Keskustelut Metsänhoito Hirvistä koituu järkyttävä hintalappu…200 miljoonaa

  • Tämä aihe sisältää 367 vastausta, 38 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten isaskar keturi toimesta.
Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 367)
  • Hirvistä koituu järkyttävä hintalappu…200 miljoonaa

    Merkitty: 

    Riittääkö metsälehden toimituksella asiantuntemus avata tuo tutkimus, miten tehty miten laskettu mitä arvoja käytetty?

  • Puuki

    <p><p>Varsinkin ra-koivun istutuksen pilaa ensin jänikset ja myyrät ja sen tuhon viimeistelee hirvet . </p>. Melko turhaa on hyvien jalostusominaisuuksien lisääminen ennen kuin haittaeläin- ongelmat on ratkaistu. </p>

    Rukopiikki

    Onko tutkittu onko jalostettu istutettu koivu mieleisempi syötävä kuin luontainen?

    Yhdessä paikassa on tiheä luontaisesti syntynyt hies/raudus taimikko. Sitä ei ole syöty mytta vieressä olevaa pajukkoa ja männyntaimikkoa on syöty.

    Nostokoukku

    Tuskin on tutkittu. Ei ole oikein vara tutkia, täytyy vain mainostaa ja korostaa kasvunopeutta. Eikä ole tutkittu sitäkään, onko nopeakasvuinen jalostettu kuusi maistuvampi kirjanpainajalle kuin vähän hidaskasvuisempi jalostamaton.

    A.Jalkanen

    Aika epätodennäköistä se on että jalostuksen seurauksena yleistyisivät ominaisuudet, joita ei ole jalostusvalinnassa mukana eli esimerkiksi maistuvuus hirvelle. Puiden kasvunopeuden vaikutus olisi varmaan jo huomattu, jos se olisi merkittävä tekijä, mutta tällaisesta ei kai ole havaintoja. Ainakin nopeammin kasvava selviää nopeammin pois hirvialttiista ikävaiheesta.

    Rukopiikki

    Miksipä se ei voisi vaikuttaa? Mistä jalostettujen taimien parempi kasvu johtuu? Onko lehdissä enemmän lehtivihreää vai mitä? Rehevämpikasvuinen taimi voi hyvinkin olla makoisampi. Miten se olisi voitu huomata jos ei ole istutettu sekaisin jalostamattomia ja jalostettuja taimia samalle paikalle. Tuskin näin on missään tehty.

    A.Jalkanen

    Ainakin männyllä on tutkimustietoa päinvastaisesta eli siitä että varjostuksesta kärsinyt männyntaimi on hirvelle makoisampi kuin reheväkasvuinen.

    Rukopiikki

    Eikait varjostus vaikuta puiden geeniperimään? On vain olettamuksia kunnes asiasta on tehty tieteelliset kriteerit täyttävä tutkimus.

    Rukopiikki

    Kiinnostaisi tietää mikä ominaisuus koivussa tekee sen paremman kasvun, ilmeisesti paremman yhteyttämisen? Lehtivihreän määrä vai mikä? Ja että voiko tämä vaikuttaa siihen miltä puun lehdet/kuori maistuu?

    A.Jalkanen

    Ei löytynyt tietoa miksi jalostus parantaa kasvua, mutta kysymys on oikein hyvä. Jalostettaessa valitaan populaatiosta sukua jatkamaan ne yksilöt, joilla on paremmat kasvuun ja laatuun liittyvät geenit. Miksi geenit sitten toimivat niin että kasvu paranee, oksa jää ohuemmaksi tai oksakulma pienenee, sitä ei missään lukemassani lähteessä selitetä.

    Hirvistä vielä sen verran että mikäli taimien maistuvuus vaihtelisi erittäin paljon puuyksilöiden välillä, silloin olisi mahdollista jalostaa hirville vähemmän maistuva puualkuperä. Voisi kyllä olettaa että hirveläimetkin tekevät vähittäistä suuntaavaa valintaa: vähemmän maistuvat puuyksilöt pääsevät useammin varttumaan isoiksi ja tekemään siementä.

    kim1

    Heh….,ihan hyvää pähkäilyä…ollakko fyysikko,vai kemisti..,mihin väliin solurakenne tutkijat osuvat?

    Tuohon ravinne tasapainoon on helppo todeta,että ainakaan peurojen tihentymäalueilla,ei tavoite kannat ole oikeuden mukaisia…miten voi hirvien kantatavoite olla 3/1000ha..,ja samalla peurojen 19-25/1000ha,kun ei sitä ravintoa kertakaikkiaan ylenmäärin ole..,elikkä edelleenkin olen vahvasti sitä mieltä että ne taimikoiden hoitorästit ovat suunnitelmallista ” väärää informaatiota”,jolla voidaan perustella korkea sorkkaeläin kanta…

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 367)