuan patruunatehdaskin tekee ihmisten tappamista varten paukkuja – vaikka ihmisen tappaminen on kielletty. Ohjuksilla ja atomipommilla saadaan tapettua ja tuhottua kokonaisia kaupunkeja hätäisesti.

    Kaupallisessa mielessä viivan alle jää enempi jos ei tarvitse palkata ihmisiä juoksemaan hirvien perässä.

    Voisihan sen sirun suunnitella varmasti niinkin että nappia painamalla nirri pois hirveltä? Ei menisi lihakaan mössöksi ampumahaavan kohdalta.

    Tietenkin jos jatkaa ideaa niin siruttamalla ihmisetkin , saisi eliminoitua sakkia. Ei tarvitsisi atomiaseita eikä ohjuksia.

    harrastelija

    Gla: ”Mitenköhän sitä voisi harjoitella ilman, että metsästää? Citymarketissa ei tietääkseni ruhoja myydä, joilla voisi harjoitella.”

    Nyt täytyy Gla:lle vähän laajentaa näkemystä. Jo vuosikymmeniä on harjoiteltu ns. työssäoppimista. Olin kasvatustyössä ollessani jopa Pohjoismaisessa työorjentaatiokokeilussa 1980-90 vaihteessa. Mukana oli Tanska, Norja, Suomi ja Ruotsi oli vetäjänä.

    Eli metsästyksestä puheen ollen uusi metsästäjä saa lähinnä teoreettista tietoa metsästyskoetta suorittaessaan. Käytännöss esim. hirviporukkaan tulleelle kokeneet ja osaavat metsästäjät opettavat asian käytännössä ja siitä se itse harjoittelemalla tarttuu, kun on intoa ja halua 🙂

    Oppisopimus on esim. Saksassa hyvin yleinen opiskelumuoto. Suomessa oppisopimus on ollut aika vähäistä, syytä en ymmärrä? Nuorena antauduin kasvatusalalle, ensin kokeilumielessä. Alueelle haettiin Ammattikasvatustarkastajaa, jonka tehtävänä oli hoitaa alueen oppisopimustoimintaa. Olin päättäkän luona esimieheni kanssa. Hän oli pyytänyt minua siihen osatoimihommana. Esittelyssä esimieheni perusteli valintaansa, ”koska parempaa ei ole”! Positiivisena ihmisenä tunsin olevani sillä hetkellä kaikista paras! 🙂

    Gla

    Kyllä minusta käytännössä täytyy osallistua metsästykseen, jos aikoo saaliin käsittelyä opetella. Ei metsästäjät tähänkään saakka ole minua kotoa tulleet hakemaan. Kannustihan Suorittavakin toisaalla aseen hankintaan ja metsästyskortin suorittamiseen, kun itsestään ei mitään tapahdu. Hyvä puoli tässä on se, että harjoitusmateriaalista ei ole pulaa.

    pitkät neulaset

    Mitenkäs olisi jos metsästyskorttiin kuuluisi esim. lehmän tai mullikan tappaminen,nylkeminen ja lihojen leikkaaminen. Teurastamolla joku sivuraiteen tapainen jossa näyttötyön voisi tenttiä.

    Pitäisikö sitoa elukka kiinni vai olisiko joku aitaus missä eläin olisi vapaana?

    MJO

    Onko nyt tullut ilmi, ettei metsästäjät osaa käsitellä riistaa?

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 343)